Како раде и њихов утицај на умрежавање

ЛинкедИн потврде о читању имају утицај на ваш приступ умрежавању. Прочитајте даље да бисте сазнали шта и разумели како функционишу.

Прва ствар коју очекујете након слања ВхатсАпп текста су две плаве квачице. Зашто? Зато што даје сигурност да је ваш текст прочитан. Овај блог је прилично повезан са њим јер ћемо овде говорити о признањима читања на ЛинкедИн-у. ЛинкедИн је свестрана и пословно оријентисана платформа.

Овај обимни сајт има више од 930 милиона корисника. Ове бројке су довољне да оправдају његову популарност и значај. ЛинкедИн стално побољшава и додаје нове функције као професионални портал за боље корисничко искуство.

Потврде о читању су једна од оних функција које је ЛинкедИн донео својим корисницима. Примарни циљ ове функције је да побољша искуство размене порука и олакша умрежавање. Али можда нису сви упознати са његовом снагом. Дакле, у овом блогу ћемо вам помоћи да боље разумете функцију ЛинкедИн потврда о читању и упознате њене предности и недостатке.

Важност потврде о читању у онлајн комуникацији

Потврде о читању су свакако донеле револуцију у виртуелној комуникацији. Већина људи широм света преферира слање порука уместо телефонских позива. Текстуалне поруке чине разговор лаким и приступачним. Поред тога, потврде о читању су у великој мери утицале на онлајн комуникацију.

Одржава кориснике у току са њиховим тренутним статусом поруке. Потврде о читању су попут фластера у одређеним тренуцима, посебно када сте поделили било шта хитно или неопходно. Ова функција омогућава пошиљаоцу да зна да ли прималац чита њихове поруке или не. Сходно томе, они могу предузети све даље кораке ако је потребно.

  Како да понесете своју паметну кућу на путовање

Како ЛинкедИн функционишу потврде о читању?

Потврде о читању су подразумевано омогућене на ЛинкедИн-у. Рад ЛинкедИн потврда о читању разликује се од других сајтова друштвених медија. Док други сајтови друштвених медија приказују дупле квачице, плаве квачице или виђене, ЛинкедИн има јединствен концепт.

ЛинкедИн показује сиву квачицу када се ваш текст пошаље примаоцу. Други људи могу да виде вашу слику мини профила на десној страни екрана када отворите и прочитате директну поруку.

Поред тога, корисници такође могу да контролишу индикатор куцања са потврдама о читању. Другим речима, када омогућите потврде о читању, корисници могу да виде индикатор куцања када шаљете поруку или одговарате. Док с друге стране, када онемогућите потврде о читању, корисници не могу ни да знају да ли сте прочитали њихов текст нити да виде индикатор куцања.

Међутим, постоји неколико изузетака које морате знати о ЛинкедИн потврдама о читању:

 • Чак и ако су ваше ЛинкедИн потврде о читању омогућене, то није примењиво док не прихватите захтев за поруку.
 • Линкедин приказује потврде о читању и индикаторе куцања само за директне поруке, а не за ИнМаил поруке.

Све у свему, рад ЛинкедИн потврда о читању је једноставан за разумевање као и друге веб локације: критична разлика и неколико очекивања.

Укључите/искључите потврде о читању на ЛинкедИн-у

Несумњиво, ЛинкедИн потврде о читању су корисна функција. Али није за свакога. Потврде о читању индиректно повећавају притисак да се одговори и постаје тешко избећи одређене поруке.

На срећу, ЛинкедИн разуме понашање корисника. Дакле, можете брзо да укључите и искључите ову функцију. Ево корака ако се питате како да искључите или укључите функцију ЛинкедИн потврда о читању.

  7 најбољих америчких провајдера сервера за симулатор камиона [2023]

Кораци за укључивање/искључивање Линкедин потврда о читању на вебу

Корак 1 – Пријавите се на свој ЛинкедИн налог на веб претраживачу.

Корак 2 – Кликните на Ме на врху странице.

Корак 3 – Сада изаберите Подешавања и приватност.

Корак 4 – Кликните на „Приватност података“.

Корак 5 – Затим изаберите „Читање признаница и индикатори куцања“ у оквиру Искуство размене порука.

Корак 6 – Сада изаберите жељену опцију.

Кораци за укључивање/искључивање ЛинкедИн потврда о читању на телефону

Корак 1 – Покрените апликацију ЛинкедИн и пријавите се ако је потребно.

Корак 2 – Додирните икону свог профила у горњем левом углу.

Корак 3 – Одаберите „Подешавања“ и додирните „Приватност података“.

Корак 4 – Сада, испод искуства размене порука, изаберите „Читање признаница и индикатори куцања“.

Корак 5 – Користите прекидач да извршите жељене промене.

Утицај признанице читања

Потврде о читању су од виталног значаја за онлајн комуникацију и умрежавање, посебно на платформама као што је Линкедин. Као што знамо, ЛинкедИн је професионални портал. Као резултат тога, постаје од суштинског значаја да се разуме понашање супротне особе у порукама и прочитаним признаницама да би се помогло.

Умрежавање је кључно за раст и извлачење максимума из ЛинкедИн-а. Потврде о читању вам помажу да сазнате да ли је ваша веза прочитала ваш текст и да добијете драгоцене увиде у њихов ангажман и интересовање за ваше поруке.

Поред тога, потврде о читању вам такође омогућавају да мерите одзив ваших веза и омогућавају вам да побољшате праћење и приступе. Иако потврде о читању дају толико снаге корисницима, и даље имају неколико недостатака. Ево предности и недостатака коришћења потврда о читању.

Предности потврде о читању

 • Побољшана комуникација – Потврде о читању пружају потврду у реалном времену када се порука прочита. Овај приступ вам помаже да успоставите ефикасну комуникацију и смањите претпоставке.
 • Боље умрежавање – Знање да је ваша порука прочитана омогућава вам да сазнате њихово интересовање и изградите самопоуздање да наставите са праћењем и успоставите смислене професионалне односе.
 • Правовремено праћење – Са потврдама о читању можете боље разумети своје везе. Као резултат тога, можете брзо одговорити на њихове текстове, што повећава ваше шансе да искористите прилику.
 • Праћење порука – Потврде о читању вам помажу да пратите испоруку и прочитате статус својих порука. То је вредан увид јер вам помаже да сазнате колико је делотворан ваш домет и да побољшате стратегије комуникације.
 • Професионални бонтон – можете знати да ли је веза прочитала вашу поруку помоћу потврда о читању. Помаже вам да избегнете непотребна праћења, што побољшава ваш професионални бонтон.
 •   Како рећи ко је први погледао вашу Инстаграм причу

  Недостаци коришћења потврде о читању

 • Забринутост за приватност – Неколико корисника се може осећати непријатно знајући да се њихове радње могу пратити. Сходно томе, то изазива забринутост за приватност и ограничава ангажовање и поруке.
 • Притисак да се одговори – Потврде о читању притискају примаоце да брзо одговоре, што можда није могуће за заузете људе.
 • Погрешно тумачење – Видљивост потврда о читању може изазвати анксиозност код супротног лица, док се текст чита, али они нису добили никакав одговор. Овај приступ доноси могућност погрешног тумачења и неспоразума између двоје људи.
 • Недостатак потврда о читању од других – Иако сте омогућили потврде о читању, то није неопходно чак и ако други имају. То доводи до једностране комуникације и потенцијалне фрустрације када не добијете исту потврду.
 • Закључак

  ЛинкедИн потврде о читању су типична функција за уштеду времена. Ова функција вам помаже да знате где би требало да побољшате своју комуникацију. Можете разумети ко је заинтересован за комуникацију и како да добијете више одговора. Потврде о читању помажу вам да изградите искреније везе јер можете пратити и игнорисати поруке на основу њих.

  У овом блогу смо разговарали о корацима за укључивање и искључивање ЛинкедИн-а функције потврда о читању, што ће вам несумњиво помоћи да побољшате своје ЛинкедИн путовање.

  Затим погледајте како да сакријете свој ЛинкедИн профил!