Како избрисати Сафари са свог иПхоне-а

Кључне Такеаваис

 • Уклоните Сафари са почетног екрана вашег иПхоне-а тако што ћете дуго притиснути икону апликације и изабрати „Уклони апликацију“. Биће сакривен у библиотеци апликација, али можете му приступити једноставним претраживањем Сафари.
 • Потпуно блокирајте Сафари тако што ћете отићи на Подешавања > Време екрана > Ограничења садржаја и приватности, омогућити га, а затим искључити Сафари у оквиру Дозвољене апликације.
 • Када онемогућите Сафари, веб ;линкови ће бити погрешно преусмерени. Да бисте ово решили, замените Сафари алтернативом и поставите га као подразумевани претраживач у подешавањима. Запамтите, не можете трајно избрисати Сафари са свог иПхоне-а.

Сафари је једна од оних унапред инсталираних Аппле апликација које се не могу трајно уклонити са вашег иПхоне-а. Међутим, још увек имате две опције ако заиста желите да га „избришете“.

Можете да уклоните апликацију са почетног екрана тако да буде закопана у библиотеци апликација или користите Ограничења садржаја и приватности да блокирате апликацију. Дакле, хајде да погледамо како да „избришете“ Сафари са вашег иПхоне-а. Ако сте корисник иПад-а, слободно пратите исте кораке.

Како уклонити Сафари са почетног екрана вашег иПхоне-а

Први метод ће вам најбоље одговарати ако и даље желите да повремено користите Сафари, али не волите да његова икона апликације заузима простор на вашем почетном екрану. Да бисте уклонили Сафари из вида, следите ове кораке:

 • На почетном екрану дуго притисните икону Сафари апликације.
 • Додирните Уклони апликацију из контекстног менија.
 • Изаберите Уклони са почетног екрана када се појави искачући прозор.
 •   Како отказати претплату на иПхоне-у

  Сафари ће сада нестати са почетног екрана вашег иПхоне-а. Сада је скривено у библиотеци апликација. Дакле, ако поново желите да користите Сафари, једноставно превуците прстом налево на последњој страници почетног екрана да бисте дошли до библиотеке апликација. Унесите Сафари у поље за претрагу да бисте га приказали.

  Да бисте наставили да чистите почетни екран од стандардних иПхоне апликација, ево листе унапред инсталираних иПхоне апликација које можете и не можете да избришете.

  Како блокирати Сафари на вашем иПхоне-у користећи време екрана

  Други метод ће више одговарати вашим потребама ако уопште не желите да користите Сафари. Ово ће уклонити Сафари са почетног екрана вашег иПхоне-а и библиотеке апликација, као и спречити да ваш иПхоне отвори Сафари у било ком тренутку у будућности.

  Пратите ове кораке да бисте онемогућили Сафари на вашем иПхоне-у:

 • Затворите апликацију Сафари на свом иПхоне-у ако је отворена или ради у позадини.
 • Идите на Подешавања > Време екрана > Ограничења садржаја и приватности.
 • Укључите Ограничења садржаја и приватности.
 • Додирните Дозвољене апликације, унесите лозинку за време екрана ако се то од вас затражи и искључите Сафари.
 • Ако не знате своју лозинку за време екрана, можете је ресетовати у Подешавања > Време екрана > Промени шифру за време екрана > Заборављена шифра. Унесите свој Аппле ИД, лозинку и нову лозинку за време екрана. Али ако нисте подесили свој Аппле ИД са шифром за време екрана, ваша једина опција је да ресетујете свој иПхоне на фабричка подешавања, што ће избрисати све податке на вашем иПхоне-у, укључујући ту лозинку.

    Како да решите проблеме са зум позивом

  Када успешно блокирате Сафари користећи Време екрана, нећете моћи да пронађете и користите Сафари док не поновите горенаведена подешавања и поново укључите Сафари.

  Међутим, након што онемогућите Сафари користећи овај метод, можда ћете приметити да су све везе до веб локација које желите да отворите преусмерене на погрешну, случајну апликацију. На пример, открио сам да мој иПхоне стално покушава да отвори везе до чланака у апликацијама за путовања, које уопште не могу да учитавају веб странице.

  Да бисте то решили, морате да преузмете другу апликацију за прегледач из Апп Сторе-а. Постоји много претраживача паметних телефона који су фокусирани на приватност које вреди проверити ако нисте задовољни Сафаријевом понудом. Када инсталирате жељени прегледач, промените подразумевани прегледач вашег иПхоне-а да бисте били сигурни да се веб везе отварају у њему, а не у насумичној апликацији.

  Уклањање Сафарија са вашег иПхоне-а

  Иако је Сафари подразумевани претраживач на Аппле уређајима, нема разлога да се не одлучите за алтернативне претраживаче ако више волите другачије искуство прегледања. Али ако не користите Сафари, нема начина да га избришете чак и ако желите да ослободите мало простора на свом иПхоне-у.

  У овом тренутку, једине две методе за „брисање“ Сафарија са вашег иПхоне-а су уклањање са вашег почетног екрана тако да не буде на видику и у библиотеци апликација или да га онемогућите помоћу подешавања времена екрана.