12 забавних АИ алата које треба да погледате

Аутоматизација послова, алгоритамска пристрасност и технолошки развој су прве мисли које нам падају на памет када помислимо на вештачку интелигенцију. Али у исто време, АИ се може користити на много забавних и занимљивих начина.

Овде ћемо разговарати о десет забавних АИ алата које морате испробати. Осим што су одличан начин да се убије досада, они показују колико је АИ већ постала напредна.

Семантрис је један од многих експеримената вештачке интелигенције које покреће Гоогле. Ова игра асоцијација речи користи неуронску мрежу да изабере речи које су највише повезане са онима које укуцате. Семантрис има два режима: Арцаде и Блоцкс.

У Аркадном режиму, добијате реч и морате да унесете траг о томе који АИ разуме. Ако Семантрис ухвати ваш траг, реч се елиминише. Док размишљате и куцате, додаје се више речи. Када листа речи дође до врха екрана, губите.

У режиму блокова, Семантрис даје неколико блокова различитих боја, од којих сваки има реч. Од вас се тражи да унесете траг о било којој од ових речи. АИ погађа реч и уклања тај блок и све повезане блокове исте боје.

Семантрис је заиста занимљива игра и помаже вам да разумете како алгоритми разумеју наше језике.

БоредХуманс.цом има десетине занимљивих игара које вам могу помоћи да убијете време. Али битка увредама је можда најзабавнија од свих њих.

Игра је прилично једноставна. То је битка између вас и АИ да вређате једни друге. Добићете први ред и можете да откуцате било шта да увредите АИ. Али будите спремни да заузврат добијете подругљиве одговоре.

БоредХуманс.цом не дозвољава употребу НСФВ језика. Дакле, осим ако не користите псовке, можете наставити да вређате АИ. Ако вам је ова игра занимљива, можда бисте желели да погледате друге јединствене АИ алате на БоредХуманс.цом.

У случају да сами не желите да се упустите у битку, можете пустити АИ да преузме обе улоге. Овде на сцену ступа аутоматизована борба.

  Како се Слацк мења у 2023

Аутоматед Цомбат је заиста забавна игра која вам омогућава да одаберете познате људе и натерате их да расправљају. Од Александра Великог и Сократа до Елона Маска и Мајкла Џексона, можете изабрати кога год желите. Поред тога, можете одабрати тон сваког карактера, тражећи од њега да буде саркастичан, да бесно прича или чак репује.

Сама аутоматска борба генерише неколико изјава са сваке стране, имајући у виду идеје, разлике и контроверзе ваших изабраних ликова.

На пример, када смо натерали Николу Теслу и Едисона да расправљају једни о другима, они су, очекивано, причали о једносмерним и наизменичним струјама, Теслином голубу и Едисоновим злогласним патентима. Постоје чак и измишљени ликови као што су Супер Марио и Батман. Можете да генеришете десет битака бесплатно, али тада ћете морати да платите 5 долара за сваких десет кредита.

Направљен уз Рунаваи, Генеративе Енгине је машина за приповедање. Користећи АттнГАН, креира слике из текста који сте дали.

Генеративни мотор од вас тражи да напишете било шта и, док пишете, ствара синтетичку слику засновану на тексту. Док наставите да куцате, он ажурира слику у реалном времену.

Након што напишете неколико реченица, можете да гледате репродукцију и видите ажурирање слике уз додавање сваке фразе. Иако су слике прилично замућене и понекад потпуно искључене, то је и даље прилично занимљив алат.

Циборг Вритер је још један фасцинантан алат који може опонашати различите стилове писања. Да бисте користили Циборг Вритер, почните тако што ћете написати неколико речи и кликните на Синтетизуј.

Киборг писац наставља ваше реченице, опонашајући стил који сте одабрали. То укључује стилове Врховног суда САД, Вилијама Шекспира, Доналда Трампа, Википедије итд.

Такође може да опонаша Еминема, Тупака Шакура и Тејлор Свифт. Понекад текст нема смисла, али лепо копира стил и прилично је забавно играти се. Ако сматрате да је Циборг Вритер фасцинантан, можете покушати да обучите ЦхатГПТ да пише као ви.

  ГитОпс вс ДевОпс: Разумевање разлика

ФреддиеМетер је још један експеримент Гоогле АИ који бисте требали испробати. Овај алат тражи од корисника да опонашају глас Фредија Меркјурија, а затим оцењује сличност њиховог гласа са Фредијевим гласом.

Да бисте видели колико добро можете да опонашате Фредија, изаберите неку од Фредијевих доступних песама за певање. Затим алат снима и анализира ваш глас. ФреддиеМетер показује проценат сличности, заснован на мелодији, висини и тембру.

Цртеж на брзака! је стварно заразна онлајн игра Пицтионари. Међутим, у овој игри са вештачком интелигенцијом, неуронска мрежа погађа шта сте нацртали.

Цртеж на брзака! даје вам објекат за цртање на екрану у року од 20 секунди. Током овог времена, наставља да погађа шта цртате све док то не препозна или време не истекне. У свакој игри морате да нацртате шест цртежа за Куицк, Драв! погодити.

Ово је прилично занимљива игра и показује напредак који је АИ постигла у разумевању слика.

Дубока носталгија је невероватан алат који анимира лица на фотографијама користећи дубоко учење. Направио Ми Херитаге, овај алат се углавном користи за оживљавање фотографија ваших предака анимирањем њихових лица. Анимације укључују различите изразе лица и гестове попут осмеха, трептаја и покрета главе.

Да бисте анимирали фотографије својих предака, почните тако што ћете направити бесплатан налог на Ми Херитаге и отпремити фотографију. Дубока носталгија ће направити анимацију за минут.

Омогућава вам да бојите и побољшате слике да бисте дали реалистичнији осећај. Можете бирати између подразумеване анимације или бирати покрете по свом избору.

Бооом има неколико тривијалних игара генерисаних вештачком интелигенцијом на свом сајту. Алат од вас тражи да унесете промпт, који описује било шта или било коју особу о којој желите квиз тривијалности, и одмах га генерише.

Једна од игара захтева од вас да идентификујете да ли је одређена изјава тачна или нетачна. Друга игра вам поставља питање и тражи од вас да изаберете прави одговор од датих опција.

Осим што играте сами у своје слободно време, можете направити собу и позвати своје пријатеље да се играју са вама. Иако је то забавна забава, узмите одговоре са мало соли јер АИ прави неке грешке.

  Шта можете научити од једног?

ДеепБеат је писац реп текстова са вештачком интелигенцијом који користи хиљаде текстова у својој бази података да би дошао до нових идеја.

Да бисте генерисали реп стихове, или унесите ред за почетак или пустите да пише од нуле. Затим кликните на Генериши. Такође можете да унесете кључне речи које ћете укључити у песму. ДеепБеат може писати на енглеском и финском.

Без обзира да ли желите да смислите текстове или желите да се забавите, ДеепБеат је одличан алат.

Гоогле Схадов Арт је алатка која вам омогућава да тестирате своје вештине луткарства у сенци. Прво морате да изаберете животињу чију сенку желите да креирате својим рукама.

Алат ће вам тада показати скицу коју морате да ускладите. Док изводите покрет, АИ алат покушава да препозна животињу. Има укупно 12 животиња, тако да их све можете испробати и видети колико их можете правилно креирати.

АИ Дунгеон је текстуална игра која вам омогућава да креирате сопствену причу. Можете одабрати врсту игре, одредити заплет и креирати своје ликове.

Након што одаберете тип и име карактера, АИ генерише причу, паузирајући на различитим местима и дозвољавајући вам да унесете упит. Можете користити ове упите да тражите од лика да нешто уради, каже или посматра. Ово у основи ствара бескрајне могућности.

АИ Дунгеон такође има режим за више играча где можете позвати своје пријатеље у своју генерисану авантуру.

АИ је сваким даном све бољи

Иако је вештачка интелигенција сама по себи без емоција, људи могу да креирају забавне и занимљиве алате користећи је. Ови алати и експерименти нису само начин да се забавите, већ и показују колико је далеко стигла вештачка интелигенција. И постоји много других импресивних примера које можете испробати.