Шта значе квачице у Телеграму?

Телеграм нуди бесплатну неограничену размену порука, згодне функције за ћаскање путем текста, гласа и видеа, као и апликације за сваки уређај. Дефинитивно постоји много тога што треба да волите у вези са овом услугом, али нису сви савладали да је користе. У ствари, један уобичајени збуњујући аспект Телеграма је шта значе његове квачице.

Када пошаљете поруку на Телеграм, испод ње ће се појавити једна или две квачице, у зависности од њеног статуса. Ове ознаке за потврду преносе корисне информације, па ако нисте сигурни шта ови симболи значе у Телеграму, прочитајте даље да бисте сазнали.

Шта значе квачице у Телеграму?

Телеграмове ознаке вас обавештавају да ли је друга страна успешно послала или прочитала поруку. У Телеграму ћете видети икону сата испод поруке док је апликација шаље. Ако је тај процес успешан, ова икона се претвара у једну квачицу која означава да је ваша порука успешно послата на сервер.

На крају, две квачице на Телеграму значе да је друга особа отворила ваш разговор и видела нову поруку.

За разлику од ВхатсАпп-а, Телеграм нема статус испоруке. Ово је због могућности да користите свој Телеграм налог на више уређаја одједном, у поређењу са начином на који вам ВхатсАпп омогућава да повежете само један примарни телефон са својим налогом.

Због тога не постоји начин да услуга Телеграма сазна да ли је ваша порука стигла на одређени уређај. Статус испоруке не би имао смисла, јер прималац може да прочита поруку на било ком уређају који користи за пријаву на Телеграм.

  Како зауставити Фацебоок праћење ваше веб активности [Firefox]

За важније информације о томе како ове услуге штите ваше поруке, погледајте наше објашњење енд-то-енд енкрипције у главним сервисима за размену порука.

У Телеграм групним ћаскањима, једна квачица и даље значи да је ваша порука послата на сервер. Двострука провера у групном ћаскању значи да је најмање једна особа прочитала вашу поруку; да видите ко ју је до сада прочитао, дуго притисните или кликните десним тастером миша на поруку.

Нажалост, не постоји начин да онемогућите потврде о читању у Телеграму. То значи да ће сви увек знати да ли је њихова Телеграм порука прочитана. То је мали недостатак који би вас могао навести да престанете да користите Телеграм.

Зашто још нису прочитали моју телеграм поруку?

Питате се зашто друга особа још није видела вашу Телеграм поруку? Када не видите дупле квачице, постоји низ могућих објашњења:

  • Ако вас је друга особа блокирала, нећете видети да ли је прочитала вашу поруку. У случају да сумњате на ово, проверите да ли можете да видите профилну слику друге особе и статус „последњи на мрежи“. Ако видите њихове иницијале за слику профила и последњи пут виђени давно због њиховог статуса на мрежи, вероватно сте блокирани.
  • Телефон друге особе може бити искључен, у режиму рада у авиону или пати од лоше мрежне везе.
  • Наравно, можда једноставно још нису отворили поруку јер су заузети.

Такође постоји шанса да је друга особа користила трик да прочита вашу Телеграм поруку без да је означи као такву. На пример, можда су прешли у режим рада у авиону да прочитају поруку без активирања статуса „прочитано“. Већина телефона вам такође омогућава да прегледате поруку из облачића са обавештењима, што такође не покреће потврду.

  Како преузети Спотифи песме за слушање ван мреже

Ако су урадили нешто овако, мало тога можете учинити осим да их једноставно питате да ли су видели вашу поруку.

Објашњене ознаке Телеграма

Сада знате како да сазнате да ли је друга особа прочитала вашу поруку на Телеграму. Већину времена, ова функција је згодна и омогућава вам да потврдите да је друга особа видела оно што сте послали без тражења потврде у наредној поруци.