Шта је ПаиПал УСД Стаблецоин и како функционише?

С времена на време, нови играч улази у крипто свет, надајући се да ће лансирати производ који ће бити приступачнији масама и подстаћи усвајање криптовалута. ПаиПал, са објављивањем свог ПаиПал УСД стабилног цоина, има за циљ да учини исто.

Шта је ПаиПал УСД Стаблецоин?

ПаиПал УСД (ПИУСД) је стабилна валута подржана депозитима у америчким доларима, краткорочним америчким трезорима и сличним готовинским еквивалентима. Може се искористити 1:1 за америчке доларе и издаје га Пакос Труст Цомпани као токен компатибилан са ЕРЦ-20 на Етхереум блоцкцхаину. Према ПаиПал-унаводећи „померање ка дигиталним валутама“, ново лансирани стабилцоин има за циљ да буде „стабилан инструмент“ који је и дигитално изворни и лако повезан са фиат валутама као што је амерички долар.

Ово чини ПИУСД лако доступним програмерима, новчаницима и Веб3 апликацијама, поред тога што га размене лако усвајају. ПаиПал је дизајнирао ПИУСД да „смањи трење за плаћања из искуства у виртуелним окружењима“, омогућавајући „брзе трансфере вредности“ између пријатеља и породице, као и лака међународна плаћања. Штавише, ПИУСД је компатибилан са Веб3 и ускоро ће бити доступан на Венмо-у (иако још нема одређеног датума за то).

То је такође једини стабилцоин који је подржан унутар ПаиПал мреже (и не очекујемо да ће се то ускоро променити).

Да ли се ПаиПал УСД разликује од других стабилних кованица?

Не баш. Намера је да се створи погодна дигитална валута која долази са свом флексибилношћу дигиталних средстава са стабилношћу коју пружа традиционално средство. Међутим, нису сви стабилни цоин везани за традиционалну валуту, јер су неки регулисани алгоритмима.

  Како поставити SSH кључеве на CentOS-у

Како ће се користити ПИУСД?

Почев од 7. августа 2023. ПаиПал корисници у САД-у ће моћи да купе ПаиПал УСД и:

  • Пренесите га између ПаиПал-а и компатибилних спољних новчаника
  • Пошаљите пеер-то-пеер плаћања
  • Обавите куповине
  • Претворите криптовалуте које подржава ПаиПал у и из ПИУСД

Уз то, најбољи начини за коришћење стабилних кованица важе и за ПИУСД, тако да ће бити доста употреба ван ПаиПал екосистема, посебно имајући у виду широко распрострањену компатибилност коју ПИУСД узима у обзир при лансирању.

Кредит за слику: ПаиПал

Доступност ће полако почети да се шири корисницима ПаиПал криптовалута у САД, тако да ће можда проћи неко време пре него што сви у САД добију приступ новом стабилном цоин-у. Штавише, ако сте на Хавајима, можда ћете морати да сачекате још мало јер ПИУСД тренутно није доступан тамо.

Још увек нема званичне информације о томе ко испуњава услове, али ће вам бити потребан ПаиПал рачун. Што се куповине тиче, пошто је стабилцоин везан за амерички долар, ПИУСД се може купити или продати за 1,00 долара.

ПаиПал-ов Стаблецоин има прилику

ПаиПал-ов стабилцоин је у раду откако је водећа светска платформа за плаћање увела крипто плаћања и куповине 2021. Док се неки надају да ће ПаиПал УСД подстаћи усвајање криптовалута и омогућити директна крипто плаћања продавцима, други корисници криптовалута су скептичнији у погледу његовог утицаја на шире крипто тржиште.

Ипак, уз подршку ПаиПал-а, сва је прилика да ПИУСД постане популарна опција плаћања у будућности.