Како променити земљу/регион у Гоогле Плаи продавници

Коришћење Гоогле Плаи продавнице је прилично једноставно: отворите је, потражите апликацију коју желите да преузмете и инсталирате је на свој уређај. То је отприлике све.

Али шта се дешава ако се преселите у другу земљу? Биће вам потребан приступ исправној регионалној верзији Плаи продавнице за информације о обрачуну. А Гоогле Плаи садржи различите апликације у различитим земљама, пошто различити региони често дозвољавају или блокирају приступ одређеним апликацијама.

Без обзира да ли сте се недавно преселили или желите да покушате да приступите Плаи продавници другог региона (која долази са великим упозорењем), ево како да промените подешавања своје земље у Гоогле Плаи-у.

Како променити земљу у Гоогле Плаи продавници

Пратите доле наведене кораке на свом Андроид уређају да бисте променили земљу у Плаи продавници:

 • Отворите апликацију Плаи продавница на свом Андроид уређају.
 • Додирните своју слику профила у горњем десном углу екрана, а затим изаберите Подешавања.
 • Изаберите Опште, а затим Подешавања налога и уређаја.
 • У одељку Земља и профили видећете своје име поред ваше тренутне земље у Плаи продавници.
 • Ако ваш телефон открије да се тренутно налазите у другој земљи од оне која је наведена, видећете Пребаци на [region] Опција Плаи продавнице испод. Под претпоставком да се ово појави, наставите са остатком упутстава у наставку. (Ако се ова опција не појави, прегледајте додатне информације у наставку да бисте сазнали зашто.)

    Како лако променити поставке система Убунту помоћу Убунсис-а
 • Под Пребаците на [region] Заглавље Плаи продавнице, додирните једну од опција да додате начин плаћања за своју нову земљу. Ово ће се разликовати у зависности од региона; већина би барем требало да има опцију Додај кредитну или дебитну картицу.
 • Када додирнете нови метод, појавиће се упозорење (о чему ћемо даље говорити у наставку). Прегледајте упит за упозорење и притисните Настави ако сте у реду са условима.
 • Прођите кроз упите да бисте додали нови начин плаћања за земљу у коју мењате своју Плаи продавницу.
 • Када промените земљу, сада можете да претражујете Плаи продавницу за тај регион. Може проћи до 48 сати да промена ступи на снагу.
 • Опција промене земље у Плаи продавници неће се појавити за све. Појављује се само ако сте раније били у другој земљи него што сте сада (погледајте наше објашњење ИП адреса да бисте разумели како ваш телефон зна). То значи да не можете једноставно пребацити своју Плаи продавницу у било коју земљу коју желите. На горњим примерима снимака екрана, користио сам Андроид ВПН да променим своју локацију у Аргентину, иако сам још увек био у САД.

  Ако сте претходно променили своју земљу у Гоогле Плаи продавници, имаћете опцију да прелазите са старог на нови налог, ако желите. Ово је корисно ако сте се преселили у иностранство на неколико година, а затим се вратили кући.

  Ако користите функцију Гоогле Плаи породичне библиотеке, такође нећете видети опцију да промените регион Плаи продавнице. Нажалост, осим ако Гоогле не пронађе боље решење, вероватно ћете морати да распустите своју тренутну породичну групу и покренете нову у новом региону (ако је тамо подржана).

    Како додати Гоогле календар на Мац

  Упозорења о промени земље у Гоогле Плаи продавници

  Пре него што промените регион Гоогле Плаи продавнице, морате бити свесни неколико важних тачака.

  Прво, не можете да користите свој стари начин плаћања са новим налогом. Мораћете да користите онај из ваше нове земље. Имајте на уму да можете изгубити приступ неким апликацијама и другом садржају ако нису доступни у вашој новој земљи.

  Након што замените Гоогле Плаи у нову земљу, не можете да потрошите Гоогле Плаи стање из старе земље. То укључује све поклон картице које сте додали, али још нисте потрошили, као и кредит зарађен од Гоогле Опинион Ревардс. Међутим, ако се икада вратите на стари налог, поново ћете добити приступ том стању.

  Такође ћете изгубити приступ Гоогле Плаи поенима када промените земљу, а ваш ниво се неће пренети у нови регион. Ако се претплатите на Гоогле Плаи Пасс, та претплата ће се пренети у вашу нову земљу ако је услуга тамо доступна. У случају да Плаи Пасс није доступан у вашој новој земљи, нећете моћи да инсталирате више апликација са Плаи Пасс-а у вашем новом региону.

  Важно је да земљу у Плаи продавници можете да промените само једном годишње. Нећете видети опцију да промените своју земљу ако је прошло мање од годину дана од последње промене.

  Због свега овога, препоручујемо да промените земљу у Плаи продавници само ако сте се преселили у земљу, имате трајни начин плаћања за нову земљу и планирате да останете најмање годину дана. Иако ово можете преварити коришћењем ВПН-а или можда желите да приступите продавници друге земље током посете, то не вреди радити за краткорочни приступ неколико нових апликација.

    иПхоне 15 у односу на иПхоне 14: Шта се променило?

  Ако се пребаците из краткорочног разлога, бићете закључани у Плаи продавници ван свог стварног региона на неко време, што ће бити велика мука. То претпоставља да ћете моћи да добијете и начин плаћања за земљу у коју желите да се пребаците.

  Ако не можете да промените своју земљу на Гоогле Плаи-у

  Ако желите да промените своју земљу након што прочитате сва горенаведена упозорења, али се опција неће појавити, уверите се да нисте недавно променили своју земљу. У случају да се опција и даље не појављује или не успе, прво покушајте да ажурирате апликацију Гоогле Плаи.

  Да бисте то урадили, додирните своју слику профила у горњем десном углу Плаи продавнице, изаберите Подешавања и идите на О. Под верзијом Плаи продавнице овде ћете видети везу за ажурирање Плаи продавнице. Додирните то да започнете ажурирање; приказаће обавештење ако сте већ ажурирани. Ако постоји ажурирање, сачекајте неколико минута, а затим затворите апликацију Плаи продавница и покушајте поново.

  Ако ово не успе, покушајте да обришете Андроид кеш меморију и податке за апликацију Плаи продавница.

  Промените своју земљу у Плаи продавници или покушајте у другој продавници

  Сада знате како да промените своју земљу у Плаи продавници. То је лак процес све док сте заправо преселили земље и имате важећи начин плаћања у новој области, али будите сигурни да знате у шта се упуштате.

  У међувремену, не морате да мењате земљу у Плаи продавници да бисте приступили новим апликацијама на свом Андроид уређају.