Шта значи СОС на иПхоне-у?

Ако наставите да видите СОС или „само СОС“ уместо сигналних трака на статусној траци вашег иПхоне-а док путујете, нећете моћи да позовете или пошаљете поруку пријатељима или да користите интернет. Хајде да погледамо шта значи упозорење и како га се можете решити.

Која је СОС функција вашег иПхоне-а?

Хитни СОС је једна од многих функција за хитне случајеве на вашем иПхоне-у које вам могу спасити живот. Омогућава корисницима који су заглављени у опасности да контактирају локалне службе без потребе да бирају своје телефонске бројеве. Када користите СОС функцију на свом иПхоне-у, ваша локација се аутоматски дели са службама за хитне случајеве.

Ако сте подесили контакте за хитне случајеве на свом иПхоне-у, он ће их такође упозорити када контактирате локалне службе за хитне случајеве осим ако не одлучите да откажете. Да бисте се осећали сигурније, ако одлучите да обавестите своје контакте за хитне случајеве, ваш иПхоне ће такође делити вашу тренутну локацију са њима и делити ажурирања са њима док не будете у СОС режиму.

Функција хитног СОС-а на вашем иПхоне-у може бити корисна током путовања. На пример, ако сте заглављени у кризи и не знате локалне бројеве за хитне случајеве, СОС функција би вам потенцијално могла спасити живот.

Имајте на уму да функција Хитног СОС-а на иПхоне уређајима функционише само ако се налазите у области са мобилном услугом осим ако немате иПхоне 14 или новији, који долази са функцијом Хитне СОС путем сателита.

  Како да се решите Ваифаир Профессионал-а

Аппле

Хитни СОС преко сателита вам омогућава да контактирате локалне хитне службе чак и када немате мобилну покривеност или Ви-Фи. Ако покушате да ступите у контакт са хитним службама, али не успете, ваш иПхоне ће покушати да вас повеже са њима преко сателита.

Можете бесплатно да користите Хитни СОС преко сателита две године након активације вашег иПхоне 14 или новијег модела. Нажалост, ова функција је доступна само у неколико региона, укључујући Сједињене Државе, Уједињено Краљевство, Француску, Нови Зеланд и Италију.

Зашто ваш иПхоне приказује „Само СОС“?

Аппле

Ако видите да се „СОС“ или „Само СОС“ појављује на статусној траци вашег иПхоне-а, то значи да ваш уређај није повезан на мобилну мрежу, али и даље можете да упућујете хитне позиве преко Ви-Фи мреже. Све док ваш иПхоне приказује „Само СОС“, нећете моћи да обављате редовне телефонске позиве и ограничени сте на контактирање локалних хитних служби попут полиције или ватрогасне службе.

Према Аппле-ова страница за подршкуова функција је доступна само корисницима у Сједињеним Државама, Аустралији и Канади.

Како да се решите „Само СОС“ на вашем иПхоне-у

Док путујете, можете повремено видети текст „Само СОС“ на статусној траци вашег иПхоне-а када изгубите мобилни сигнал. Једини начин да га се решите је прелазак у област са ћелијским пријемом.

Међутим, ако га стално видите, постоји неколико корака за решавање проблема помоћу којих можете покушати да поправите упозорење „Само СОС“ у статусној траци вашег иПхоне-а, као што је омогућавање роминга података, провера ажурирања подешавања оператера, прелазак на ЛТЕ и још много тога.

  Како проверити да ли неко други користи ваш ВхатсАпп налог