Преглед ХОВЕРАир Кс1: Аутономни летећи камерман

Кључне Такеаваис

 • ХоверАир Кс1 је лаган и преносив дрон са пристојним квалитетом слике и видеа за личну употребу.
 • Нуди пет режима снимања и троструку стабилизацију за глатке и висококвалитетне снимке.
 • Дрон има ограничену контролу камере, низак век трајања батерије и нема избегавања препрека, али је погодан за почетнике и савршен је за брзе тренутке влоговања.

Тхе ХоверАир Кс1 је склопиви, лагани уређај који се може покренути са вашег длана и којим се управља са само два дугмета за избор између његових различитих аутономних режима лета. Веома је практичан за оне који желе да одбаце калибрације пре лета и добију те брзе тренутке за влоговање у покрету.

Као компромис за своју мини величину, Ховераир Кс1 не нуди највиши квалитет слике, домет лета или време лета по батерији. Међутим, то је уређај прилагођен почетницима који вам омогућава да добијете секундарне слике и видео записе без практичног оператера камере.

ХОВЕРАир Кс1

ХоверАир Кс1 је дрон класе за личну употребу дизајниран да лети аутономно за снимање видео записа и слика. Може се управљати са само два дугмета или се може преузети за ручни лет у оквиру пратеће апликације. За додатну погодност, нуди потпуно затворен дизајн са заштитним штитницима док је и даље лаган и склопив како би се омогућио лак транспорт. Поред тога, његових пет режима снимања нуде видео опције од 2,7К (30ФПС), 1080П (60 и 30ФПС) или фотографије од 12МП за складиштење на интерној меморији од 32ГБ. Камера дрона покушава да направи најбоље снимке, док трострука стабилизација изглађује процес уз отпор ветра четвртог нивоа.

Бренд ХОВЕРАир

Апп Ховер Кс1 Апп

Брзина 7 м/с (15,6 мпх) – хоризонтално | 1,5 м/с (~3,3 мпх) – успон/спуштање

Тежина 125 г (0,28 лбс)

Домет 98 стопа (30 м)

Повезивање Ви-Фи (2,4 ГХз, 5,8 ГХз)

Батерија 1050мАх

Димензије 5 к 3,4 к 1,2 инча (127 к 86 к 31 мм) пресавијено / 5 к 5,7 к 1,2 инча (127 к 145 к 30 мм) расклопљено

Видео резолуција 2.7К (30фпс), 1080П (60фпс), 1080П (30фпс) ХДР

Видео формати МП4

Ливе Виев Да

Максимални ниво отпора брзине ветра-4 (7,9 м/с)

Поглед у првом лицу (ФПВ) Приказ уживо преко апликације

Битрате 32Мбпс

Прос

 • Лаган и преносив
 • Трострука стабилизација
 • Интелигентне путање лета омогућавају лаку видљивост субјекта
 • Покретање длана је једноставно
 • Открива када су услови ветра превише променљиви
 • Опција ручног лета са приказом уживо преко апликације

Цонс

 • Низак век трајања батерије (9 до 10 минута)
 • Ограничена контрола камере
 • Нема избегавања препрека/судара
 • Повремени проблеми у апликацији или повезивању

Подешавање: Углавном беспрекорно

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Након расклапања и пуњења батерије до краја, Ховераир Кс1 треба да се повеже са апликацијом Ховер Кс1. Ово ће осигурати да можете да преузмете неопходна ажурирања фирмвера, приступите складишту уређаја и прегледате све туторијале пре лета.

Вођена обука апликације не траје дуго да се заврши, али мораћете да обезбедите да се сваки корак региструје у апликацији како бисте избегли да поново покрећете дрон и да га понављате први пут. Ово се може десити ако, на пример, нехотице срушите лице у равнину са камером дрона када први пут вежбате полетање дланом.

Дизајн: лаган и склопив

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Као мини дрон, ХоверАир Кс1 се савија до око 5 к 3,4 к 1,2 инча (127 к 86 к 31 мм), а када се расклопи шири на 5,7 инча (145 мм). Природа дрона величине руке поклапа се са његовом тежином од 125 г (0,28 фунти) са уграђеном батеријом, што га чини погодним за џепну или малу путну торбу, а такође га држи испод захтеване тежине за регистрацију ФАА. Потпуно затворен дизајн користи чврсту и благо еластичну пластику како би пропелери били додатно безбедни током транзита или ако се деси да се дрон гурне преблизу гране дрвета.

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Поред свог малог дизајна, предња ЛЕД диода ће променити боје и трептати да би означила свој тренутни статус или било какве проблеме. Ово се обично поклапа са гласовном најавом, тако да можете поново да потврдите подешавања лета пре него што пошаљете Ховераир Кс1 у небо или приметите проблем уживо ако треба да скинете поглед са дрона.

  Која је разлика између 5Г и 5ГХз Ви-Фи?

За повезивање, дрон користи Ви-Фи 2,4 ГХз или 5,8 ГХз; спојићете се директно на Ви-Фи Ховер дрона да бисте приступили његовом албуму. Нема проширења складишта, а дрон долази са 32 ГБ на уређају. Апликација бележи ваш преостали простор.

Током лета, ХоверАир Кс1 може да се удаљи око 98 стопа (30 м) од корисника. У међувремену, његове брзине лета достижу 7 м/с (15,6 мпх) док лети хоризонтално или 1,5 м/с (3,3 мпх) када се уздиже или спушта.

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

За навигацију, ХоверАир Кс1 користи ВИО систем позиционирања, а не било какву ГПС навигацију. Ово нуди могућност летења иу затвореном простору, под условом да је доступно довољно осветљења. Као компромис, не постоји истинско избегавање препрека, а добићете само упозорење када дрон уђе у проблематичан сценарио, тако да је најбоље да држите очи на њему.

За стабилизацију, ХоверАир Кс1 користи троструки систем који се састоји од кардана, нивелисања хоризонта и електронске стабилизације слике (ЕИС). Ово је комбиновано са компјутерским алгоритмима за вид који би требало да држе субјект у кадру током његових интелигентних режима лета.

Тестирање услова летења

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Недостатак даљинског управљача долази са неколико ограничења. У одређеним условима, ХоверАир Кс1 једноставно неће полетети, тако да не морате да бринете да ће се појавити неколико сценарија незгода.

Ако летите при недовољној светлости (испод опсега ≥15 лукса), ХоверАир Кс1 ће вас упозорити и неће полетети. Слично томе, ако ХоверАир Кс1 извадите на дан који премашује отпор ветра његовог четвртог нивоа (7,9 м/с), он ће или успорити своју брзину лета када се приближи прагу брзине ветра или ће завршити лет и започети слетање ако погођен ветровима који превазилазе њен отпор.

Ниједна безбедносна мера није преосетљива; сасвим је очигледно док гледате како се Ховераир Кс1 бори са изненадним ветровима и исправља се. Троструки стабилизациони систем такође ради свој посао; приметићете подрхтавање камере само ако је заиста изнад нормалних толеранција ветра.

Иако је ХоверАир Кс1 најбоље летети по пријатном времену, добро је што може да прати неке услове за новије летаче.

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Као општа мера, држање апликације Ховер Кс1 отвореном омогућава вам да видите да ли се појављују грешке приликом тестирања новог окружења. У хитним случајевима, такође можете да зграбите ХоверАир Кс1 у ваздуху и преокренете га да бисте зауставили лет ако не можете безбедно да покренете команду за слетање. Обично нема потребе за овим осим ако се дрон спрема да се судари са окружењем или ако сте превише насумични када га летите у затвореном простору.

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Пре него што га узмете на било које дуже снимање, најбоље је да заиста стекнете осећај за окружење у коме ћете радити. На пример, ако имате ХоверАир Кс1 који вас прати током вожње или трчања, оштро скретање може да га одведе у препреку . Потпуно затворен дизајн ће му омогућити да се у одређеној мери ослободи, али најбоље је да избегавате подручја пуна препрека или да их пажљиво држите на оку током акционих снимака.

Испробавање различитих режима летења

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Када сазнате како Ховераир Кс1 ради, пожелећете да експериментишете са његових пет примарних режима лета: лебдење, праћење, орбита, птичје око и зумирање. За нове летаче, апликација Ховер Кс1 такође прати број летова изведених у сваком режиму и откључава ручну контролу само након одређеног броја успешних летова.

Можете да користите микрофон свог телефона ако желите да додате глас својим летовима. Када ХоверАир почне да снима видео, видећете индикатор да се звук снима са вашег телефона. Уместо подешавања током лета, ово је општа поставка која ће морати да се искључи када то није пожељно.

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Када први пут испробате режиме, апликација Ховер Кс1 има безбеднија подешавања за висину, удаљеност или чак брзину ротације дрона. Ово обезбеђује уграђену безбедну метрику за новије кориснике који желе да испробају како изгледају различита подешавања. Мораћете да прилагодите подешавања да бисте достигли више прагове као што је максимална висина од 15 метара под одређеним режимима. Ако снимате у вертикалном видео режиму, такође ћете видети да се Ховераир Кс1 закључава на 1080П (30 фпс) за видео. Међутим, нема пуно подешавања за сваки режим.

  Како АДП решења за људске ресурсе и обрачун плата могу помоћи вашем растућем бизнису?

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Ако желите већу контролу, биће вам боље да користите преглед уживо и ручну контролу унутар апликације. Унапред подешени режими се ослањају на праћење једног људског субјекта и његово пажљиво праћење без коришћења ГПС-а.

Ово чини ХоверАир Кс1 одличним у фокусирању на човека у различитим окружењима. Да бисте увели друге предмете, они ће морати да остану у вашој близини. Да бисте снимали кућне љубимце и друге субјекте који нису људи, биће вам потребна потпуна ручна контрола.

Трајање батерије: Веома ограничено

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Лоша страна Кс1 је његово просечно време лета. Као компромис за његову мању тежину, капацитет инсталиране батерије је само 1050мАх; ово вам обично оставља време рада од 11 минута по батерији. Током стреснијих услова лета, видећете ово смањење на око девет до десет минута, као што су ручни летови са јачим ветром или сложенији режими лета.

ХоверАир нуди комбиновани пакети који долазе са две или три батерије; или можете једноставно купити другу по потреби. Али ако добијете комбиновани пакет, он такође долази са чвориштем за пуњење батерија за пуњење више батерија истовремено.

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Што се тиче времена пуњења, ХоверАир напомиње да је за постизање потпуног пуњења потребно 35 минута по батерији са чвориштем за пуњење, или 55 минута када се директно пуни на Кс1 преко УСБ-Ц кабла. Да бисте постигли ове опсеге пуњења, пожелећете да користите најмање ПД 18В адаптер. Након инсталације, можете проверити тренутни ниво батерије тако што ћете додирнути дугме за напајање на Кс1 или се повезати са апликацијом за пуну процену процента.

Времена пуњења ће такође варирати у зависности од коначног пуњења батерије на којој је дрон остао. У зависности од тога да ли се ради о режиму или ручном лету и тренутној висини, беспилотна летелица може да почне да слеће аутоматски са процењеним да има три до пет одсто преосталог века трајања батерије.

У овом тренутку, Кс1 неће летети, а његово гласовно упозорење ће рећи да је пренизак за полетање, али можете да користите преосталу батерију за преузимање слика или видео записа из складишта на уређају.

Апликација Ховер Кс1: ручна контрола и ништа више

На почетном екрану апликације Ховер Кс1 видећете неке од видео снимака које су отпремили други корисници поред ваших снимљених тренутака. Али вероватно ћете желети да пређете на дугме Ховер или подешавања.

Ако је ваш Кс1 дрон већ укључен и упарен, апликација Ховер Кс1 ће се такође аутоматски повезати са њим. Затим можете брзо приступити подешавањима лета, албуму или омогућити снимање звука. Картица Ховер вам такође омогућава да скочите у режим паметног прегледа где можете накратко да погледате ограничена подешавања за фотографије и видео. Поред тога, можете видети ручне контроле да бисте стекли представу о томе како функционишу пре него што извршите лет уживо.

Ако нисте заинтересовани за ручну контролу или снимање обимног звука, вероватно ћете користити апликацију само за подешавање подешавања или преузимање медија.

Тестирање ручне контроле ХоверАир Кс1

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Када будете спремни да ручно контролишете свој Кс1, саветује вам се да полетите убрзо након активирања режима прегледа, јер он брзо празни батерију. Али пре тога, пожелећете да подесите своју контролу тако да делује према вама или даље од вас. Током лета, контролна шема је мало чудна, пошто су виртуелни тачпеди наслагани један на други, а не један поред другог у типичнијем формату контролера.

Ако сте фокусирани на контролу само једне осе кретања за ваш снимак, ово није велика ствар. Али ако покушавате да комбинујете команде на сваком џојстику, то у почетку може деловати помало неприродно. У међувремену, тастери за подешавање угла карданског зглоба и дугмад за снимање остају на свакој страни џојстика на екрану, са режимима снимања и подешавањима доступним на врху.

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Током лета, добићете критична упозорења ако достигнете било који праг, као што је радна удаљеност или максимална висина. Ово понекад може стати на путу упозорења о ветру, тако да ако летите по потенцијално лошијем времену, можда ћете желети да летите испод строгих граница његовог домета да бисте избегли додатно упозорење.

  Поређење карактеристика и перформанси у 2022

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Када притиснете дугме за слетање, постоји мало кашњење док се стабилизује пре спуштања. Ако померите границе батерије, Кс1 ће такође аутоматски слетети раније како би се осигурао да се може безбедно вратити. За већу контролу над Кс1, ручни лет даје највећу флексибилност, али има стрмију криву учења.

Можете ли да летите са више дронова?

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Једно од строжијих ограничења ХоверАир Кс1 је то што се његова интелигентна путања лета фокусира на једну мету. Да бисте заобишли ово и ограничење батерије, можете купити још један Кс1. Међутим, апликација Ховер Кс1 може да се повеже само са једним дроном у исто време, тако да ћете морати да планирате око овога или ручно покренете други Кс1.

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Ако покушавате да снимите више снимака у кратком временском периоду, опција за извођење више или мало различитих варијација режима може помоћи у диверзификацији снимка без много више напора. Ако требате да подесите подешавања лета, можете једноставно да промените везу уживо између два дрона у апликацији Ховер Кс1.

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Када сам ово испробао, није било укрштања путање лета чак ни док сам користио исти режим праћења истовремено на једном субјекту. Али ово је више била срећна несрећа, јер они не комуницирају са сваким и не избегавају препреке.

Квалитет камере и видеа: као што се и очекивало

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Поред трајања батерије, недостатак контроле камере је ограничавајући фактор ХоверАир Кс1. За видео, можете бирати између 2.7К (30 кадрова у секунди), 1080П (60 кадрова у секунди) и 1080П (30 кадрова у секунди), који ће сви бити сачувани као МП4. У међувремену, фотографије су још ограниченије, са опцијом само једног или рафалног снимка у ЈПЕГ формату од 4.000 к 3.000 пиксела (12 мегапиксела). Камера се бави свим осталим аутоматски, тако да не постоји опција за промену ствари као што су ИСО или брзина затварача.

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Као што би се могло очекивати, аутоматски систем камера може учинити да фотографије изгледају мало превише обрађене, али и даље можете снимити врло фине детаље. Ако је ваш главни циљ за ваше фотографије лична употреба или друштвени медији, ово је много мањи проблем, али је опет компромис са лакоћом коришћења.

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Све у свему, ХоверАир Кс1 се идеално користи за своје могућности праћења на видеу. Ако га користите тамо, извући ћете максимум у комбинацији са његовом преносивошћу.

Да ли треба да купите ХоверАир Кс1?

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Спецификације ХоверАир Кс1 изгледају мање импресивно на папиру него што би то сугерисала цена од 400 долара. На први поглед, вероватно ћете га упоредити са ДЈИ Мини 2 СЕ због његових видео и фотографских спецификација, и тамо ради веома слично. Међутим, губи у погледу перформанси лета са краћим трајањем батерије, дометом лета и мањим отпором ветра.

Уместо тога, одлучили бисте се за ХоверАир Кс1 првенствено због његове погодности. Ако желите дрон који можете да носите цео дан, а да га не приметите и да брзо летите у затвореном и напољу, он побеђује тамо. У поређењу са ДЈИ Мини 2 СЕ, такође ћете наћи побољшану безбедност са кавезом око пропелера.

Ако сте вољни да одустанете од контроле и моћи, ХоверАир Кс1 представља невероватно праштајући увод у лични дрон. Само треба да одлучите да ли његов мали отисак најбоље одговара вашим ситуацијама снимања.

ХОВЕРАир Кс1

ХоверАир Кс1 је дрон класе за личну употребу дизајниран да лети аутономно за снимање видео записа и слика. Може се управљати са само два дугмета или се може преузети за ручни лет у оквиру пратеће апликације. За додатну погодност, нуди потпуно затворен дизајн са заштитним штитницима док је и даље лаган и склопив како би се омогућио лак транспорт. Поред тога, његових пет режима снимања нуде видео опције од 2,7К (30ФПС), 1080П (60 и 30ФПС) или фотографије од 12МП за складиштење на интерној меморији од 32ГБ. Камера дрона покушава да направи најбоље снимке, док трострука стабилизација изглађује процес уз отпор ветра четвртог нивоа.

Бренд ХОВЕРАир

Апп Ховер Кс1 Апп

Брзина 7 м/с (15,6 мпх) – хоризонтално | 1,5 м/с (~3,3 мпх) – успон/спуштање

Тежина 125 г (0,28 лбс)

Домет 98 стопа (30 м)

Повезивање Ви-Фи (2,4 ГХз, 5,8 ГХз)

Батерија 1050мАх

Поглед у првом лицу (ФПВ) Приказ уживо преко апликације

Димензије 5 к 3,4 к 1,2 инча (127 к 86 к 31 мм) пресавијено / 5 к 5,7 к 1,2 инча (127 к 145 к 30 мм) расклопљено

Видео резолуција 2.7К (30фпс), 1080П (60фпс), 1080П (30фпс) ХДР

Видео формати МП4

Битрате 32Мбпс

Ливе Виев Да

Максимални ниво отпора брзине ветра-4 (7,9 м/с)