Како функционише Апплеов режим игре у мацОС Сонома?

Режим игре је функција представљена са мацОС Сонома која побољшава искуство играња на Мац рачунарима. Аутоматски оптимизује игре за глатку и брзу игру док смањује кашњење помоћу бежичних додатака као што су АирПодс и контролери.

Истражићемо како Режим игре функционише и да ли он чини приметну разлику у вашем искуству играња.

Шта је режим игре?

Историјски гледано, Мацови се нису сматрали добрим машинама за игре. Међутим, Аппле је почео да улаже заједничке напоре да побољша искуство играња за Мац кориснике, посебно након што је прешао на сопствене Аппле силиконске чипове.

Режим игре функционише тако што играма додељује већи приоритет од других апликација када је у питању коришћење ЦПУ и ГПУ ресурса. То значи да ће игре имати више ресурса на располагању, што може довести до лакшег играња и веће брзине кадрова додељивањем мање хардверских ресурса за позадинске задатке.

Режим игре такође смањује кашњење са бежичним додацима тако што удвостручује брзину узорковања Блуетоотх-а, што доводи до мањег кашњења између притиска на дугме на контролеру и тренутка када се радња рефлектује у игри.

Ово је посебно корисно за наслове у којима чак и мала количина кашњења у уносу може да направи велику разлику, као што су пуцачине из првог лица или борбене игре.

Како омогућити режим игре на вашем Мац-у

Режим игре се аутоматски укључује када покренете игру у режиму целог екрана. До тада не постоје контроле или опције за ручно укључивање. Када се игра покрене на целом екрану, видећете икону контролера игре на траци менија мацОС-а.

  Како правилно очистити свој лаптоп рачунар

Добићете ову икону без обзира да ли сте повезали контролер на свој Мац или не. Кликом на икону контролера игре отвориће се мени са називом игре која се игра на целом екрану. Једина опција у овом менију је да искључите режим игре.

Да бисте поново укључили режим игре, кликните на опцију Укључи режим игре или једноставно поново покрените игру преко целог екрана.

Да ли режим игре прави разлику у мацОС-у?

Када сам први пут покушао да покренем Минецрафт: Јава Едитион са Силдуровим Вибрант Схадерима у режиму игре, нисам видео никакво побољшање у брзини кадрова (ФПС). Игра је и даље радила са стабилним 30–35 ФПС на основном моделу М1 МацБоок Аир са 8 ГБ обједињене меморије (РАМ). Ово је било разочаравајуће, јер сам очекивао већу разлику.

Међутим, желео сам да се уверим да режим игре заправо даје већи приоритет игри, па сам покренуо Спеедометер 2.0 бенцхмарк претраживача истовремено.

Када је режим игре био искључен, игра је радила поред мерила Спеедометер 2.0 са константним падовима оквира, што је резултирало резултатом од 360. Након укључивања режима игре, пад кадрова је нестао и брзина кадрова је постала стабилна, иако је резултат теста био стабилан. пао на 240.

Ово сугерише да Гаме Моде даје приоритет играма у односу на друге задатке, што може довести до глаткијег и доследнијег искуства играња.

Са омогућеним режимом игре, приметио сам боље искуство са мојим ДуалСхоцк 4 контролером. Кашњење је било приметно мање, због чега се осећао као да се моји улази региструју тренутно. Ово је омогућило много пријатније искуство играња, јер сам могао брже да реагујем на оно што се дешава на екрану.

  5 најбољих сајтова за проналажење пријатеља за дописивање широм света и склапање нових пријатеља

Аппле даје приоритет игрању игара на Мац рачунарима са режимом игре

Режим игре је корак у правом смеру, али то је само једна од многих ствари које Аппле треба да уради да би Мац учинио одрживијом платформом за игре. Ако Аппле настави овим путем, мацОС би могао постати популарнија платформа за игре. Међутим, биће потребно време и труд да би Мацови постали прави конкурент ПЦ рачунарима и конзолама.