Како заборавити Ви-Фи мрежу на Мац-у

Кључне Такеаваис

 • Заборавите Ви-Фи мреже из подешавања система да бисте спречили аутоматску везу. Међутим, за ово ће бити потребно да касније поново унесете лозинку.
 • Заборављање Ви-Фи мреже такође је уклања са других Аппле уређаја ако користите иЦлоуд Кеицхаин.
 • Боља опција би била да онемогућите аутоматско придруживање за одређене Ви-Фи мреже како бисте спречили аутоматску везу, а да притом очувате детаље за пријаву нетакнутима.

Ако ваш Мац покушава да вас задржи на мрежи аутоматским повезивањем на оближње Ви-Фи мреже, заборављање Ви-Фи мреже у мацОС-у је један од начина за решавање проблема. Алтернативна метода укључује давање инструкција вашем Мац-у да се не придружује аутоматски одређеној мрежи.

Можда ћете желети да спречите свој Мац да се придружује одређеним мрежама из различитих разлога—лоше брзине преузимања, слаби протоколи шифровања, итд. Показаћемо вам тачно шта треба да урадите да бисте заборавили на Ви-Фи мрежу и спречили ваш Мац да се придружи мрежама аутоматски.

Заборавите Ви-Фи мреже из системских поставки вашег Мац-а

Упутите свој Мац да заборави било коју претходно сачувану Ви-Фи мрежу са странице Ви-Фи подешавања. Међутим, будите упозорени да то такође значи да морате ручно поново да унесете лозинку мреже ако желите да се поново повежете са њом касније.

Ако користите иЦлоуд Кеицхаин, заборављање Ви-Фи мреже ће такође уклонити ту мрежу са било ког другог Аппле уређаја који користите.

  Можете поново да доживите ГамеЦубе на модерном телевизору, и то је невероватно

Уместо да заборавите Ви-Фи мрежу, обично је боље да промените подешавања за ту мрежу како бисте били сигурни да се ваш Мац неће аутоматски повезати на њу (више о томе касније).

Да бисте наставили и заборавили Ви-Фи мрежу на свом Мац-у, ево шта треба да урадите;

 • Кликните на икону Ви-Фи на траци менија и изаберите Ви-Фи Сеттингс. Ако не видите икону статуса, идите на Подешавања система > Ви-Фи.
 • Ако желите да заборавите мрежу на коју сте тренутно повезани, кликните на дугме са три тачке (…) поред имена Ви-Фи мреже у оквиру Познате мреже.
 • Изаберите Заборави ову мрежу, а затим кликните на Уклони у искачућем прозору да бисте потврдили.
 • Ако желите да заборавите било коју сачувану мрежу (чак и ону која није у домету), померите се до дна и кликните на Напредно.
 • У одељку Познате мреже(е) кликните на дугме са три тачке (…) поред мреже коју желите да заборавите и изаберите Уклони са листе.
 • Изаберите Уклони да бисте потврдили.
 • Запамтите, можда ћете морати да се аутентификујете помоћу Тоуцх ИД-а (или других метода откључавања Мац-а) да бисте заборавили Ви-Фи мрежу. По мом искуству, међутим, након што сам изабрао Уклони да заборавиш Ви-Фи мрежу и одбио да потврди мој идентитет када се то затражи, уређај је и даље заборавио мрежу. То значи да је могуће заборавити Ви-Фи мрежу на вашем Мац-у без администраторске лозинке.

  Онемогућите аутоматско придруживање за Ви-Фи мреже на вашем Мац-у

  Ако желите да спречите да се ваш Мац аутоматски повезује на одређену Ви-Фи мрежу, али бисте радије задржали детаље за пријаву нетакнутим, једноставно спречите да се аутоматски придружи тој мрежи. Ево како то да урадите:

    Како присилно затворити апликацију на вашем Мац-у
 • Кликните на икону Ви-Фи на траци менија и изаберите Ви-Фи Сеттингс. Алтернативно, можете да одете у Подешавања система > Ви-Фи.
 • Ако сте тренутно повезани на мрежу, кликните на дугме са тротоком (…) поред имена мреже у оквиру Познате мреже​​​​​. Након тога, поништите избор опције Ауто-Јоин у искачућем прозору.
 • У супротном, померите се надоле на страницу Ви-Фи подешавања и кликните на Напредно.
 • У одељку Познате мреже(е) кликните на дугме са три тачке (…) поред мреже којој желите да зауставите аутоматско придруживање.
 • Затим поништите избор опције Аутоматско придруживање у искачућем прозору.
 • Кликните Готово да завршите.
 • Сада, сваки пут када је Ви-Фи мрежа у близини, мораћете да се повежете на њу ручно. То можете учинити тако што ћете кликнути на икону Ви-Фи на траци менија, а затим кликнути на назив мреже у оквиру Познате мреже​​​​.

  Заборавите Ви-Фи мрежу или зауставите аутоматско придруживање на свом Мац-у

  Заборављање Ви-Фи мрежа на вашем Мац-у је брзо и лако, али то такође брише повезане лозинке. Дакле, можда бисте желели да размислите о деактивирању функције аутоматског придруживања. Онемогућавањем аутоматског придруживања, ваш Мац ће задржати мрежне акредитиве, штедећи вас од муке да поново унесете лозинку.