Направљен за једноставне и безбедне разговоре

Инстаграм је познат по експериментисању са различитим функцијама.

Док су неке карактеристике њихова иновација, неке су обликоване према другим платформама друштвених медија. Једна од њихових инспирација је начин рада Ванисх, који је преузет из Снапцхатових самобришућих порука. Ако сте користили Снапцхат, знали бисте да се поруке које се размењују у апликацији бришу након 24 сата.

Несталност порука је оно што Снапцхат чини јединственим. Инстаграм је брзо идентификовао његову привлачност и укључио Снапцхат-ов УСП у свој оквир. Паметан потез, ако мене питате, јер су ову функцију корисници дочекали раширених руку.

У овом посту покривам све што треба да знате о Инстаграмовој функцији тајних порука у којој ништа није трајно – дајући вам сигуран простор да изразите своје мишљење.

Зашто Инстаграм доминира у друштвеним медијима

Инстаграм је покренут 2010. године, а у последњих 13 година израстао је у једну од највећих платформи друштвених медија на свету. Има преко 1,22 милијарде глобалних активних корисника и главно је средиште за многе личне и професионалне кориснике да деле своје животе.

То је 8. најпосећенији веб-сајт на свету, са око 4,25 милијарди посета месечно. Штавише, Инстаграм наставља да буде најпреузета апликација на планети. Ове статистике довољно говоре о самој популарности Инстаграма и његовом утицају на публику на интернету.

Популарност Инстаграма лежи у његовој хипер-визуелној природи, где слике заиста говоре више од речи. Садржај овде је много привлачнији и привлачнији од било које друге платформе која се фокусира на писани садржај, а не на визуелне.

Функције као што су Инстаграм приче, постови и колутови, доводе до лудила ангажмана и лако можете придобити више пратилаца. Иако је тајно узео инспирацију из различитих функција других апликација за друштвене мреже као што су Фацебоок, Снапцхат, па чак и Твиттер (да, гледамо вас, Тхреадс), Инстаграм их је сада учинио потпуно својима јер их корисници једноставно воле😍 .

Једна од њихових инспирисаних карактеристика је Ванисх мод, који је преузет из Снапцхата. Читајте даље да бисте сазнали шта је режим Ванисх, како да га активирате и ствари које треба запамтити док користите ову функцију.

Шта је Ванисх Моде на Инстаграму?

Ванисх режим вам омогућава да размењујете поруке, видео записе, фотографије, мемове, ГИФ-ове, колутове и други садржај, који сви нестају када се ћаскање заврши или ако је режим Ванисх онемогућен. Ово чини разговор тајним и привременим. Такође спречава друге стране да њушкају ваше ћаскање јер нестаје када искључите функцију.

Најбољи део је што све о чему причате док је режим Ванисх омогућен не може да се дели, копира или сачува. Једном када је функција онемогућена, све поруке умиру🪦 са ћаскањем. Док је снимање екрана у Ванисх режиму могуће, бићете обавештени, баш као на Снапцхату.

Ово вам даје већу сигурност и слободу да се изразите без бриге да ћете бити „посматрани“.

Карактеристике Ванисх режима

Режим Ванисх је одличан начин да своје поруке сачувате у тајности и заштити. Ево неких погодности у којима можете уживати у тренутку када омогућите функцију:

#1. Поруке које нестају ✉

Главна карактеристика Ванисх режима је да све поруке које се деле док је функција омогућена нестају када било која страна напусти ћаскање или ако је ручно онемогућена. Ниједна порука, фотографије, видео, колут или ГИФ нису трајни ако је овај режим омогућен.

Ако не желите да неко њушка ваше поруке, или желите да имате једнократни тајни разговор, ова функција је савршена. То вам даје повећан осећај слободе и приватности.

Такође прочитајте: Како трајно избрисати Инстаграм налог

#2. Обавештења о снимцима екрана 🔔

Иако не можете да сачувате, копирате или прослеђујете поруке које се деле у режиму Ванисх, можете лако да правите снимке екрана. Али овде је цака. У тренутку када направите снимак екрана, друга страна ће бити обавештена о томе. Ово се ради да би се додао још један слој приватности док је функција омогућена.

У нормалном Инстаграм ћаскању, не шаље се обавештење када се направи снимак екрана. Дакле, знали бисте када је ваш пријатељ направио снимак екрана вашег разговора и сматрали га одговорним за то!

#3. Доступно само у приватним четовима 🔒

Режим Ванисх се може омогућити само у приватним ћаскањима, не и групним ћаскањима. Штавише, две стране које учествују у разговору са омогућеним режимом Ванисх морају бити повезане, што значи да обе морају да прате једна другу на платформи.

Инстаграм је додао овај услов како би осигурао да нико не прима нежељене поруке или фотографије од насумичних људи, чиме се повећава приватност свих корисника. Имаћете потпуни избор да ли желите да прихватите ћаскање у Ванисх режиму или не. Такође слободно одбијте захтев.

#4. Тамни режим 🌙

Пребацивање на режим Ванисх претвара ваше ћаскање у тамни режим, са неким утишавајућим емоџијима који падају са врха на дно екрана. То је главна индикација да сте омогућили нестајање порука.

Ако сте већ укључили тамни режим на Инстаграму, бићете обавештени поруком „укључили сте режим нестанка“.

Све у свему, режим Ванисх је одличан начин да одвратите њушкаре и водите приватни и привремени разговор са својим пријатељима. Омогућавање је такође прилично једноставно!

Како активирати Ванисх Моде

Ево како да активирате и деактивирате Ванисх режим на Инстаграму у само 5 једноставних корака:

Корак 1: Покрените апликацију Инстаграм на свом телефону и додирните горњи десни тастер (одељак ДМ).

Корак 2: Са своје ДМ листе изаберите корисника са којим желите да имате приватан разговор и отворите своје ћаскање са њим.

Корак 3: У оквиру ћаскања, ставите прст било где на екрану и превуците нагоре. Ако то радите како треба, требало би да видите поруку на дну. Превуците прстом нагоре да бисте укључили режим Ванисх, а затим Отпустите да бисте укључили режим Ванисх.

Корак 4: Ако се уради исправно, ваш екран ће постати таман, а на врху ћаскања видећете режим Ванисх. Све ваше остале поруке ће нестати, а ви ћете добити ново ћаскање. Све што пошаљете или примите одавде ће аутоматски нестати након што га корисник види.

Корак 5: Ако желите да искључите режим Ванисх, поново превуците прстом нагоре као што сте урадили да бисте га омогућили. Ваш екран ће се вратити у светлосни режим и сви тајни разговори које сте водили ће нестати.

Тако је лако водити приватне разговоре са својим пријатељима на Инстаграму. Док Снапцхат ради на истој премиси, Инстаграмова функција нестајања могла би бити боља јер су поруке које нестају избор, а не правило.

Можете бирати када или када нећете водити тајне разговоре, што вам даје огромну контролу над вашим разговорима са другима.

Ствари које треба имати на уму док користите Ванисх режим

Пре него што одете било коју тајну свом пријатељу користећи режим Ванисх, морате имати на уму одређене ствари. Ево неких услова или ограничења везаних за коришћење ове функције:

#1. Фотографије се могу снимати помоћу спољних уређаја 📱

Иако је немогуће да друга страна направи снимке екрана ваших разговора, а да вас не обавести, она може да сними фотографије ћаскања помоћу спољних уређаја. Инстаграм вас неће обавестити ако сниме фотографије помоћу другог паметног телефона јер сама платформа не би знала за то.

Зато је најбоље да се укључите у разговоре са људима којима заиста верујете да бисте сачували приватност и тајност.

#2. Привремене поруке ✉

Да појаснимо, када искључите режим Ванисх, све поруке које сте разменили ће заувек нестати. Ове поруке се не могу сачувати, копирати или прослеђивати у било ком облику. Поруке ће остати у систему док не будете у режиму Ванисх.

#3. Доступно само на Инстаграму ❗

Режим Ванисх се може користити само у разговорима један на један на Инстаграму. Не можете га користити у групним четовима или на другим платформама осим Инстаграма, укључујући Мессенгер и Фацебоок. Штавише, морате да пратите једни друге да бисте омогућили режим Ванисх.

#4. Недоступно на неким професионалним налозима 🚫

Ова функција није доступна за одређене професионалне налоге. Можда спадате у ту категорију ако је не можете активирати пратећи горе наведене кораке. Међутим, људи са личним налозима неће имати проблема да им приступе.

Завршне мисли

Инстаграм је увек на врху свих нових функција које свака платформа друштвених медија уводи. Ако им се свиђа ова функција, обично је уграђују у своју платформу. Ово може изгледати као „копирање“ на површини, али је једноставно невероватно за „нас“ кориснике, јер уживамо у најбољој од свих платформи у само једној.

Режим Ванисх је креиран према Снапцхатовим порукама које нестају, што олакшава вођење тајних разговора у једној од најпопуларнијих апликација за друштвене мреже на свету, уместо да се ослањате на добри стари Снапцхат – посебно ако сте напустили навику пуцања.

Сада када знате како да активирате режим Ванисх и његова ограничења, можете да осетите приватност и слободу док разговарате о поверљивим стварима са својим пријатељима на Инстаграму.

Затим научите како да искључите звук некога на Инстаграму и имате чист и прилагођен фид.