Како омогућити или онемогућити преклапање игре у Дисцорд-у

Дисцорд-ов слој омогућава корисницима да прате активности Дисцорд-а док играју игру, чак и у режиму целог екрана. Без обзира да ли желите да надгледате новопримљене поруке или добијате обавештења о долазним позивима, прекривач вам омогућава да останете на врху комуникације у Дисцорд-у без затварања игре.

Преклапање је подједнако корисно за све који желе да минимизирају шансе да пропусте важан текст или позив током игре. У наставку ћемо вам показати како да омогућите или онемогућите Дисцорд-ов прекривач у игри.

Како омогућити Дисцорд прекривање

Да бисте користили Дисцорд прекривач у игри, морате да омогућите функцију у Дисцорд-у. Апликација такође мора да препозна игру у којој желите да користите преклапање.

Да бисте укључили Дисцорд прекривач, пратите ове кораке:

 • Кликните на икону зупчаника (корисничка подешавања) у доњем левом углу.
 • Идите на картицу Гаме Оверлаи на левој бочној траци.
 • Укључите прекидач поред Омогући преклапање у игри.
 • Одмах поред прекидача, наћи ћете пречицу на тастатури за укључивање или искључивање преклапања. Ако желите да га промените, кликните на њега и притисните пречице на тастатури.

  Након тога, покрените игру за коју желите да омогућите преклапање и минимизирајте је. Затим идите на картицу Регистроване игре у поставкама Дисцорд-а и проверите да ли је откривено да се игра игра. Ако је тамо, кликните на икону монитора поред ње да бисте укључили преклапање.

  Ако Дисцорд аутоматски не открије игру, морате да решите проблем. Ако не успете да поправите функцију откривања игре у Дисцорд-у, можете ручно да додате игру.

  Ево како:

 • Отворите Дисцорд.
 • Кликните на икону зупчаника (корисничка подешавања) у доњем левом углу.
 • Идите на картицу Регистроване игре.
 • Кликните на Додај! на десној.
 • Изаберите игру коју желите да додате са листе и притисните Додај игру.
 • Како користити Дисцорд Оверлаи током играња

  Када омогућите преклапање, добићете обавештење за сваки долазни текст или позив, чак и када играте игру преко целог екрана.

  Ако треба да одговорите на текст или позив, отворите прозор са преклапањем помоћу тастера пречице. Ако желите да ступите у контакт са одређеним сервером или контактом, можете да закачите ћаскање тако да вам увек остане видљиво. Да бисте то урадили, отворите прозор за преклапање и кликните на икону игле у горњем десном углу.

  Понекад Дисцорд прекривач не ради током игре. Не брините ако наиђете на исто; поправљање дисцорд прекривача који не реагује на Виндовс-у је лако и једноставно. Исто тако је лако поправити и на другим уређајима.

  Како онемогућити Дисцорд прекривач у игри

  Иако вам Дисцорд прекривач помаже да одговорите на текстове и позиве на време, он користи значајне системске ресурсе који могу негативно утицати на перформансе ваше игре. Ако се то догоди, требало би да трајно искључите Дисцорд прекривач.

  Пратите ове кораке да бисте онемогућили преклапање у игри:

 • Кликните на икону зупчаника (корисничка подешавања) у доњем десном углу.
 • Идите до картице Гаме Оверлаи са леве стране.
 • Искључите прекидач поред Омогући преклапање у игри.
 • Да бисте трајно искључили преклапање само за одређену игру, идите на картицу Регистроване игре и кликните на икону монитора поред ње.

  Ако желите да привремено искључите преклапање у игри, притисните пречицу за преклапање на тастатури.

  Пратите разговоре преко Дисцорд Оверлаи-а

  Преклапања штеде играче од муке навигације кроз различите апликације током игре и олакшавају им комуникацију. Дисцорд-ов прекривач вам помаже да останете на врху своје комуникације у игри. Надамо се да сада боље разумете како да омогућите преклапање у Дисцорд-у, користите га и искључите када је потребно.