5 најбољих Линук ИоуТубе канала које сваки корисник Линука треба да прати

Кључне Такеаваис

  • ДистроТубе: ИоуТубе канал посвећен прегледу и представљању нових Линук дистрибуција, пружајући вредне увиде и запажања.
  • Јупитер Броадцастинг: Организација која производи подцасте и видео записе о различитим аспектима Линук екосистема, нудећи вредан садржај и недељна ажурирања вести.
  • фрееЦодеЦамп.орг: Пружа високо техничке туторијале за кодирање на Линук-у и побољшање вештина сисадмина, са плејлистама за Питхон, ПиТорцх и различите програмске језике.

За многе кориснике, Линук је више од оперативног система. То је животни стил и хоби, и ако нисте пажљиви, наћи ћете себе не само да користите Линук за рад, управљање датотекама и играње игрица, већ и да трошите све медије везане за Линук до којих можете доћи .

Иако постоји много Линук подцаста и чланака на мрежи, ИоуТубе канали посвећени Линуку могу да вас обавесте о томе шта се дешава у свету Линука, као и да вас науче новим и вредним вештинама. Ево пет најбољих ИоуТубе канала које сваки Линук ентузијаста треба да прати.

Кредит за слику: Дистротубе/ЈуТјуб

Линук је отвореног кода, што значи да ако желите да направите сопствену дистрибуцију, можете. Можете започети пројекат од нуле, креирати виљушку постојеће дистрибуције или радити на лагано модификованом спину.

Неки од ових дистрибуција остају дуготрајни, док се други објављују као једно издање и никада се више не чују.

Као резултат тога, данас је доступно неколико стотина активно развијених Линук дистрибуција, а када бирате шта ћете следеће инсталирати или коју дистрибуцију да испробате на виртуелној машини, то може бити збуњујуће.

ИоуТубе канал ДистроТубе посвећен је прегледу и представљању нових и занимљивих дистрибуција. Од почетне инсталације, преко подешавања и коришћења. Ако постоје неке необичности, необичне карактеристике, изузетне карактеристике или ствари које треба да знате, Дерек, презентер, ће вам показати и рећи о њима.

Пошто први пут инсталира ове дистрибуције, наилази на проблеме и изненађења на исти начин као када истражујете нову дистрибуцију, тако да су његова запажања посебно драгоцена.

Кредит за слику: Јупитер Броадцастинг/ЈуТјуб

Јупитер Броадцастинг је организација која производи неколико емисија које се односе на све аспекте Линук екосистема.

Иако је ИоуТубе првенствено платформа за видео хостинг, Јупитер Броадцастинг производи подкасте. Већина њих има пратећи видео аудио таласног облика.

Можете да буљите, опчињени, у хипнотишуће таласе или пуштате подкастове у позадини док радите на нечем другом. Неки други имају главе које говоре и показују карактеристике о којима се расправља.

Иако су неке од серија подкаста, као што су „Изабери Линук“, „Женски Тецх Радио“, „БСД Нов“ и ТецхСнап, укинуте, садржај је и даље вредан—иако не толико ажуран колико би могао бити .

Тренутна серија укључује ЛИНУКС Унплуггед—покрива вести, мишљења, развој и филозофију Линука; „Селф-хостед“, ако имате сопствене сервере код куће; и вести о Линук Ацтион-у—недељни поглед на свет бесплатног и отвореног кода.

Кредит за слику: фреецодецамп.орг/ЈуТјуб

Овај канал није посвећен Линук-у, али ће вам бити од огромне вредности ако се бавите програмирањем на Линук-у или покушавате да унапредите своје вештине Линук система администратора.

фреецодецамп.орг нуди широк спектар, високо техничких туторијала за скоро све што бисте икада могли да урадите на Линук-у. Желите комплетан универзитетски курс Питхон3? Можете га пронаћи на ИоуТубе каналу фреецодецамп.орг. Размишљате о томе да уроните прст у ПиТорцх за дубоко учење и машинско учење? На истом месту ћете наћи солидну 25-часовну листу песама.

Најпопуларнија фреецодецамп.орг Линук листа песама је петочасовни урон у „50 најпопуларнијих Линук и терминалских команди“, а ако сте у журби, наћи ћете видео снимке који вас могу научити Ц++ за четири сата, ЈаваСцрипт за три сата, а ХТМЛ за два сата.

Ако сте скептични, погледајте одељак за коментаре на сваком видео снимку и наћи ћете сјајна сведочења гледалаца, као што је: „Научио си ме више за 4 сата него што је мој професор учинио за цео семестар.“

Кредит за слику: Волфгангов канал/ЈуТјуб

Волфгангов канал је мало привлачнији, са сличицама које обично приказују лице креатора, подебљаним, шареним словима и провокативним насловима, као што су „Зашто сам прешао на Мац (као корисник Линука)“ и „Зашто користим плаћени терминал фонт“.

Без обзира на то, Волфгангов канал вреди пратити. Док су претходни уноси на овој листи или широког спектра, или нешто што треба пратити ако имате врло специфична интересовања, Волфгангов канал нуди забавне критике, снимке, пројекте и ћудљивости.

Видео снимци обично трају између четири и 30 минута, што их чини савршеним за паузу за чај.

Неки од мојих омиљених су: „Управљачи прозора за постављање плочица су срање. Ево зашто”, са чиме се суштински нисам сложио, и „АСМР инсталира Гентоо Линук (без разговора, механичка тастатура, 4К)”.

Кредит за слику: Научите Линук ТВ/ЈуТјуб

Научите да Линук ТВ ради тачно оно што пише на конзерви. То је канал посвећен томе да вам помогне да научите Линук кроз његова редовна издања и објашњава теме које ће придошлице желети да виде.

Брзи преглед најновијих видео снимака у време писања показује теме оптимизоване за СЕО, укључујући „Како користити команду рсинц за пренос датотека“, „Једноставне команде терминала за проверу хардвера“ и „Кровити водич за инсталацију Дебиана 12 Нет“.

Наратор има јасан и концизан начин објашњавања техничких концепата, и иако не бисмо нужно препоручили да пратите Леарн Линук ТВ за забаву, вреди га пратити ако желите, па… научите Линук.

Постоји много Линук ИоуТубе канала које вреди пратити!

ИоуТубе је одличан извор садржаја, без обзира на ваша интересовања, а ако вам је Линук страст, ово су канали које препоручујемо.

Било да учите основе, на путу да постанете стручњак, у потрази за забавом или желите да будете у току са најновијим дешавањима отвореног кода, ова листа би требало да вас покрије.