Снажан електрични камион са 7 фантастичних карактеристика

Кључне Такеаваис

  • Цхевролет Силверадо ЕВ остварује своје смеле амбиције за електрификацију, са елегантним дизајном, одличним дометом до 450 миља и капацитетом вуче упоредивим са камионима са унутрашњим сагоревањем.
  • Силверадо ЕВ ће бити доступан у различитим моделима, са основним моделом од 51.895 долара. Цена је приступачнија од конкурената као што су Ривиан Р1Т и Форд Ф-150 Лигхтнинг.
  • Силверадо ЕВ нуди импресивне карактеристике, укључујући управљање на сва четири точка и режим Цраб Валк, који побољшавају управљивост. Такође има моћне могућности вуче и вишеструко флексибилна врата пртљажника за додатну удобност.

Цхевролет-ов водећи електрични камион, први Силверадо ЕВ, стиже касније од такмичења Форд Ф-150 Лигхтнинг, али нам даје први поглед на Цхевијеве смеле амбиције у погледу електрификације. Са модерним новим дизајном, узбудљивим карактеристикама и одличним дометом, могао би бити један од најбољих и најмоћнијих електричних пицкупова.

Електрични Силверадо је дуго очекивани камион са много тога да понуди, што би му могло помоћи да одвуче купце од других произвођача аутомобила. Иако изгледа као укинути Цхевролет Аваланцхе из друге ере, има велику батерију која пружа до 450 миља домета и капацитет вуче како би се ускладила са упоредивим камионима са унутрашњим сагоревањем.

Заједно са лудим количинама снаге и обртног момента, унутра има све врсте технологије. Ево шта треба да знате.

Цхеви Силверадо ЕВ Цена и датум објављивања

Кредит за слику: Цхевролет

Пре него што истражимо сву забаву упаковану у нови Силверадо, прво о чему се вероватно питате је цена и датум издавања. Нажалост, то су две ствари које су стално подложне променама. Датум изласка Силверадо ЕВ је одређен за јесен 2023. године, иако је то за 4ВТ (Ворк Труцк) модел опреме. У почетку ће бити доступан само купцима возног парка, а затим и појединачним купцима почетком 2024.

Након лансирања 4ВТ, Цхеви планира следеће издање Силверадо РСТ ЕВ, потпуно напуњену премиум опрему; стандардни модел ће уследити касније 2024. То значи да ћете морати дуже да чекате на модел средње класе. Ево различитих модела које произвођач аутомобила планира да понуди:

  • Силверадо ЕВ радни камион (основни модел, 51.895 долара)
  • Силверадо ЕВ 3ВТ (процена $61,895)
  • 4ВТ (доступно прво по цени од 79.895 долара)
  • ЛТЗ пакет (процењено 85.895 УСД)
  • Траил Босс (процењено 91.895 УСД)
  • Хигх Цоунтри (процена $96,895)
  • Прво издање РСТ (око 106.895 долара)

Што се тиче цена, Цхевролет Силверадо ЕВ је у почетку имао цену испод 40.000 долара. Нажалост, у јуну 2023. ИнсидеЕВс потврдио је да Цхеви укида опцију најнижег нивоа од 40.000 долара, а произвођач аутомобила сада наводи да ће малопродајна верзија почети од 51.895 долара са одредишним трошковима. Биће приступачнији од Ривиан Р1Т и Фордовог популарног Ф-150 Лигхтнинг по тој цени.

  Изазови и ризици повезани са не-заменљивим токенима (НФТ)

Када Силверадо РСТ Фирст Едитион стигне, коштаће вам више од 106.000 долара, што га чини једним од најскупљих електричних камиона на тржишту. Сви средњи пакети су подложни променама, а ми ћемо их ажурирати када ГМ открије коначну цену и спецификације.

1. Силверадо ЕВ има импресиван домет

Кредит за слику: Цхевролет

Касњење на утакмицу омогућило је Цхевролету да процени конкуренцију и да одатле гради. Силверадо ЕВ линија ће имати огромне батерије (до око 200 кВх), за које Цхеви каже да би требало да обезбеди ЕПА процењени домет од око 450 миља у конфигурацији Ворк Труцк. Поређења ради, Фордов Ф-150 Лигхтнинг са великом батеријом достиже око 320 миља, док Ривиан Р1Т трим са најдужим дометом прелази 400 миља, што га чини савршеним за авантуре на отвореном, а РАМ тврди да ће његов предстојећи 1500 РЕВ понудити 500 миља по пуњењу .

Нажалост, немамо званичну статистику батерије или информације о остатку линије. Ови бројеви су за 4ВТ модел, што значи да бисте требали очекивати нижи распон на основној варијанти од 52.895 долара. ЕПА је дала Силверадо ЕВ ВТ варијанту еквивалентне потрошње горива од 67 МПГе у граду и 59 МПГе на аутопуту.

2. Управљање на сва четири точка и е4ВД

Кредит за слику: Цхевролет

Цхеви-јев електрични камион добија своје перформансе из конфигурације са два мотора, са електричним мотором напред и једним позади. Ово подешавање пружа сву потребну снагу, као и погон на сва четири точка, за оне који желе више могућности на неравном терену. Силверадо ЕВ Траил Босс (на слици изнад) долази са снажним гумама, побољшаним вешањем и већим клиренсом од тла.

Одабрани Силверадо ЕВ модели ће такође добити управљање на сва четири точка и Цраб Валк режим, што је једна од најбољих карактеристика Хуммер ЕВ. Још боље, управљање на сва четири точка би требало знатно да побољша радијус окретања на електричном Силвераду, чинећи га окретним на паркиралиштима и по граду.

Овај електрични камион је направљен да уради све, било да сте на путу од 400 миља, да се уклапате на уска паркинг места или наиђете на стазу у шуми.

3. Снажна вуча без уобичајеног стреса

Кредит за слику: Цхевролет

Власници камиона желе да раде камионске ствари, које често укључују вучу приколице или чамца, ношење терета или лутање ван пута до оближњег кампа. Срећом, Цхевролет каже да његов нови електрични пицкуп може то и више да поднесе. Током првобитне најаве Силверадо ЕВ, рекла је извршна директорка ГМ-а Мери Бара ЦНБЦ да би Силверадо ЕВ био „неупоредив“ у односу на конкуренцију.

  4 начина да користите нову опцију „Сачувај“ на Фејсбуку

Максимални капацитет вуче Силверадо ЕВ је 10.000 фунти, са капацитетом носивости до 1440 фунти, у зависности од модела. Вуча је у рангу са Ф-150 Лигхтнинг са највећом опремом, али нема довољно носивости. Поређења ради, РАМ тврди да 1500 РЕВ може да вуче 14.000 фунти.

Цхеви Силверадо ЕВ ВТ покреће робусних 510 коњских снага и 615 лб-фт обртног момента да би постигао те статистике. Ако се одлучите за РСТ Фирст Едитион, ти бројеви се пењу на 754 коњских снага и 785 лб-фт. од обртног момента. Цхевролет каже да режим „широко отворених вати“ нуди време од 0 до 60 мпх за мање од 4,5 секунди, што га чини једним од најбржих електричних камиона на тржишту.

Што је још важније, Силверадо ЕВ долази са вучем уз помоћ камере на свим моделима, са могућношћу надоградње на пакет за вучу са 14 камера који приказује скоро сваки угл који се може замислити за искуство без стреса. ГМ такође каже да ће способнији модел Силверадо ЕВ из 2025. померити границе и имати вучу од 20.000 фунти.

4. Силверадо ЕВ чини Цхеви-јеву Мулти-Флек врата пртљажника још бољим

Кредит за слику: Цхевролет

Цхевијев Силверадо са мотором са унутрашњим сагоревањем (ИЦЕ) долази опремљен а мулти-флек врата пртљажника, који се отвара у неколико конфигурација да би се побољшао коришћење или удвостручио као степенице у кревету. Ово је веома популарна функција са својом базом купаца. На Силверадо ЕВ, Цхевролет је искористио прилику да учини ствари још бољим. Компанија је представила нова Мулти-Флек „средња врата“ која се веома могу конфигурисати, попут врата пртљажника.

Пролаз на средњим вратима је иза сувозачких седишта, одвајајући унутрашњост од кревета камиона. На Силверадо ЕВ пицкуп-у, власници могу да спусте било коју страну средњих врата у 60/40 подељеној конфигурацији или да уклоне цела средња врата (и прозор) да би проширили кревет камиона за ношење терета. Са спуштеним средњим и пртљажним вратима, кревет камиона се протеже у унутрашњост како би понудио водећи у индустрији простор од 10 стопа-10 инча за 2к4с, кајаке, гипсане зидове или било шта друго што треба да понесете. Имаћете довољно товарног простора и простора за било који посао.

Користите врата пртљажника као степенице у кревет, радну површину или за држање предмета на месту. Постоји чак и опциона ручка, која олакшава пењање у високи кревет. Затим, када треба да обавите велики посао, спустите врата пртљажника и средња врата да бисте радили паметније – не теже.

5. Двосмерно пуњење

Кредит за слику: Цхевролет

Силверадо ЕВ користи ГМ-ову импресивну Ултиум наменску ЕВ платформу из Хуммер ЕВ-а, само смањену за уобичајенији електрични камион.

Цхевролет каже да његов нови електрични пикап може достићи домет од 100 миља за 10 минута када је прикључен на станицу за брзо пуњење од 350 кВ ДЦ. Наравно, то није тако брзо као заустављање ради гаса, али ће власнике брзо вратити на пут и са доста преосталог домета. Већина власника ће вероватно радије пунити код куће из зидне кутије нивоа 1 или нивоа 2.

  Универзални међуспремник не ради између иПхоне-а и Мац-а: 9 исправки које треба испробати

Кључна продајна тачка за Силверадо ЕВ је његова могућност двосмерног пуњења. Огромна батерија може послати или примити пуњење или чак напајати ваш дом у хитним случајевима. Ово је такође познато као двосмерно пуњење, технологија од возила до мреже (В2Г), од возила до возила или од возила до куће. Уз одабрану додатну опрему и прикладно опремљен дом, Цхеви каже да Силверадо ЕВ може да задржи светла упаљена до 21 дан ако је потребно.

Штавише, Цхевијев Силверадо може да пребаци преко 10,2 кВ снаге на низ утичница наизменичне струје у кревету камиона, омогућавајући власницима електричне алате на градилишту или осветљење током камповања. Постоје четири стандардне утичнице од 120 волти наизменичне струје и једна утичница од 240 волти у кревету од 5’11 инча, са више у кабини.

6. Опционо прилагодљиво ваздушно вешање

Кредит за слику: Цхевролет

Сви Цхевролет Силверадо ЕВ модели долазе добро опремљени ваздушним ослањањем за глатку вожњу и подешавање висине од 2 инча. Спустите камион да бисте лакше ушли, а затим додајте лифт за већи размак од тла ван пута или агресивнији став.

Затим, опциони пакет прилагодљивог ваздушног вешања са четири угла чини ствари још бољим. Прилагодљиво подешавање може аутоматски да се прилагоди условима на неравном путу за углађенију вожњу или мало спусти предњи део ради побољшане аеродинамике како би се повећао домет на аутопуту. То ваздушно огибљење такође помаже у носивости, и надамо се да ће понудити функцију аутоматског нивелисања као што је Ривиан-ов Цамп Моде.

7. Простран еФрунк (предњи пртљажник)

Кредит за слику: Цхевролет

Без огромног мотора са унутрашњим сагоревањем испод хаубе, многа електрична возила долазе са предњим пртљажником, такође познатим као пртљажник. Ово власницима Силверадо ЕВ-а даје простор за одлагање додатних предмета без трошења задњих седишта или излагања било чега елементима у кревету. Међутим, нису сви предњи пртљажници једнаки, а Цхеви има један од најбољих пртљажника које смо до сада видели.

Цхеви га назива „еФрунк“ и има 11 кубних стопа теретног простора. Унутра ћете наћи још једну утичницу од 120 волти за електричне хладњаке или алате за напајање и светла. Затим ћете уживати у четири куке за торбе за намирнице и четири места за везивање терета. Постоји чак и наменски одводни чеп за мокре предмете или лед.

Цхеви Силверадо ЕВ је електрични камион за свакога

Стари слоган компаније „Цхеви Рунс Дееп“ замењен је са „Пронађи нове путеве“ 2013. године, и постоје добре шансе да ће се ускоро поново променити са преласком на електрификацију. Ако сте стрпљиво чекали да Цхеви пусти електрични камион који ће вам помоћи да пронађете нове путеве, Силверадо ЕВ ће пружити све што обожаваоци очекују од бренда.

Без обзира да ли волите или мрзите дизајн у стилу Аваланцхе, потпуно нови електрични Силверадо ЕВ је спреман да буде један од најмоћнијих и најспособнијих електричних камиона на тржишту. Са функцијама као што су 17,7-инчни инфо-забавни дисплеј, е4ВД, удобно ваздушно ослањање, тона снаге и домета и Супер Цруисе хандс-фрее технологија вожње, Силверадо ЕВ је камион за свакога.