Спотифи наспрам ИоуТубе музике: шта је боље?

ИоуТубе Мусиц је једна од многих Спотифи алтернатива које можете испробати, а садржи и разноврсну библиотеку и функције интелигентног откривања музике. Али да ли је ИоуТубе Мусиц бољи од Спотифаја? Сазнајте у овом комплетном поређењу.

1. Спотифи против ИоуТубе музике: музичке библиотеке

Спотифи и ИоуТубе Мусиц се разликују у погледу својих музичких библиотека, али постоји и доста преклапања.

Спотифи

Од новембра 2023. Спотифи има више од 100 милиона песама у свом каталогу. Било да тражите најновији албум Пост Малонеа или рок музику из 1960-их, Спотифи вас покрива. Многи нови извођачи такође почињу тако што деле своје нумере на Спотифи-у, што у великој мери помаже.

ИоуТубе Мусиц

ИоуТубе Мусиц угошћује, као што је Спотифи, више од 100 милиона песама. Једна велика предност ИоуТубе Мусиц-а је то што можете пронаћи мешавине, концертне клипове и ремиксе који нису доступни на Спотифају. С обзиром на блиско партнерство ИоуТубе-а са издавачким кућама, вероватно се нећете суочити са превише проблема када тражите своје омиљене песме.

Упркос томе што Спотифи има тако велику колекцију музике, даћемо ИоуТубе Мусиц-у предност у овој категорији. Једноставан разлог је интеграција коју ИоуТубе Мусиц има са ИоуТубе-ом. Ипак, разлике су маргиналне.

Ако желите да сазнате више о томе шта је ИоуТубе Мусиц, погледајте овај комплетан водич за почетнике за ИоуТубе Мусиц.

Победник: ИоуТубе Мусиц

2. Апликације и дизајн апликација

Апликације Спотифи и ИоуТубе Мусиц покривају рачунаре, таблете и паметне телефоне. Ипак, апликације су другачије дизајниране и стога ће се допасти различитим корисницима. Ево поређења ИоуТубе Мусиц-а и Спотифи-а за апликације и дизајн апликација.

Спотифи

Апликација Спотифи има тамну тему са уредно организованим одељцима. Видећете и персонализоване и сачуване листе песама у одељку Ваша библиотека — а уз неке корисне савете и трикове за Спотифи листе песама, извући ћете максимум из свог искуства слушања.

На Спотифају такође можете да видите шта сте недавно слушали на врху картице Почетна. Овде ће апликација такође препоручити нове епизоде ​​подкаста и музику која би вас могла занимати.

  Шта значи „испуњено од стране Амазона“?

Картица Претрага налази се између Почетна и Ваше библиотеке. Овде можете брзо да потражите садржај који желите да пустите.

У апликацији Спотифи за рачунаре можете да видите страницу извођача за песме које тренутно пуштате. Такође ћете пронаћи њихову биографију и датуме предстојећих турнеја.

ИоуТубе Мусиц

ИоуТубе Мусиц има добро дизајнирану апликацију која садржи четири картице:

  • Кућа
  • Узорци
  • Истражите
  • Библиотека

Такође ћете пронаћи траку за претрагу.

На картици Почетна, наћи ћете листу препоручених музичких спотова, као и миксеве који су креирани за вас. Ово функционише слично функцији Спотифи Даили Мик. Штавише, можете открити препоручене албуме и још много тога.

Одељак Примери садржи делове песама које би вас могле занимати. Спотифи је укључио функцију сличну овој 2023. године, али верзија ИоуТубе Мусиц-а је и даље вероватно боља.

Картица Истраживање је место где можете да тражите нову музику на основу онога што је управо објављено, као и на листама и различитим жанровима. У међувремену, Библиотека је место где ћете пронаћи све своје сачуване нумере, албуме, извођаче и листе песама.

Спотифи је овде неупитни победник. Дизајн је практичнији и његов интерфејс је много интуитивнији. ИоуТубе Мусиц је направио бројна побољшања, али је још потребно мало порадити да би могао да се такмичи.

Победник: Спотифи

3. Мусиц Дисцовери

Да ли је Спотифи бољи од ИоуТубе Мусиц-а за откривање музике? Многи људи би рекли да, али разлике нису тако јасне као што мислите. Ево сажетка онога што Спотифи и ИоуТубе Мусиц нуде у том погледу.

Спотифи

Већ годинама највећа снага Спотифи-а су његове карактеристике откривања музике. Са алаткама као што је листа песама Веекли Дисцовери и могућношћу додавања препоручене музике у креиране листе песама, лако бисте могли да проведете цео дан откривајући сјајне нове песме и извођаче.

Поред тога, Спотифи угошћује специфичне жанрове за расположења и активности. То вам омогућава да једноставно тражите теме као што је „Фокус“, а Спотифи ће одмах приказати листе песама са белим шумом. Аутоматска радио станица се такође може покренути са било које нумере или извођача.

То није све. Спотифи-јеви алгоритми припремају посебне дневне и недељне листе песама за вас. Осим тога, компанија тврди да постоји преко 4 милијарде плејлиста које су креирали и кустоси Спотифи-а и други корисници. Поред тога, можете да проверите Спотифи сајтове да бисте пронашли нову музику и листе песама.

  Како Цтрл + Ф претраживати текст у одштампаном документу

Можете чак да користите и Спотифи-јев АИ ДЈ да помешате свој музички ток са предлозима нових нумера.

ИоуТубе Мусиц

Иако ИоуТубе Мусиц има алате за откривање, они се често могу чинити ограниченим у поређењу са Спотифи-ом. Страница Екплоре вам омогућава да претражујете различита расположења и жанрове, али није на истом нивоу као оно што Спотифи може да понуди.

Једна област у којој се ИоуТубе Мусиц истиче у поређењу са Спотифи-ом је могућност гледања нових музичких видео записа у апликацији. Као и шведски сервис за стриминг, такође можете да прегледате листе за различите земље — заједно са бројним песмама у тренду. ИоуТубе Мусиц је такође користан ако желите услугу која доноси одлуке уместо вас.

Упркос предностима ИоуТубе Мусиц-а, Спотифи је овде очигледан победник. Уз Спотифи, имате већу контролу над оним што желите да слушате.

Победник: Спотифи

4. Функционалност претраге

И ИоуТубе Мусиц и Спотифи имају функцију претраге. Поред тражења одређених назива песама и албума, ову функцију можете користити и за проналажење музике на основу стихова.

Резултати претраге ИоуТубе Мусиц-а функционишу слично Гоогле и ИоуТубе претрази. Укуцате оно што желите да тражите, а затим можете да изаберете са листе предлога. Након што то изаберете, видећете листу најбољих резултата.

Спотифи, с друге стране, генерише резултате претраге док претражујете. Дакле, можете брзо пронаћи оно што тражите. А ако сте тражили песму на основу текста, видећете да се текстови подударају написани у тексту.

ИоуТубе Мусиц има снажну функцију претраживања, и то није изненађујуће када узмете у обзир њене везе са Гоогле-ом. Али са становишта слушања музике, Спотифи је поново интуитивнији.

Победник: Спотифи

6. Подцастс

Једна област у којој Спотифи лако надмашује ИоуТубе Мусиц је његова способност да стримује подкастове. Спотифи има богату платформу за подкастове, са мноштвом тема за истраживање.

Штавише, можете да претражујете најпопуларније канале и пратите један да бисте добијали обавештења кад год се дода нова епизода. ИоуТубе Мусиц се још увек не може похвалити подршком за подкастове.

Победник: Спотифи

7. Аудио

Квалитет стримовања ИоуТубе Мусиц-а се разликује од Спотифи-а. Спотифи-ов веб плејер вам омогућава да стримујете брзином од ААЦ 256 кб/с ако сте Премиум претплатник. Али ако нисте, тај број се преполови на 128 кб/с. Максимална брзина у апликацији Спотифи је 320 кб/с за Премиум кориснике и 160 кб/с за Спотифи Фрее кориснике.

  Како купити Киндле књиге на рачунару и паметном телефону и попунити своју библиотеку

Увек можете подесити бројна подешавања да би Спотифи боље звучао, као што је промена еквилајзера и још много тога.

ИоуТубе Мусиц може да репродукује садржај брзином до 256 кбпс ААЦ. Минимални битрате који можете да користите за ИоуТубе Мусиц је 48 кб/с, што је више од Спотифи-а (24 кб/с). Иако ИоуТубе Мусиц има бољу брзину у битовима од Спотифи Фрее, не одговара плаћеној верзији. Штавише, Спотифи има бољу флексибилност када бира или квалитетан звук или очување података.

Из тих разлога морамо и овде да победимо Спотифи-у. Међутим, разлике су релативно мале и већина корисника их неће приметити.

Победник: Спотифи

8. Додатне карактеристике

Иако ИоуТубе Мусиц не чини много више осим музичке понуде, можете да гледате без огласа на ИоуТубе-у јер је укључено у ИоуТубе Премиум чланство. Ако конзумирате много ИоуТубе садржаја, вероватно ће вам то бити од велике помоћи. Штавише, можете неприметно да прелазите између аудио и видео верзије за песме које слушате.

Спотифи је представио низ практичних функција. Можете читати текст за своју песму (ако је доступан), заједно са омогућавањем унакрсног блеђења између нумера. Штавише, можете пратити своје пријатеље и видети шта слушају.

Још једна велика предност коришћења Спотифи-а је функција Спотифи Враппед, која пружа потпуни преглед ваших навика слушања музике током године.

Победник: Спотифи

9. Цене

Спотифи има бесплатну верзију, али ова садржи огласе који могу постати прилично досадни након неког времена. Цене за Премиум претплату зависе од тога где живите—али за слушаоце из САД, плаћаћете 10,99 УСД месечно за Премиум Индивидуал и 14,99 УСД за Премиум Дуо. Студенти могу добити услугу за само 5,99 УСД месечно, док породични план износи 16,99 УСД месечно.

Када слушате музику на ИоуТубе-у без Премиум претплате, не можете да слушате у позадини. ИоуТубе Мусиц кошта 10,99 УСД месечно, док ће ИоуТубе Мусиц и ИоуТубе Премиум заједно коштати 13,99 УСД месечно.

Иако је цена месечног чланства за оба слична, Спотифи нуди већу вредност за новац са становишта слушања музике.

Победник: Спотифи

Спотифи наспрам ИоуТубе музике: шта да одаберете?

Да ли је Спотифи бољи од ИоуТубе музике? Па, ако погледате наше процењене категорије, Спотифи је на првом месту у већини њих. ИоуТубе Мусиц је одличан додатак ако већ имате ИоуТубе Премиум, али сматрамо да су функције апликације прилично ограничене у поређењу са Спотифи-ом.

Пошто можете добити бесплатну пробну верзију са обе платформе, вреди покушати обе. Такође ћете морати да размотрите своје потребе; повремени слушаоци можда више воле ИоуТубе Мусиц, док би озбиљни вероватно требало да изаберу Спотифи.