Значајна надоградња са Фрео-а

Кључне Такеаваис

  • Нарвал Фрео Кс Ултра има усисну снагу од 8200 Па и четку без запетљавања, што га чини врхунским роботским усисивачем и крпом.
  • Уз интелигентну навигацију и избегавање препрека, Фрео Кс Ултра се истиче у ефикасном чишћењу различитих типова подова.
  • Фрео Кс Ултра нуди једноставно одржавање са кесама за једнократну употребу и компресијом прашине, иако има значајну цену.

У граду је нови робот усисивач. Велики брат Нарвал Фрео, тхе Нарвал Фрео Кс Ултра појачава игру увођењем усисне снаге од 8200 Па, сертификовано нулто запетљавање косе и навигацију и избегавање три ласера.

Након што сам испробао Фрео Кс Ултра, уверен сам да је ово робот усисивач који ће освојити тржиште. Отклонио је моје досаде са оригиналом, и сада се борим да пронађем нешто што ми се не свиђа у вези са њим.

Нарвал Фрео Кс Ултра

Са притиском брисања од 12Н, снагом усисавања од 8200 Па, четком без запетљавања, врећом за једнократну употребу од 1Л и компресијом прашине, Нарвал Фрео Кс Ултра је најновији и најбољи роботски усисивач и крпа који су се појавили на тржишту.

Бранд Нарвал

Повезивање Ви-Фи

Капацитет вреће за прашину (Л) 1Л

Детекција замршености Да

Батерија 210 мин

Усисна снага 8200Па

Прос

  • Интелигентна навигација која заиста функционише
  • Чишћење више површина
  • Одлично за домаћинства са кућним љубимцима
  • Пристојна снага усисавања
  • Одличне перформансе брисања

Цонс

  • Нема функције самопражњења
  • Скупо

Напоље са старим, унутра са новим

Када сам прегледао Нарвал Фрео, открио сам да је искуство прилично сјајно. Било је неколико ствари које су ми сметале, као што је продужено време сушења крпе и претходно чишћење које бих морао да урадим да бих уклонио препреке и жице. Да ли би праћење решило ове проблеме?

Да бисте их погледали, помислили бисте да су Нарвал Фрео и Нарвал Фрео Кс Ултра исти производ. На први поглед, не видим никакве очигледне разлике. Међутим, испод хаубе Нарвал Фрео Кс Ултра долази на своје.

Испод је табела која истиче само разлике између два модела.

Нарвал Фрео Кс Ултра

Нарвал Фрео

Снага усисавања

8,200Па

3,000Па

Роллер Брусх

Плутајућа четка без запетљавања

Гумена четка са чекињама

Канта за прашину/пражњење

1Л врећа за једнократну употребу Компресија прашине Чува прашину до 7 недеља

Канта за прашину од 500 мл

Сушење канте за прашину/кесе

да

Не

Сензорски низови

Три-ласерско структурно светло Инфрацрвено ултразвучно

ЛДС инфрацрвени ултразвук

Фрео Адвице

Аутоматско откривање зона тешке прљавштине

Ниједан

Као што видите, са Фрео Кс Ултра, добијате више него дупло већу снагу усисавања у односу на Фрео. Али оно због чега сам био узбуђен је била четка која се нула запетља. Са две мачке у домаћинству, проналажење грудвица крзна око места је прилично уобичајено. А, као дугокосој особи, мојој кући нису непознате залутале длаке.

Георгие Перу / МакеУсеОф

Имам свог новог пријатеља робота већ неколико недеља, а слика изнад приказује резултате након сваког дана извршавања задатка чишћења усисивачем и крпом. Нема ниједног накупљања косе, крзна или прљавштине. Четкица без замршености заправо ради оно што каже!

Георгие Перу / МакеУсеОф

Укључио сам исту слику изнад, овог пута са Фрео-ом који сам претходно тестирао. Разлика у прљавштини, коси и општем одржавању је запањујућа. Био сам одушевљен овим, поготово што многи брендови тврде да раде Кс, И и З, а заправо не раде ниједну од њих.

Овај не ужива у укусу предмета

Георгие Перу / МакеУсеОф

Једна од највећих замерки коју сам имао у вези са Нарвал Фреом била је та што сам морао да припремим подручје пре него што га пошаљем на пут. Столице би морале бити подигнуте, уклоњене чиније за мачју храну, а жице чврсто ван видокруга.

Чини се да је Фрео Кс Ултра, међутим, надограђен додатним сензорима који осигуравају да избегава препреке. Здјеле моје мачке су постављене на простирку, јер, искрено, морају испустити више хране на под него што конзумирају. Та силиконска простирка не би изазвала проблеме када је Нарвал Фрео био на слободи. Сада, простирка може да остане тамо где јесте јер се Кс Ултра пажљиво облачи око ње без икаквих проблема.

Нарвал тврди да нови модел поседује ЛиДАР СЛАМ 4.0 технологију која омогућава скенирање околине од 360 степени. Бочни и предњи сензори избегавају препреке и уредно чисте ивице. Велики уздах олакшања јер сада могу да закажем уређај без бриге о томе шта ће појести.

Прилагођава се различитим врстама подова

Георгие Перу / МакеУсеОф

Уместо да намотам тепих на мом поду и да га склоним од опасности, Фрео Кс Ултра паметно детектује тип пода на коме се налази и прилагођава јастучиће за брисање и притисак.

Ако сте програмирали свог робота да усисава и брише – уместо да усисава, а затим брише – прилагођавање типа пода је посебно корисно. Уместо да ваше тепихе или простирке натопите мокром крпом, Фрео Кс Ултра подиже јастучиће за брисање за 12 мм да би покренуо режим само усисавања.

Мапа, која је видљива у апликацији, чак се ажурира како би приказала различите текстуре пода. Ово је згодна карактеристика јер тада можете додати забрањене зоне за одређене области и типове пода.

И даље је невероватно брзо

Георгие Перу / МакеУсеОф

Базна станица није имала много надоградње. У ствари, ако ништа друго, сада има мање опција на панелу екрана осетљивог на додир. Као кориснику апликације, ово ми не смета, али неким корисницима може представљати проблем.

Када се Нарвал Фрео Кс Ултра прикључи, потребно је неколико минута да се подеси. И, као и Фрео, прво мапирање је требало неколико секунди да открије доњи спрат мог дома.

У апликацији постоје додатне опције и подешавања која вам омогућавају да подесите детерџент, интензитет сушења, режим чишћења и још много тога. Можете лако да закажете задатке тако да Фрео Кс Ултра чисти у одређено доба дана, током целе недеље.

Када се циклус чишћења заврши, робот ће се вратити у базну станицу да опере и осуши крпе.

Лако одржавање за победу

Георгие Перу / МакеУсеОф

Уместо дизајна са подизним поклопцем као што је Фрео, можете лако уклонити горњи поклопац Фрео Кс Ултра да бисте приступили канти за прашину. Можете испразнити канту за прашину када се напуни тако што ћете је поставити изнад кућне канте или можете користити једну од приложених кеса за прашину за једнократну употребу.

Георгие Перу / МакеУсеОф

Кесе за прашину долазе са филтером причвршћеним на њих како би се осигурао исти ниво чишћења и филтрације. За разлику од Фрео-ове канте за прашину од 500 мл, кесе за једнократну употребу могу да понесу до 1Л прљавштине и прашине.

Лично, нисам забринут око кеса за једнократну употребу. Лако је притиснути копчу са стране канте за прашину да бисте ослободили отпад. А пошто Фрео Кс Ултра чисти и суши канту када се врати у базну станицу, прљавштина се не накупља брзо као Фрео.

Георгие Перу / МакеУсеОф

Пошто усисивач уредно сабија оно што усисава, можда нећете морати да празните канту за отпатке до 7 недеља, што је веома импресивно. Као што видите, усисивач је ефикасно прикупио много прашине, прљавштине и косе.

Процес компресије уредно пакује остатке у облику кугле прашине. Ово заузима мање простора и такође покупи све што је остало са базне станице и ваљака. ХЕПА филтер такође смањује потребу за редовним одржавањем, што је лист који други роботски усисивачи треба да изнесу из Нарвалове књиге.

Георгие Перу / МакеУсеОф

Уклањање робота са базне станице ради пражњења је лако захваљујући уграђеној ручки. Упозорење, прилично је тежак, па бих препоручио ручку за једноставно померање уређаја уместо да га носите предалеко.

Као и Фрео, базна станица Фрео Кс Ултра је ефикасна у снабдевању Нарвал свежом водом, редовно чисти мопове када се врати. Прљава вода се сипа у касету која следи, што вам омогућава да је лако сипате у судопер када је треба испразнити.

Опет, овде нема функције самопражњења, али то је заиста једина ствар која недостаје овој комбинацији робота усисивач/моп.

Поједностављено чишћење по цени

Био сам заиста импресиониран Нарвал Фрео Кс Ултра. Ако желите да га промућкате, можете по цени од 1.399,00 долара. То је тешка пилула за прогутање јер кошта мало богатство. Али ако желите да инвестирате у робота који ће одржавати ваш дом чистим и који захтева минимално одржавање, онда је ово право решење.

Ако купите Фрео Кс Ултра, такође ћете морати да узмете у обзир додатне трошкове који би могли настати на том путу. На пример, ако треба да замените јастучиће за брисање, врећицу за усисавање, ХЕПА филтере, четку или детерџент, мораћете да их купите засебно.

Да ли треба да купите Нарвал Фрео Кс Ултра?

Са захтевним послом, кућним љубимцима и малим дететом, усисавање и брисање мог дома лако бива гурнуто на моју листу приоритета. Али са Нарвал Фрео Кс Ултрау стању сам да останем на врху чишћења уз веома минималан потребан напор.

Ако тражите усисивач који ради тежак посао уместо вас интелигентним мапирањем и чишћењем вашег дома и перењем подова успут, овај мој нови пријатељ свакако може помоћи.

Нарвал Фрео Кс Ултра

Са притиском брисања од 12Н, снагом усисавања од 8200 Па, четком без запетљавања, врећом за једнократну употребу од 1Л и компресијом прашине, Нарвал Фрео Кс Ултра је најновији и најбољи роботски усисивач и крпа који су се појавили на тржишту.