11 апликација и онлајн ресурса за вежбање самосаосећања

Да ли се икада ухватите у чину да себе осуђујете много оштрије за своје грешке и пропусте него што то чините другима? Ова самодеструктивна тенденција је превише честа код људи који се баве проблемима менталног здравља.

Ако вам то одговара, а знате да сте стално превише строги према себи, време је да научите своју вредност и вежбате мало љубазности према себи. Ево неких алата и апликација које вам могу помоћи да развијете самосаосећање.

Ресурси за веб локацију Селф-Цомпассион

1. Поситиве Псицхологи

Веб страница Позитивна психологија је одлично место за почетак, са обиљем ресурса за терапеуте, наставнике и саветнике. Иако је дизајниран за професионалце у области социјалне заштите, свако може бесплатно преузети Поситиве Псицхологи Пакет вежби самосаосећања.

Овај водич на 20 страница укључује три сета вежби које ће вам помоћи да идентификујете своје предности, погледате своје основне вредности и дате стратегије самосаосећања које ће вам помоћи да се носите са тим унутрашњим критичним гласом. То је одлична полазна тачка ако желите водич који води стручњаци за саосећање према себи.

2. Само сажаљење

Веб страница Селф-Цомпассион је дело др Кристен Неф, водећег психолога која је опширно истраживала бригу о себи. На веб локацији ћете пронаћи чланке, линкове и курсеве. Крените до Вежбе самосаосећања где постоје и вођене праксе као аудио датотеке које се могу преузети и низ вежби које можете сами да урадите.

  Како омогућити (или онемогућити) колачиће у Мозилла Фирефок-у

3. ЦЦИ Хеалтх

Иако се веб страница аустралијске владе чини мало вероватним извором, Центар за клиничке интервенције има низ информативних листова и сјајну радну свеску под називом Изградња самосаосећања. У овом одељку ћете такође пронаћи мноштво смерница за ментално здравље за бригу о себи и другима.

4. Вежбе свесности

Вежбе свесности пружају серију бесплатних вежби самосаосећања које је курирао међународни тренер свесности Шон Фарго. Такође можете добити драгоцену помоћ од Вежбе свесности ИоуТубе канал.

Апликације за самосаосећање

5. Апликација за самосаосећање

Апликацију Селф-Цомпассион развила су два водећа доктора у овој области, Цхрис Иронс и Елаине Беаумонт, као потпуни извор помоћи у самосаосећању за свакога ко се бори са стресом и анксиозношћу.

Апликација нуди више од 50 идеја и вежби заснованих на доказима, укључујући вежбе дисања, медитације, алатке за вођење дневника, аудио водиче и физичке активности. Доста садржаја је бесплатно или се претплатите да бисте откључали све ресурсе.

Преузмите: апликацију Селф-Цомпассион за иОС (Бесплатно, доступна претплата)

6. Моје могуће ја

Награђивана бесплатна апликација Ми Поссибле Селф узима холистички, когнитивно бихејвиорални приступ (ЦБТ) менталном здрављу. Помаже вам да испитате сва питања која вас могу навести да критикујете и сумњате у себе.

Комплет алата за самопомоћ укључује праћење расположења, мотивационе поруке, аудио вежбе и алатке за вођење дневника. Идите на одељак Самољубље на картици Истражи за чланке, подкастове и афирмације. Црвено дугме Криза је на врху странице ако вам је потребна тренутна стручна помоћ.

Пружаоци здравствених услуга као што су Приорат и НХС Велике Британије имају поверење у „Ми Поссибле Селф“.

Преузми: Моје могуће ја за иОС | Андроид (Бесплатно)

7. Добар осећај: ментална кондиција

Апликација Феелинг Гоод је још један извор одличних аудио записа који ће вам помоћи да развијете своју менталну отпорност, уз помоћ у превазилажењу изазова као што су проблеми са спавањем и престанак пушења.

  Шта је Алт тастер на Мац-у? Комплетан водич

Камен темељац Феелинг Гоод-а је његов програм позитивног менталног тренинга са 12 стаза који користи исте вештине визуелизације које користе олимпијски спортисти да би вас научио како да се опустите, постанете смиренији и развијете самопоуздање и самопоштовање.

Иако је апликација бесплатна, приступ свом садржају је доступан путем претплате или кода препоруке. Ваш здравствени радник ће можда моћи да вам да шифру, али проверите Сајт Феелинг Гоод такође. У време писања, овде је свима био доступан бесплатни код.

Преузимање: Феелинг Гоод: Ментална кондиција за иОС | Андроид (Доступне су бесплатне куповине у апликацији)

Коришћење било које од ових апликација или веб локација ускоро ће открити сличне стратегије за вежбање самосаосећања. Афирмације, вођење дневника, пажња и вежбање ће допринети побољшању вашег осећаја сопствене вредности. Ове апликације ће вам помоћи.

8. Користите афирмације као алат за самосаосећање: апликација за мотивацију

Самопотврде, кратке позитивне фразе, сјајне су за мали налет позитивности и самољубља. Можете да користите низ моћних алата за самопотврђивање, али један од најпотпунијих је Мотивација, која пружа обиље лепих слика и фраза које ће вас подстицати сваког дана. Обавезно користите виџет за закључани екран апликације да бисте добили мали подсетник о сопственој вредности сваки пут када узмете телефон у руке.

Преузми: Мотивација за иОС | Андроид (Доступне су бесплатне куповине у апликацији)

9. Користите вођење дневника као алат за самосаосећање: апликација за дневник анксиозности Трее бриге

Постоји много апликација за вођење дневника за самопомоћ, али испробајте апликацију Ворри Трее Анкиети Јоурнал да бисте одговорили на своју потребу за самосаосећањем.

Овај алат за когнитивно бихејвиоралну терапију (ЦБТ) помаже вам да ухватите и изазовете негативне мисли. Уместо тога, апликација од вас тражи да испитате све бескорисне стилове размишљања који би могли бити основа ваших брига. Можете чак и да закажете „време за бригу“ у свом календару, што вам омогућава да наставите са остатком дана.

  8 најбољих терминала/ССХ апликација за иПад и иПхоне [2023]

Преузми: Дневник о анксиозности Трее забринутости за иОС | ВорриТрее: ЦБТ за ублажавање анксиозности за Андроид (Доступне су бесплатне куповине у апликацији)

10. Користите апликације за свесност да вам помогну да култивишете самосаосећање

Пажљива медитација је један од најмоћнијих алата које можете користити да вам помогне да управљате својим умом. Паузирање сваког дана да се сетите и прославите позитивне ствари у вашем животу заиста вам може помоћи да управљате својим начином размишљања. Тада постаје лакше елиминисати те непотребне бриге да нисте довољни.

Можете користити многе сјајне алате и ресурсе како бисте олакшали медитацију. Апликације као што су апликација Инсигхт Тимер, апликација за медитацију Цалм или персонализовани приступ медитацији апликације Баланце могу вам помоћи да научите да вежбате дисциплину са њиховим уводним програмима. Уместо да се задржавате на својим негативним мислима, користите једну од ових апликација за медитацију за пажљив тренутак у покрету.

11. Користите вежбу као алат за самосаосећање: апликацију Гентлер Стреак

Не постоји ништа боље за бригу о себи од устајања и кретања. Будите љубазни према себи радећи било коју вежбу у којој уживате и чини да се осећате добро. Ови ендорфини ће вам помоћи да побољшате расположење и подигнете самопоштовање.

Саосећајна апликација Гентлер Стреак за иОС је идеална, јер слави чак и мале победе у вашој фитнес рутини и омогућава вам да уградите дане одмора и активне периоде опоравка. На тај начин се нећете осећати лоше ако имате слободан дан од рутине.

Вежбање је добро и за ум и за тело, а помоћу ових апликација можете да вежбате и медитацију у ходању.

Преузимање: Нежнији низ за иОС (Бесплатно, доступна претплата)

Вежбајте самосаосећање за срећнији и здравији живот

Нећете имати никакву стварну корист од сталног приговарања. Међутим, практиковање самосаосећања ће вас довести до срећнијег, мање стресног и отпорнијег начина живота. Ови алати ће вам помоћи да пронађете много практичних стратегија за сузбијање тих негативних унутрашњих гласова.

Сви праве грешке и имају лоше дане, а ви морате запамтити да и ви имате ту привилегију!