7 најбољих апликација за прављење белешки без ометања за Виндовс

Ако тражите апликације за прављење белешки које нису препуне функција које вас ометају, на правом сте месту. Иако многе модерне апликације за прављење белешки нуде неке предности, оне често укључују непотребне функције које вам могу изгубити време.

Без обзира да ли желите да појачате фокус док пишете или брзо запишете ствари, све ове апликације имају нешто да понуде. Наставите да читате да бисте истражили најбоље апликације за бележење без ометања за Виндовс.

1. Симпленоте

Симпленоте има прикладно име и испуњава обећање о једноставности. Симпленоте нуди све основне алате за писање без икаквих ометајућих функција. Његов минимални интерфејс је допуњен наменским режимом фокуса, који осигурава да се можете фокусирати на писање без икаквих спољних ометања.

Симпленоте-ова бочна трака одржава ваше белешке уредно организоване у приказу листе. Белешке можете сортирати по абецедном реду или према датуму када су измењене. Постоји и функција качења за прикачење важних белешки на врх вашег радног простора.

Можете претраживати наслове или ознаке белешки помоћу једноставне алатке за претрагу. Ако желите да вратите претходну верзију странице, Симпленотеов алат за историју ово не чини проблемом: превуците дугме преко временске линије да бисте прегледали различите верзије странице током времена.

Преузимање: Симпленоте (Бесплатно)

2. Јоплин

Јоплин нуди све основне ствари софтвера за бележење без преоптерећења функцијама. Основни ВИСИВИГ уређивач је одличан ако нисте упознати са Маркдовном и желите јасан преглед белешки док куцате.

  Поправите Епсон скенер не може да комуницира у оперативном систему Виндовс 10

Јоплин је одлична лагана алтернатива Еверноте-у, нуди своје основне карактеристике док је лака за навигацију. Апликација нуди једну од најједноставнијих функција листе обавеза – само додирните дугме Нев то-до и Јоплин ће додати нову ставку обавеза на вашу листу белешки.

Можете да приступите основним функцијама као што су величине наслова, маркер и алатка за цитате на траци за форматирање. Ту је и провера правописа са неколико језика. Захваљујући мобилној апликацији Јоплин, белешкама можете приступити и у покрету.

Преузимање: Јоплин (Бесплатно, доступна претплата)

3. Стандардне белешке

Стандард Нотес је брза апликација за бележење за белешке без проблема. Нуди једноставност Виндовс Нотепад-а, док вам даје мало више прилагођавања како желите да се белешке појављују. Овај уређивач обичног текста је одлична опција ако не дајете приоритет форматирању белешки у финим детаљима.

Изглед је лако подесив, тако да можете променити изглед вашег радног простора. Можете да превучете бочну траку, листу белешки и прозор за уређивање на жељену величину, а можете и укључити режим фокуса да бисте своје писање довели у фокус.

Не морате одмах да организујете своје белешке у Стандардним белешкама — можете лако да видите све белешке из прозора Неозначено. Ако је безбедност приоритет, Стандард Нотес нуди шифровање како би ваше белешке биле безбедне.

Преузимање: Стандард Нотес (Бесплатно, доступна претплата)

4. ФоцусВритер

ФоцусВритер се истиче као бесплатна апликација за вођење белешки отвореног кода која подиже писање без ометања на следећи ниво. За разлику од других апликација за прављење белешки, трака за уређивање и бочна трака су сакривени док курсор не пређе преко њих. Ово ствара јединствено, импресивно искуство писања, одводећи ваше писање у центар пажње.

  Поправите да Интернет стално опада на Виндовс 10

Апликација нуди више тема за прилагођавање изгледа вашег писања, укључујући Гентле Блуес, Олд Сцхоол и Вритинг Деск. Да бисте повећали своју продуктивност током писања, можете поставити циљеве на основу времена или броја речи на картици Преференцес.

Можете лако да прелазите између картица тако што ћете лебдети мишем на дну прозора за уређивање. Овде можете пронаћи и функцију бројања речи и тајмера који ће вам помоћи да се посветите неометаном послу.

Преузимање: ФоцусВритер (Бесплатно)

5. Зим

Зим нуди структуру налик на вики која вам омогућава да без напора складиштите и организујете белешке. Интерфејс без ометања нуди обиље простора за писање док нуди све основне функције за уређивање.

Једна од Зимових значајних карактеристика је могућност референцирања других страница са белешкама у документу. Ово олакшава навигацију по вашем радном простору и скраћује време претраживања белешки.

Зим нуди различите алате за уређивање који ће вам помоћи да пишете чисте белешке. Можете прекинути писање користећи пет различитих величина наслова и нагласити текст помоћу алата за истицање. Можете да укључите и искључите бочна окна да бисте писали преко целог екрана.

Преузимање: Зим (Бесплатно)

6. ГхостВритер

Гхоствритер је једноставан, али импресиван Маркдовн едитор за Виндовс. Нуди основни прозор за уређивање и страницу за преглед Маркдовн уживо, тако да можете лако да пратите промене.

Апликација нуди искуство писања без ометања са функцијама као што је писање преко целог екрана. Ако желите да престанете да непрестано скачете уназад и правите измене, можете да користите Хемингвеј режим који онемогућава тастер за повратак да бисте подстакли напредак напред. Још једна карактеристика са којом можете експериментисати је режим фокуса. Ова функција истиче текст на месту где је постављен курсор, омогућавајући вам да останете присутни док куцате. Можете одабрати да истакнете један ред, реченицу или пасус.

  Како добити снимање екрана у алату за исецање у оперативном систему Виндовс 11

Гхоствритер је одличан избор ако почињете са Маркдовн-ом и желите да ометате све подаље. Са завршним детаљима као што су тамни режим и провера правописа, Гхоствритер је згодна опција за све ваше преференције писања.

Преузимање: Гхоствритер (Бесплатно)

7. Воркфлови

Воркфлови је једноставна апликација за вођење белешки са неким моћним функцијама за креирање листа за ваше потребе продуктивности. Користећи његову једноставну структуру метака, можете записати брзе идеје без ометања.

Изузетна карактеристика Воркфлови-ја је могућност зумирања и умањивања метака. Једноставно кликните на знак за набрајање да бисте видели све идеје које сте направили испод њега на целом екрану. Систем удубљења вам омогућава да лако разбијете идеје.

Ако више волите да пишете без гледања елемената на екрану, можете да онемогућите бочну траку за више простора за писање. Такође можете да сређујете неуредне белешке помоћу алатке Цоллапсе Алл. Ово дели вашу страницу на примарне наслове, што олакшава навигацију.

Преузимање: Воркфлови (Бесплатно, доступна претплата)

Ограничите сметње помоћу ових једноставних апликација за узимање белешки за Виндовс

Једна уобичајена заблуда у свету технологије је што више функција софтвера има, то ће бити бољи. Ово није увек случај, посебно ако сте писац који жели да повећа свој фокус.

Уђите у зону и искључите ометања помоћу ових једноставних, али ефикасних апликација за вођење белешки.