Одличан избор за предузећа и појединце

У овом дигиталном свету, значај проксија у различитим онлајн активностима не може се преценити.

Проксији играју кључну улогу од веб-сцрапинг-а за пословну интелигенцију до заштите личне приватности

Смартпроки се истиче као изванредно решење за способност испуњавања потреба и предузећа и појединаца. Корисници могу заобићи геоблокирање, цензуру и ограничења садржаја која намећу различите онлајн платформе.

У регионима са строгом политиком интернет цензуре, Смартпроки пружа начин да се превазиђе таква ограничења.

Можете заобићи владине или мрежне филтере садржаја тако што ћете усмерити свој интернет саобраћај преко прокси сервера који се налазе у регионима у којима нема закона о цензури.

У овом чланку ћемо дати јасан преглед сваке Смартпроки услуге и алата за стругање. Пре тога, хајде да разумемо која је улога проксија у веб скрапању и приватности на мрежи.

Важност проксија у веб скрапингу и приватности на мрежи

Веб сцрапинг укључује издвајање података са веб локација слањем више захтева серверу.

Приликом масовног сцрапера, веб локације могу открити и блокирати понављајуће захтеве са исте ИП адресе, што спречава стругач да прикупи потребне податке.

Проксији делују као посредници између стругача и циљне веб локације тако што усмеравају захтеве преко више ИП адреса. Ово помаже да се избегну ИП блокови и омогућава континуирано извлачење података.

Штавише, онлајн приватност је постала све већа брига последњих година.

Са сајбер претњама и кршењем података у порасту – коришћење проксија током прегледања веба додаје додатни слој безбедности маскирањем стварне ИП адресе корисника.

Увод у Смартпроки

Смартпроки је проки и добављач решења за прикупљање веб података који ради од 2018.

У почетку је почео као самоуслужна прокси инфраструктура. Они нуде низ типова проксија, укључујући стамбене, мобилне и ИП адресе центара података са различитих локација широм света.

Касније су проширили своје пословање како би покрили широк спектар потреба за прикупљањем података са преко 50 милиона проксија и разним решењима за гребање веба.

Смартпроки није само проки провајдер – то је комплетан екосистем података као услуге. Најбоља ствар код Смартпроки-а је што нуди чак и услуге глобалних и ротирајућих проксија корисницима.

Глобални проксији: Бацкцоннецт чвор за циљање ИП адреса на било којој локацији широм света, укључујући циљање на нивоу државе или града.

Ротирајући проксији: Напредна ротирајућа мрежа која мења проксије за сваки захтев или одржава исти ИП у дефинисаним интервалима.

Попут мреже Тор – Ротирајући проксији подразумевају честу промену ИП адреса које се користе за интернет везе. Ова динамичка ротација ИП-а спречава веб-сајтове да прате ваше активности на мрежи на основу доследне ИП адресе.

Смартпроки пружа разна решења за прокси и алате за сцрапинг за испуњавање различитих потреба и случајева употребе.

Врсте понуђених проксија

Смартпроки нуди 6 типова врхунских проксија за заобилажење гео-ограничења и ИП блокова. Сви ови проксији обезбеђују ИП адресе са етичким изворима са великим скуповима и долазе са флексибилним опцијама цена.

#1. Ресидентиал Прокиес

Резиденцијални прокси обезбеди ИП адресе добијене са стварних уређаја као што су кућни рачунари и мобилни уређаји. Они чине да ваши захтеви изгледају више као захтеви редовних корисника, што вам омогућава приступ подацима са различитих локација и држава.

Приступ: 40М+ стварних ИП адреса и ХТТП(ова) + СОЦКС5

Локације: 195+ локација, било који град широм света

Цене: Почиње од 8,5 УСД месечно за модел који плаћате док идете. Погледајте у целости одређивање цена детаљи овде.

#2. Статички (ИСП) резиденцијални проксији

Статични ИСП резиденцијални проксији нуди доследне и поуздане перформансе. Статички проксији одржавају исту ИП адресу дуже време што може бити корисно за одређене задатке који захтевају конзистентнији идентитет.

Карактеристике: Ненадмашна брзина и стабилност

Цене: Почиње од 28 УСД месечно за модел Нано. Добијте личну понуду за модел предузећа од одређивање цена страна.

#3. Мобилни проксији

Мобилни проксији користите ИП адресе са мобилних уређаја који пружају искуство прегледања слично мобилном. Погодни су за задатке где треба да опонашате мобилне кориснике или приступите подацима са различитих локација мобилне мреже.

ИП група: 10 милиона+ мобилних ИП адреса са етичким изворима

Локације: 130+ локација и 700+ АСН-ова

Цена: Цена почиње од 21 УСД/гигабајт за модел паи-ас-иоу-го, или такође можете добити претплату на месец дана.

#4. Датацентер Прокиес

Датацентер Прокиес су ИП адресе из центара података. Они нуде стабилност и брзину, што их чини идеалним за задатке који захтевају брзе везе и веће количине захтева.

ИП група: 100К+ ИП адреса центара података

Глобална доступност: широм света

Цене: Тхе Цена почиње од 30 УСД месечно за основну верзију од 50 ГБ. Можете одабрати опцију „плати по ИП“ или „плати по ГБ“.

#5. Наменски проксији за датацентре

Наменски проксији центара података пружају ексклузивни приступ приватним ИП адресама из центара података. Ово обезбеђује повећану контролу над употребом проксија и може бити од користи за специфичне пројекте.

Власништво: Потпуна контрола и власништво над приватним ИП адресама центара података из САД

Цене: За 3 ИП адресе – 7,5 УСД месечно (узастопни модел). Посетите одређивање цена страницу за више детаља

#6. Сите Унблоцкер

Тхе Сите Унблоцкер Функција вам помаже да превазиђете препреке које постављају веб-сајтови са напредним механизмима против гребања. Омогућава вам да приступите подацима са веб локација са којих би иначе било тешко доћи до података и да их скидате.

Функционалност: Појачајте веб скрапинг приступом подацима у реалном времену са изазовних веб локација

Ево како функционише механизам за деблокаду.

Цена: 14 УСД по ГБ за нано модел. Видите одређивање цена детаљи овде.

Врсте стругача који се нуде

Смартпроки такође нуди низ алата и АПИ-ја за сцрапинг који су дизајнирани за потребе екстракције података.

#1. Социал Медиа Сцрапинг АПИ

Функционалност: Извуците структуриране податке у реалном времену са популарних платформи друштвених медија као што су Инстаграм, ТикТок, Твиттер и Реддит. Пробај ово АПИ одавде.

Случај употребе: Овај АПИ омогућава кориснику да прикупља податке са платформи друштвених медија у сврху анализе и праћења.

#2. СЕРП Сцрапинг АПИ

Функционалност: Уживајте у свеобухватном решењу за гребање страница са резултатима претраживача (СЕРП), укључујући Гоогле и потенцијално друге претраживаче. Пробај ово АПИ одавде.

Случај употребе: Овај АПИ је користан за праћење рангирања и учинка претраживача.

Можете чак и тестирати како овај СЕРП Сцрапинг АПИ ради користећи демо игралиште.

#3. еЦоммерце Сцрапинг АПИ

Функционалност: Прикупите уредно структуриране податке е-трговине слањем само једног АПИ захтева. Пробај ово АПИ одавде.

Случај употребе: Дизајниран је за издвајање података о производима, информација о ценама, рецензија и других релевантних података из онлајн продавница и веб локација за е-трговину.

#4. Веб Сцрапинг АПИ

Функционалност: Прикупите релевантне податке са Ворлд Виде Веб-а у великом обиму са великом стопом успеха. Пробај ово АПИ одавде.

Случај употребе: Овај АПИ пружа решење опште намене за задатке гребања веба који омогућавају корисницима да извлаче податке са веб локација у сврхе истраживања и анализе података.

#5. Стругач без кода

Функционалност: Избаците веб податке без писања кода. Пробај ово АПИ одавде.

Случај употребе: стругач без кода је дизајниран за појединце који можда немају вештине кодирања, али ипак желе да изврше веб стругање. Пружа конфигурабилни интерфејс за подешавање и извршавање задатака сцрапинг без потребе за ручним кодирањем.

Сви ови АПИ-ји за сцрапинг долазе са бесплатним пробним периодом који вам омогућава да искусите њихове могућности из прве руке без потребе за кредитном картицом. Ова пробна верзија вам омогућава да процените АПИ-је и утврдите да ли одговарају вашим потребама прикупљања података.

Смартпроки: Корисничка подршка

Прелепа пословна жена особље за телемаркетинг ради са новим тимом сарадника у канцеларији кол центра

Можете се обратити Смартпроки тиму за подршку путем е-поште. Дали су званичну адресу е-поште за подршку ([email protected]) где можете да пошаљете своје упите, проблеме или захтеве за помоћ. Такође, Смартпроки нуди подршку за ћаскање уживо на својој веб страници. Тако да можете комуницирати са представницима подршке у реалном времену и добити хитну помоћ.

Такође пружа напредну документацију одељак на својој веб страници. Ово укључује честа питања и водиче који се баве уобичајеним питањима и помажу корисницима да разумеју функционалност алата.

Смартпроки пружа додатне алате који побољшавају корисничко искуство и функционалност горе наведених проки услуга.

Ево прегледа ових алата.

Кс Бровсер

Кс Бровсер омогућава вам да истовремено управљате са више налога уз одржавање окружења без ризика. Посебно је корисно за управљање вишеструким друштвеним медијима, е-поштом или другим налозима на мрежи без изазивања било каквих безбедносних проблема.

Додатак за Цхроме

Тхе Додатак за Цхроме доноси основне функције проксија директно у ваш веб претраживач. Можете лако да подесите и управљате проксијима у Цхроме претраживачу помоћу овог проширења; Поједностављује процес претраживања уз побољшану приватност и анонимност.

Фирефок додатак

Тхе Фирефок додатак пружа исту погодност као проширење за Цхроме, које вам омогућава да додате функцију проксија вашем Фирефок претраживачу. Ако више волите да користите Фирефок као прегледач – овај додатак вам омогућава да интегришете и управљате проксијима у том окружењу.

Аддресс Генератор

Тхе Аддресс Генератор алат вам омогућава да креирате листе проксија без икаквих проблема. Овај алат је користан када морате брзо да генеришете више прокси адреса, на пример за прикупљање података великих размера или управљање ротацијом проксија.

Сви ови алати су бесплатни за преузимање и интеграцију са проксијима.

Напомена аутора✍

Многи веб-сајтови и онлајн услуге примењују геоблокирање како би ограничили приступ на основу географске локације корисника. Разноврстан асортиман Смартпроки опција, укључујући стамбене и мобилне прокси сервере, омогућава корисницима да бирају ИП адресе из различитих региона.

Корисници могу да превазиђу геоблокирање и приступе садржају који желе повезивањем преко ИП адресе која се налази у региону где је садржај доступан.

Такође, функција ротационог проксија укључује промену ИП адреса у редовним интервалима. Ова динамична ИП ротација чини изазовом за веб-сајтове и онлајн платформе да прате ваше активности на мрежи. Такође спречава ИП забране.

Надам се да вам је овај чланак помогао у сазнању о томе како је Смартпроки одличан избор за предузећа и појединце. Можда ћете бити заинтересовани да сазнате више о проксију у односу на впн и шта је боље.