12 најбољих друштвених сома алтернатива за обрнуто тражење

Сусрет са сомовима је једна од најгорих ствари којима се може надати док лутате интернетом.

Чин хватања сома – претензија да будете неко други – је распрострањен облик преваре у свету интернета. Због тога је верификација нечијег онлајн идентитета неопходна за свакога ко тражи сигурне, сигурне онлајн интеракције.

Социал Цатфисх се сврстава међу водеће апликације које омогућавају корисницима да држе сомове на одстојању кроз једноставну верификацију ИД-а на мрежи. Опсежно сам тестирао услугу обрнуте претраге, и иако је добра, Социал Цатфисх има неке недостатке. Из тог разлога сам поменуо и неке од најбољих алтернатива услузи Социал Цатфисх.

Шта је друштвени сом?

Социал Цатфисх је алатка за тражење праве особе иза онлајн ИД-а користећи њено име, адресу е-поште, број телефона, корисничко име, адресу или слику.

Апликација верификује виртуелни идентитет особе скенирањем многих докумената. То укључује образовне веб странице, владине архиве, јавне евиденције и још много тога.

Социал Цатфисх је идеалан за све који су забринути око пецања сома, који желе још једном да провере неке информације или се радују поновном покретању изгубљених веза.

Кључне карактеристике Социал Цатфисх-а

Социал Цатфисх својим корисницима пружа мноштво корисних функција, укључујући:

#1. Обрнуто тражење имена

Социал Цатфисх омогућава корисницима да пронађу информације о особи користећи само њено име. Уписивањем имена у дато поље и притиском на „Тражи“, корисници покрећу напредни алгоритам апликације да прођу кроз гомилу милијарди записа како би лоцирали особу.

Након претраживања, апликација вам даје њихове друштвене профиле, физичке адресе, контакт бројеве, а понекад и листу њихових рођака.

#2. Обрнуто тражење е-поште

Користећи Социал Цатфисх, људи могу лако да пронађу детаљне информације о особи преко њиховог ИД-а е-поште. Само са адресе е-поште, корисници могу открити пуно име, адресу, број телефона, друштвене везе и тако даље.

У неким случајевима може се пронаћи и њихова ИП адреса и специфичности локације.

Такође прочитајте: Социал Цатфисх Реверсе емаил Сеарцх вам помаже да останете испред преваранта

#3. Обрнуто тражење телефона

Реверсе Пхоне Лоокуп омогућава кориснику Социал Цатфисх-а да види ко стоји иза телефонског броја тако што даје детаље о особи која користи само свој телефонски број.

Кад год неко добије нови број, мора да га региструје код провајдера под својим правим именом. Социал Цатфисх користи ово и проналази пуно име, физичку адресу, рођаке, друштвене профиле, итд., И одваја ВоИП број од стварног.

#4. Обрнуто тражење корисничког имена

Социал Цатфисх’с Обрнуто тражење корисничког имена Ова функција олакшава проналажење нечијег правог имена, друштвених налога, адресе е-поште, физичке адресе, броја мобилног телефона, итд., користећи њихово корисничко име.

Омогућавајући корисницима да поново провере информације дате у нечијем онлајн профилу са својим правим ја, Социал Цатфисх помаже корисницима да рано открију преваранте и одрже њихову безбедност.

#5. Обрнуто тражење адресе

Социал Цатфисх’с Реверсе Аддресс Лоокуп је моћан алат који помаже корисницима да брзо открију јавне информације о адреси. Ово укључује историју куповине, детаље о документима, податке о власнику итд.

  Како проширити складишни простор у вашем дому 'Анимал Цроссинг: Нев Хоризонс'

Они такође могу да се упознају са другим детаљима, као што су квадратура и цена поменуте имовине. Ово је корисно за људе који размишљају о изнајмљивању или куповини имовине како би осигурали њен легитимитет.

Може помоћи појединцу да утврди да ли неко живи на адреси на којој тврди да живи.

#6. Обрнуто тражење слике

Социал Цатфисх такође има функцију Реверсе Имаге Лоокуп која омогућава појединцима да пронађу важне детаље о одређеној слици. То укључује онлајн налоге повезане са фотографијом, информације о ауторским правима, проверу аутентичности, претрагу производа, па чак и тражење идентичног садржаја.

Ограничења друштвеног сома

Иако Социал Цатфисх садржи многе сјајне функције, он има неке недостатке који могу натерати људе да траже алтернативне платформе. Ево неких од тих ограничења:

#1. Нетачни и застарели резултати

Један од главних проблема са Социал Цатфисх-ом је да иако тврди да је невероватно тачан, стварност је другачија. Веб страница буквално тражи од вас да се припремите за утицај јер би резултати могли шокирати, али понекад су нетачности оно што шокира.

Често алат не може да пронађе резултате чак ни за најпознатије телефонске бројеве, корисничка имена, ИД-ове е-поште итд.

У другим случајевима, досадно пружа детаље о особи који су или далеко од тачности или су одавно застарели. Извршио сам обрнуту претрагу на себи и показало се да је моја локација „Удаљена“, између осталих резултата. Шта заправо значи даљински? Да ли је то удаљено село близу Африке или даљински за ТВ? Само Социал Цатфисх зна!

#2. Скупе претплате

Да бисте користили Социал Цатфисх алате, прво морате да се одлучите за њихове плаћене претплате, што је у реду, али цене нису! Када сам желео да видим свој цео извештај, затражено је да платим 5,73 долара за прва три дана и 27,48 долара за цео месец.

За референцу, то је три пута више од моје претплате на Спотифи коју користим све време. Сумњам да би ико користио Социал Цатфисх толико често као што би плаћао 30 долара месечно осим ако нису приватни детективи или веома скептични према свима.

Желео бих да истакнем још једну њихову експлоататорску тактику покретања тајмера на страници за претплату, наводећи да се извештај може променити у року од 5 минута. Искрено, ниједна ЦИА или ФБИ не раде на брисању вашег уобичајеног записа Јане Дое у року од тих 5 минута. То је само паметан или манипулативан начин за стицање више претплатника.

#3. Сложен процес рефундирања

Не постоји једноставан начин да добијете повраћај средстава од Социал Цатфисх-а. Компанија јасно ставља до знања да корисници морају да им се обрате за све захтеве у вези са повраћајем средстава путем телефонског позива или е-поште.

Након процене вашег захтева за рефундирање, Социал Цатфисх га може прихватити или одбити на основу испуњавања критеријума за повраћај. Забавно, веб локација само има чувар места који помиње број дана за обраду повраћаја средстава, што улива поверење у њихов транспарентан процес повраћаја.

Најбоље алтернативе друштвеном сому

Хајде сада да скренемо пажњу на неке од најбољих премиум алтернатива Социал Цатфисх:

ПимЕиес

ПимЕиес је алатка која служи као претраживач лица на мрежи тако што снима једну фотографију са лицем као улаз и тражи то лице широм интернета.

  Како правилно очистити свој лаптоп рачунар

Његов напредни алгоритам за препознавање лица помаже ПимЕиес-у да пружи резултате који садрже дато лице. Ово омогућава својим корисницима да остану заштићени од превараната, крадљиваца идентитета или било кога ко користи ваше фотографије у криве сврхе.

Осим тога, тражење одређене слике на мрежи омогућава корисницима да заувек избришу своје фотографије са интернета ако желе и да сакрију своје постојеће фотографије од појављивања на ПимЕие-овој страници јавних резултата претраге.

Алат нуди више опција цена које задовољавају кориснике са различитим потребама и преференцијама. Једнократна употреба кошта 7,99 УСД/претрага, док месечна и годишња претплата почињу од 14,99 УСД и 143,90 УСД, респективно, што је заиста приступачно с обзиром на високе цене Социал Цатфисх-а.

БеенВерифиед

Витх БеенВерифиед, провера идентитета људи на мрежи постаје цакевалк. Од претраживања људи до обрнутог претраживања телефона до тражења е-поште – БеенВерифиед може све учинити без напора. Такође, може да тражи особу користећи њено корисничко име, адресу итд.

Међутим, ово није све. БеенВерифиед има и друге јединствене функције као што су непретражено тражење новца и тражење возила.

Функција тражења новца који није затражен може вам помоћи да сазнате да ли имате новац који није затражен од државних или приватних агенција. Непотражени новац може доћи од ненаплаћених повраћаја пореза, неуплаћених депозита итд.

Са друге стране, Вехицле Лоокуп вам омогућава да пронађете детаље о вашем аутомобилу или аутомобилу који желите да купите користећи његов ВИН број.

БеенВерифиед има два плана – 1-месечно чланство за 29,99 УСД месечно и 3-месечно чланство за 19,49 УСД месечно.

Претражите људе БЕСПЛАТНО

Претражите људе БЕСПЛАТНО омогућава појединцима да бесплатно траже преко 700 милиона људи и пронађу информације о њима.

Користећи само број телефона, адресу, е-пошту и тако даље, може се ефикасно открити особа која стоји иза виртуелног идентитета.

Осим тога, својим корисницима омогућава да траже људе чија имена почињу одређеним словом абецеде, на пример, А, Б, Ц, итд.

Поред тога, Сеарцх Пеопле ФРЕЕ долази опремљен ГПС функцијом тражења локације која омогућава претрагу оближњих адреса засновано на ГПС-у. Све што треба да урадите је да обезбедите ГПС локацију, а алатка ће вам показати адресе у близини и њихове становнике.

Спокео

Спокео је одличан начин за откривање правих идентитета људи користећи њихова имена, адресе е-поште, физичке адресе или контакт бројеве.

Алат пружа детаље о нечијем пуном имену, локацији, профилима на друштвеним мрежама, подацима о богатству, списку сарадника/рођака, кривичним досијеима и осталом.

Претраге на Спокео-у су бесплатне. Али морате да платите 0,95 УСД да бисте добили извештај, који укључује 7-дневну бесплатну пробну верзију. Имајте на уму да Спокео нуди кривичне досијее у замену за готовину, чак и ако се не одлучите за његову основну или чланарину.

НумЛоокуп

НумЛоокуп је солидна алтернатива Социал Цатфисх-у која долази са неким прилично згодним функцијама. То су Обрнуто тражење телефона, Претрага људи, Обрнута претрага слика итд.

За вашу информацију, најпоузданија услуга НумЛоокуп-а је Реверсе Пхоне Лоокуп, која омогућава кориснику да пронађе информације као што су нечије пуно име, подаци о телефонској мрежи, профили друштвених медија, адреса, фотографије и листа рођака.

Али морате имати на уму да услуге НумЛоокуп изгледа не раде ван Сједињених Држава. Дакле, ако нисте становник САД, НумЛоокуп није за вас.

То су они

То су они долази са бесплатним претраживачем људи који омогућава људима да траже идентитет појединца користећи њихово име, адресу, број телефона итд.

  Како играти Роблок на школском Цхромебоок-у

Такође, има још две значајне карактеристике – тражење ИП адресе и претрагу возила које обогаћују алатку.

Извештај садржи податке као што су пуно име, контакт информације, физичка адреса, старост, пол, финансијски детаљи и још много тога.

Осим ових, Тхат’сТхем пружа информације о начину живота (ако особа воли игре, има кућног љубимца, чита књиге итд.) и такође оцену квалитета.

Интелиус

Интелиус помаже својим корисницима да пронађу детаљне информације о некоме користећи њихово име, телефон или адресу.

Неке од његових тражених функција укључују обрнуто тражење телефона, претрагу људи, проверу позадине, претрагу јавних записа и обрнуту претрагу адресе.

Алат пролази кроз 20 милијарди+ јавних записа да би пружио тачне резултате. Они укључују пуно име појединца, адресу, профиле друштвених мрежа, историју локација и рођендан, између осталог.

Од сада, Интелиус има различите цене за различите услуге. За 0,95 УСД, међутим, почетници могу добити или Обрнуто тражење телефона + Претрага људи или Тражење адресе + Претрага људи са пробним периодом од 5 и 7 дана, респективно.

Било ко

Било ко је онлајн алатка која људима даје бесплатан приступ пуном имену, адреси е-поште, броју телефона итд. Алат користи огромну количину доступних јавних записа.

Корисници могу да траже људе по њиховом имену, контакт броју, физичкој адреси и још много тога.

У случају да нисте знали, Анивхо користи Интелиусову базу података. Стога, ако не желите да се ваши детаљи појављују у Анивхо резултатима претраге, можете се одјавити тако што ћете посетити Интелиусову веб локацију.

Инстант шах-мат

Инстант шах-мат нуди корисне услуге као што су претрага јавних записа, претрага људи, обрнуто тражење телефона и још много тога.

Такође дозвољава корисницима да претражују нечију кривичну и саобраћајну евиденцију, статус затвореника итд.

Извештаји Инстант Цхецкмате-а укључују податке о рођењу, контакт број, имовину, профиле на друштвеним мрежама и власништво предузећа, између осталог.

Тренутно има два плана чланства – 1-месечно чланство за 35,12 УСД месечно и 3-месечно чланство за 28,09 УСД месечно.

Провере

Провере је бесплатна онлајн алатка која претражује преко 1 милијарде јавних записа користећи нечија имена и презимена и регион.

Услуга је идеална за тражење нечијих позадинских информација, података о банкроту, казненог досијеа, адресе, породичне историје и још много тога.

Вхитепагес

Вхитепагес узмите име, број телефона или адресу и пронађите контакт информације појединца, старост, родбину, финансијску и саобраћајну евиденцију, податке оператера, оцене преваре/преваре итд.

Такође нуди потпуну проверу прошлости, познату као Вхитепагес СмартЦхецк, коју корисници могу да користе за свеобухватну кривичну/другу евиденцију из свих 50 америчких држава.

А најбољи део? Алат је потпуно бесплатан.

СеарцхУСАПеопле.цом

СеарцхУСАПеопле.цом помаже вам да откријете нечије контакт информације, власништво над кућом, кривичне досијее, профиле на друштвеним мрежама, итд., по имену, адреси или броју телефона.

Алат такође има функцију тражења таблице која вам омогућава да тражите одређени регистарски број и сазнате његове детаље.

За 2,95 УСД можете добити неограничене претраге и извештаје током целе недеље.

Али запамтите, СеарцхУСАПеопле.цом је услуга само за САД. Дакле, корисници из других земаља не могу користити ову веб страницу.

Закључак

Као што видите, Социал Цатфисх је прилично ефикасан детектор сома, али није једини. Његови недостаци укључују неисправне/застареле извештаје, високе цене и тежак процес рефундирања. На тржишту су доступне бројне солидне алтернативе које могу да се супротставе Социал Цатфисх-у сваког дана.

У овом чланку поменуо сам неке од најбољих алата за пружање искуства налик друштвеном сому. Без обзира на то, они су сами по себи дивни претраживачи људи, а неки чак и надмашују Социал Цатфисх у неким аспектима. Са овим фантастичним алатима који су вам на располагању, можете заувек рећи збогом преварантима и преварантима.

Затим погледајте наш чланак о претрази обрнутих слика Социал Цатфисх.