10 варалица командне линије за Виндовс, Линук и мацОС

Интерфејс командне линије (ЦЛИ) вам даје бољу контролу над рачунаром и помаже вам да повећате продуктивност.

Чак и у доба бежичних мишева, ЦЛИ је за многе незаменљив. Можете да контролишете свој рачунар или оперативне системе као што су Виндовс, Линук/Уник или Мац тако што ћете куцати команде у визуелном одзивнику приказаном на рачунару за различите задатке.

Доступне су бројне команде које ће вам помоћи у обављању задатака као што су тражење датотеке, управљање датотекама и фасциклама, промена подешавања, управљање контролним панелима и још много тога. Међутим, памћење свих њих је заморно и дуготрајно.

Због тога смо припремили најбоље варалице командне линије за Виндовс, Линук/Уник и мацОС како бисмо вам помогли да решите овај проблем.

Погледајте!

Гит-товер.цом: Ова варалица из командне линије од Товер-а је за Виндовс и мацОС. Садржи корисне команде и савете и трикове како би људима олакшао рад са интерфејсом командне линије. Ова варалица на две странице је дизајнирана да не преплави читаоце користећи светле боје и категорије. Има команде за директоријуме, датотеке, претрагу, излаз, мрежу, дозволе, процесе, тастере са стрелицама, тастер „ТАБ“, тастер „ЦТРЛ“, комбиноване команде, усмеравање излаза, почетну фасциклу и још много тога.

Цхеатограпхи: Ово је прилично популаран сајт за цхеат схеетс, где такође можете пронаћи одличну цхеат схеет командну линију за Линук. Креирао га је Даве Цхилд и садржи важне Линук команде са искачућим везама које усмеравају странице. Ова варалица на 2 странице има басх команде, операције директоријума, нано пречице, басх пречице, датотеке за претрагу, опције Ис, дозволе за датотеке, операције датотека, басх варијабле, ИО преусмеравања, управљање процесима, листе команди и још много тога. Дакле, обележите га у свом претраживачу или преузмите његову ПДФ датотеку.

  Како приказати секунде у сату на траци задатака у оперативном систему Виндовс 11

црвени шешир: Ова листа за варање командне линије је за Линук и корисна је свима који траже пречице од основних до напредних нивоа. Поред тога, они су укључили добре примере који ће вам помоћи да разумете да ли је ваш код исправан. Да бисте преузели овај бесплатни ресурс, потребно је да отворите налог. Такође ће вас научити много о раду са Линуком за програмирање командне линије и писање скрипти. Покрива команде као што су ССХ, пвд, Ис, вхоами, цд таргет, цат, ман цат, топ, вхицх, енв, хеад [file]и још много тога.

МакеТецхЕасиер: Ово је за вас ако тражите варалицу на командној линији за Виндовс. Приказаће име задатка који тражите међу свих 148 са кратким објашњењем за сваки. Ова лако разумљива варалица укључује команде за називе задатака као што су, додавање уређаја, о Виндовс-у, напредни кориснички налози, прављење резервних копија и враћање, менаџер ауторизације, калкулатор, сертификати, Блуетоотх пренос, промена подешавања перформанси рачунара, подразумевана локација, контролна табла, екран, чишћење диска и управљање, итд.

ФОССвире: Ова варалица из командне линије је за Уник/Линук. То је документ на страници који можете преузети и одштампати да бисте га причврстили на зид да бисте га погледали кад год треба да користите команду док радите у В-енв или ВМ. То је згодан ресурс за све, који садржи дефиниције и синтаксу за сваку команду. Покрива команде датотека, информације о систему, управљање процесима, компресију, дозволе за датотеке, мрежу, пречице, ССХ, претрагу и инсталацију.

Макеусеоф.традепуб.цом: Можете сматрати да је овај лист за варање командне линије припремљен за Мац терминал ако сте корисник мацОС-а. Добијте већу контролу над својим Мац рачунаром користећи командну линију за различите задатке. Доступан је за преузимање помоћу вашег ЛинкедИн налога. Овде ћете пронаћи команде са њиховим једноставним описима који ће вам помоћи да брзо разумете њихову употребу.

  Како направити ВЛЦ Лооп Видео на Виндовс 10

цмдреф.нет: Још једна варалица командне линије за Виндовс је овде са корисним примерима за боље разумевање. Ово је свеобухватан ресурс на који се позивате док радите са Виндовс командном линијом. Почиње са јасним садржајем који служи као водич за одабир командне линије коју желите да користите. Има одговарајућа објашњења и примере за сваки одељак који ће вам помоћи да научите. Садржи различите команде за системе, софтвер, помоћ, фасциклу, контролну таблу, ДНС, датотеку, време, порт, подешавања проксија и пакет. Поред тога, наћи ћете референтне картице за Линук и ХП-УКС објашњења командне линије са примерима.

цс.цолумбиа.еду: Ова листа за варање у командној линији је направљена од Универзитета Колумбија и садржи најчешће коришћене Виндовс команде. Можете преузети ову варалицу и сачувати је на рачунару да бисте је погледали када је потребно, а да не запамтите све. Они су припремили листу команди заједно са њиховом употребом и оним што раде на вашем рачунару. Овде ћете пронаћи команде као што су дир, цд, цопи, рм, мд, мове, рен, дел, екит, ецхо, типе, фц, цлс и хелп.

СтатионКс: Ова сајбер-безбедносна платформа за развој каријере садржи добру шифру командне линије коју можете лако да преузмете једним кликом. Дизајнирали су цхеат схеет са садржајем који вам помаже да брзо прегледате све ставке и одаберете коју команду желите да користите. Има команде за информације о систему и хардверу, информације о корисницима и управљање, праћење и статистику перформанси, команде датотека и директоријума, дозволе за датотеке, управљање процесима, умрежавање, претрагу, коришћење диска, ССХ пријаве, архиве, инсталације пакета, пренос датотека и директоријум навигација.

  Поправите Покемон грешку 29 у оперативном систему Виндовс 10

ВеТхеГеек: Посетите ВеТхеГеек да бисте пронашли корисну листу за варање командне линије Мац терминала која ради за све. Свидела ми се ова варалица јер једноставна, али елегантна употреба текста и комбинација боја чини читање занимљивим и лаким. Они су представили команде и њихову употребу како би вам помогли да разумете када треба да користите командну линију. Почиње са основним командама, пречицама, променом директоријума, управљањем датотекама и директоријумима, простором за датотеке и диск, и иде све до мреже, хомебрев-а, претраживања и излаза.

Закључак

Упутнице командне линије о којима смо управо говорили помоћи ће вам да боље контролишете свој рачунар без обзира који оперативни систем користите – Виндовс, Линук/Уник или мацОС. Преузмите и сачувајте своју омиљену варалицу на свом уређају или претраживачу и погледајте их да бисте повећали своју продуктивност.