6 најбољих апликација за праћење употребе рачунара за Виндовс

Ако се борите са управљањем временом, снимање коришћења рачунара може вам помоћи да боље разумете куда иде ваше време. У овом чланку ћемо покрити најбоље Виндовс апликације за праћење употребе рачунара, тако да можете изградити здравије дигиталне навике.

МАКЕУСЕОФ ВИДЕО ДАНА

Не губите време – стекните јасну представу о својим навикама управљања временом у Виндовс-у помоћу ових апликација.

1. МаницТиме

МаницТиме је моћан помоћник који вам даје јасну представу о навикама коришћења рачунара. Можете пратити и мерити апликације, датотеке и интернет УРЛ-ове у задатом временском оквиру.

Приказ временске линије пружа бојом означен графикон колико дуго су различите апликације коришћене. Можете лако да увећате и умањите или да истакнете одређени регион дана превлачењем курсора. Изнад временске линије можете видети и евиденцију о активном и неактивном коришћењу рачунара који вам може помоћи да ограничите време испред екрана.

МаницТиме садржи неке од најпрецизнијих алата који ће вам помоћи да разумете употребу рачунара. Лева бочна трака приказује листу временских уноса (снимају се аутоматски.) Поред сваког уноса, видећете време почетка и завршетка и трајање. Можете да користите опцију Филтер да бисте истакли одређену апликацију и видели њено укупно трајање. Такође ћете пронаћи вредности трајања на десној бочној траци поред процента његове употребе.

МаницТиме ради сјајан посао праћења употребе вашег рачунара и можете приступити свим битним функцијама у бесплатној верзији.

Преузимање: МаницТиме (Бесплатна, доступна премиум верзија)

2. АцтивитиВатцх

АцтивитиВатцх је одлична апликација за мерење ваше продуктивности и анализу образаца коришћења на Виндовс-у. Апликација нуди много визуелних начина да видите вашу употребу, укључујући тракасти графикон и дијаграм сунчаних зрака категорије.

  Како да поправите петљу освежавања Мицрософт продавнице у оперативном систему Виндовс 10

Да бисте помогли АцтивитиВатцх-у да додели апликације различитим категоријама, можете да подесите правила у Градитељу категорија апликације. Постоје две странице за преглед употребе рачунара: картица Временска линија и картица Активност. Опција временске линије пружа најосновнији приказ. Можете подесити временски опсег и преименовати уносе кликом на њих.

Ако тражите детаљнију анализу, идите на картицу Активности. Ово нуди низ статистичких података, укључујући приказ ваших најпопуларнијих апликација и категорија, као и стабло категорија. Најимпресивније је то што можете креирати прилагођени приказ статистике. Из овог прозора можете да додате више графикона и да их промените по свом укусу.

Преузимање: АцтивитиВатцх (бесплатно)

3. РесцуеТиме

РесцуеТиме је алатка за аутоматско праћење времена за Виндовс која вам помаже да боље разумете своју продуктивност на мрежи. Почетак рада је једноставан — креирајте налог, преузмите бесплатну помоћну алатку и пустите РесцуеТиме да ради у позадини.

Да бисте измерили своју продуктивност, можете да приступите недељним прегледима из прозора помоћника. Ово укључује укупно време утрошено на фокусиран рад и комуникационе алате. Ту је и наслов Дистрацтионс, који приказује вашу највишу дистракцију. Ово можете користити да бисте избегли ометање када радите од куће.

Ако РесцуеТиме користите за радне сврхе, можете додати рад ван мреже, као што су састанци или интервјуи. За даљински рад, можете започети фокусну сесију која ће вам помоћи да се фокусирате само на оно што је неопходно.

Из падајућег менија Циљеви можете да пратите циљеве на основу коришћења рачунара. Ово укључује снимање времена проведеног на ометања и праћење апликација које се односе на посао.

  Како аутоматски затворити Едге претраживач када га отвори Виндовс 10

Преузимање: РесцуеТиме (Бесплатна, доступна премиум верзија)

4. Тоггл

Тоггл нуди свестран и детаљан приступ праћењу вашег времена проведеног на различитим активностима. Можете креирати пројекте, додавати задатке и постављати процене времена. Тоггл нуди брзо решење за праћење вашег времена на Виндовс-у захваљујући пречицама на тастатури и алату за брзо претраживање.

Иако је већина функција фокусирана на посао, ништа вас не спречава да пратите слободно време. Да бисте лакше категоризовали своје активности на мрежи, можете користити ознаке поред пројеката. Ово вам може помоћи да створите здраву равнотежу између посла и живота.

Тоггл пружа један од најјаснијих начина да видите употребу рачунара са својим прилагодљивим приказом недељног календара. Такође можете позвати друге чланове (до пет у бесплатној верзији) да заједно снимају употребу рачунара. Картица Извештаји нуди неке од најбољих алатки за праћење рада, омогућавајући вам да управљате клијентима и генеришете фактуре.

Преузимање: Тоггл (Бесплатно, доступна претплата)

5. Клатна

Пендулумс је бесплатна апликација отвореног кода која вам помаже да пратите коришћење рачунара и прегледате дугорочне статистике. Апликација нуди низ функција прилагођавања које ће вам помоћи да управљате својим временом и одвојите време на послу од слободног времена.

Почетак рада је једноставан. Притисните дугме плус (+) на почетној страници да бисте додали нови пројекат. Одавде можете уредити боју и доделити икону пројекта. Да бисте започели праћење, кликните на пројекат са падајуће листе и притисните дугме за репродукцију да бисте започели снимање сесије.

Можете организовати пројекте користећи опцију Сортирај по. Сви уноси времена се приказују унутар сваког прозора пројекта како би се раздвојили различити типови коришћења. Прегледање статистике коришћења је једноставно – притисните дугме за графикон поред пројекта да бисте видели листу активности. За додатну погодност, можете да извезете графиконе коришћења као ЦСВ датотеке.

  7 савета за покретање оперативног система Виндовс на ниску батерију

Преузимање: Клатна (Бесплатно)

6. Благовремено

Тимели је апликација за продуктивност са АИ која нуди ефикасно решење за бележење употребе рачунара. Његов детаљни одељак историје наводи активности са картица прегледача и Виндовс апликација.

Током фазе подешавања, инсталираћете Мемори: Тимели-јево аутоматско проширење за праћење времена да бисте забележили употребу рачунара. Након једног дана коришћења рачунара, једноставно се вратите на Тимели да бисте видели своју статистику. Своју употребу можете да видите у два формата: на листи или на временској линији. Такође можете ручно додати уносе времена. За супер-детаљну анализу, можете да видите време проведено на појединачним картицама, што је много корисније од гледања једног уноса са ознаком „Интернет“.

Ако користите Тимели искључиво за посао, можете да обучите Тимели-јеву вештачку интелигенцију да препозна које врсте активности треба да игноришете. Такође може да генерише временске таблице и даје предлоге за управљање временом. Тимели такође нуди гомилу других алата за управљање временом, као што су тајмер и алат за планирање.

Преузимање: Меморија за благовремено (потребна је претплата, доступна је бесплатна пробна верзија)

Стекните боље разумевање употребе рачунара помоћу ових апликација

Ако не знате где иде ваше време, испробајте ове апликације да бисте снимили употребу рачунара без напора. Праћење времена је корисно за свакога, било да ограничавате време које трошите на ометање или вам је потребан јасан начин бележења радног времена. Знајте где иде ваше време и изградите боље навике у продуктивности помоћу ових апликација.