8 најбољих софтвера отвореног кода Деепфаке за реалистичне илузије

Модерна предузећа користе деепфакес да би створили реалистичне илузије које позитивно утичу на њихово пословање. Са Деепфакесом, сада је тешко веровати било којој слици или видео снимку који видите на мрежи из једног разлога: таква мултимедија може бити измењена или лажна.

С друге стране, постоји приличан број људи који етички користе софтвер Деепфаке. Овај чланак ће говорити о томе шта је Деепфаке, предностима које представља пословном свету, Деепфаке преварама и прегледати неке од најбољих опен-соурце софтвера за деепфаке које можете да користите данас.

Шта су Деепфакес?

Деепфакес су изманипулисани визуелни садржај који генеришу софистицирани модели вештачке интелигенције. Добијене слике, звуци или видео снимци изгледају као да су стварни. Креатори Деепфакеса користе дубоко учење (подтема машинског учења) за генерисање таквих видео снимака и слика.

Са деепфаке-ом, можете креирати ликове који не постоје и приложити им лажне звукове. С друге стране, можете заменити лице извођача у видеу лицем друге особе, а да притом задржите оригинални звук. Креатори такође могу да манипулишу гласом да изгледа као да позната особа говори речи које чујете.

Ово је пример дубоко лажног видеа:

Видео изгледа стварно и можда ћете веровати ако га погледате први пут. Међутим, овај видео је настао пре пет година.

Које су предности Деепфакеса за пословни свет?

Креирање мемова је један од случајева употребе Деепфакеса. С друге стране, неки лоши актери користе ову технологију да шире лажне информације или чак сликају брендове/људе у лошем светлу.

Деепфакес такође представља разне погодности креативним брендовима и власницима предузећа. Ово су неке од предности деепфакеса у пословном свету:

 • Смањени трошкови производње: Предузећа више не морају да плаћају глумце, да креирају скупе сцене снимања или да ангажују фото/видеографе јер могу да произведу висококвалитетан визуелни садржај користећи деепфакес.
 • Производња персонализованог садржаја: предузећа сада користе деепфакес за производњу персонализованог садржаја и огласа. Такав садржај може бити циљан на одређене локације, нише или индустрије.
 • Виртуелни утицајни: Физички утицајни људи могу бити скупи за запошљавање. Деепфакес пружа предузећима прилику да изграде виртуелне утицајне људе који могу да подрже и потичу брендове.
 • Побољшане корисничке услуге: Предузећа могу да користе деепфакес у корисничкој служби на више начина. На пример, компанија може имати виртуелног портпарола доступног 24/7 да одговори на уобичајена питања или комуницира са клијентима.
 • Побољшана приступачност: Можете да користите деепфакес за производњу садржаја коме могу приступити особе са различитим инвалидитетом. На пример, можете да направите чланке на знаковном језику за оне који не могу да чују користећи деепфакес.
  Проверите зашто ваш рачунар није компатибилан

Шта су Деепфаке преваре и како их можете открити?

Деепфаке преваре су преварне активности произведене коришћењем деепфлаке технологије са циљем обмане или у злонамерне сврхе или финансијске добити. Такве лажне преваре могу доћи у различитим облицима, као што су гласовна превара, видео лажно представљање, лажна сведочења и интервјуи.

На пример, можда сте видели измишљени видео који циља на познате појединце као што су политичари или познате личности. Ово је савршен пример видео снимка који имитира украјинског председника Володимира Зеленског, тврдећи да су се његове трупе предале:

Да ли то значи да више не можемо да верујемо ничему што видимо на мрежи? Не. Срећом, сада можете да уочите деепфакес на следеће начине:

 • Изрази: Једноставан поглед на изразе лица или покрете тела може вам помоћи да утврдите да ли је видео стваран или не. Проверите да ли постоје неприродни покрети усана и недостатак пауза током разговора.
 • Неуједначен тон коже: Ова функција је уобичајена у видео снимцима. Проверите да ли тон коже лица/главе одговара осталим деловима тела, попут руку.
 • Прелази: Већина деепфаке видео снимака се фокусира на предња лица. Ако видео који гледате има друге приказе, проверите прелазе да бисте утврдили да ли постоји нешто необично.
 • Закрпе: Потребан вам је екран са добром резолуцијом да бисте забележили закрпе на компјутерски генерисаним сликама. Ако је у питању видео, можете да паузирате, направите снимак екрана и анализирате да ли је кожа синтетичка или природна.

Већина људи користи софистициране/специјализоване рачунаре за производњу деепфакеса. Срећом, за производњу таквог садржаја можете користити и лако доступан деепфаке софтвер.

Ово су неке од најбољих софтверских апликација за производњу деепфакеса:

ФацеСвап

ФацеСвап је алат за дубоко учење који можете користити за препознавање и замену лица. Програмери овог алата су користили ТенсорФлов, Керас и Питхон (неке од највећих технологија у машинском учењу).

ФацеСвап је дизајниран да ради на Виндовс, мацОС и Линук. Производ постоји да би открио и експериментисао са техникама вештачке интелигенције. Може се користити у филмовима, политичким или друштвеним коментарима или било којој другој етичкој примени.

Карактеристике

 • Најбоље за замену лица у видео записима и сликама
 • Доступно на оперативним системима Линук, мацОС и Виндовс
 • бесплатно
  13 најбољих прегледа акција за сужавање ваших инвестиционих избора

Платформа има ексклузивни форум где корисници могу да комуницирају и размењују идеје о томе како да користе овај алат.

ДеепФацеЛиве

ДеепФацеЛиве је алатка за замену лица у реалном времену за видео позиве и стриминг са рачунара. Можете да промените своје лице тако што ћете се суочити са видео снимком помоћу обучених модела или са своје веб камере. Алат има стотине лица људи који не постоје.

Карактеристике

 • Нула зависности
 • Компатибилан са Виндовс 10 и новијим
 • Погодно за замену у реалном времену за видео позиве и стриминг са рачунара

Платформа такође нуди ДеепФацеЛаб, где можете да тренирате сопствени модел лица и добијете виши квалитет или боље подударање лица. Такође можете да се одлучите за аниматор лица који вам омогућава да креирате гифове и друге кратке видео формате.

ДеепФацеЛаб

ДеепФацеЛаб је водећи оквир за замену лица. Овај софтвер је упакован са правим алатима који помажу корисницима да направе висококвалитетне замене лица. То је такође прави алат за људе који траже лабаве и флексибилне спојнице за јачање својих цевовода без писања компликованог шаблонског кода.

Кључне карактеристике

 • Доступно за Линук и Виндовс
 • То је оквир за замену лица
 • Може се обучити на Гоогле Цоллаб-у

ДеепФацеЛаб је веома прилагодљив и корисници могу да модификују различите аспекте његовог цевовода како би задовољили своје потребе. Овај алат вам омогућава да радите различите ствари, као што су замена лица, уклањање старења лица и манипулација уснама.

СимСвап

СимСвап је оквир за замену лица за видео записе и слике. Овај алат је дизајниран на такав начин да чува атрибуте попут правца погледа и израза лица приликом замене лица. Овај приступ олакшава да добијено лице има блиску сличност са изворним лицем.

Кључне карактеристике

 • Оквир за замену лица
 • Погодно за видео записе и слике
 • Прилагодљиво произвољним идентитетима

Алат је дизајниран да се протеже од архитектуре за замену лица специфичне за идентитет и омогући прилагођавање замене произвољним идентитетима. Овај алат је креиран помоћу Питхон-а и његових библиотека, као што су НумПи, ПиТорцх и ТорцхВисион.

ФацеФусион

ФацеФусион је замена и појачивач лица. Овај алат је доступан за кориснике мацОС-а, Линук-а и Виндовс-а. ФацеФусион је дизајниран за стручњаке за машинско учење и оне са техничким вештинама. Потребно вам је најмање 4 ГБ РАМ-а за несметано покретање овог софтвера, али је пожељно 8 ГБ или више.

  Бит Рот: Како чврсти дискови и ССД-ови умиру током времена

Кључне карактеристике

 • Замена лица и појачивач
 • Нула зависности
 • бесплатно

ФацеФусион циља на медијску индустрију генерисану вештачком интелигенцијом, а корисници могу да генеришу ликове као моделе за линију одеће или чак да анимирају прилагођени лик. Овај алат је направљен помоћу Питхон-а.

Дух

Дух је кратка форма за Генеративе Хигх-фиделити Оне Схот Трансфер. Овај алат користи сингле-схот, што значи да користи једну изворну слику за замену циљаног лица у видеу или слици без додатне фазе обуке. Гхост је дизајниран да одржи животност циљаног лица након што се изврши замена.

Кључне карактеристике

 • Замените лица на видео снимцима и сликама
 • Користи приступ са једним ударцем
 • Отвореног кода

Гхост користи функцију губитка очију која чува правац ока као на циљном лицу. Овај алат такође користи прилагодљиво мешање које омогућава корисницима да ефикасно пренесу облик лица извора. Алат има цевоводе од слике до слике и од једног снимка до видео записа за замену високог квалитета.

СадТалкер

СадТалкер је генератор 3Д коефицијената кретања. Овај алат генерише изразе и позе главе да би направио рендере лица која говоре. Генерисани видео снимци могу бити на различитим језицима, као што су енглески или кинески. Модели су такође обучени да контролишу трептање и да их учине што реалнијим.

Кључне карактеристике

 • Мултиплатформ
 • Погодно за видео и слике
 • бесплатно

СадТалкер је алатка за више платформи коју можете да користите на Виндовс-у, Линук-у и мацОС-у. Овај алат омогућава генерисање различитих магова/видео снимака у различитим режимима попут промене величине, мировања и референце. Било која машина са 4 ГБ РАМ-а и више може покренути СадТалкер.

Клонирање гласа у реалном времену

Клонирање гласа у реалном времену је алатка која вам помаже да клонирате глас и генеришете произвољан говор за неколико секунди. Ова платформа ради на Виндовс и Линук системима. Унапред обучени модели за овај алат се аутоматски преузимају када га инсталирате на своју локалну машину. Међутим, можете их преузети и ручно.

Карактеристике

 • Мултиплатформ
 • Клонирање гласа у реалном времену
 • бесплатно

Клонирање гласа у реалном времену пролази кроз три фазе да би произвело произвољан говор. Корисник креира дигиталну представу гласа из звука у првој фази. Последње две фазе подразумевају генерисање говора из датог произвољног текста.

Закључак

Сада имате низ софтверских апликација за дубоко лажирање које можете користити за замену слика или видео записа или обоје. Иако постоје људи који креирају деепфакес у злонамерне сврхе, можете их користити и у послу и за свој бренд. Избор софтвера зависиће од задатка који имате и ваше стручности. Анализирајте сваки алат да бисте утврдили да ли одговара вашим потребама.

Такође можете истражити најбоље алате за клонирање АИ гласа да бисте креирали беспрекорне, аутентичне преслушавања.