Како препознати музику коју је направила вештачка интелигенција: 3 алата

Брзе везе

Кључне Такеаваис

 • АИ музика је еволуирала током више деценија, а алати попут бесплатних музичких АИ генератора чине је приступачном.
 • Тешко је идентификовати музику направљену АИ без апликација, али недоследности попут роботских гласова могу указивати на умешаност АИ.
 • Алати као што су АИ детектор гласа, ПлаиХТ и ТимеСтретцх су ефикасни начини за откривање музике генерисане вештачком интелигенцијом за различите накнаде или бесплатно.

Можда сте чули „Хеарт он Ми Слееве“, песму вештачке интелигенције у којој су генерисани гласови Дракеа и Тхе Веекнда. Имајући то на уму, можда се такође питате како можете да идентификујете музику генерисану вештачком интелигенцијом. Ево неких алата који могу помоћи.

Како је АИ музика еволуирала?

Вештачка интелигенција постоји деценијама, а њену употребу у музици заправо можемо пратити до 20. века. Последњих година, а како извештава тхе ББЦвидели смо како је Иамус — компјутер развијен на Универзитету у Малаги у Шпанији — постао способан да генерише класичне нумере уз минималан напор.

Док је вештачка интелигенција у музици често била много мање доступна масама, то више није случај. Ових дана можете да користите неколико апликација — укључујући бројне бесплатне музичке АИ генераторе — да бисте креирали сопствене нумере за кратко или кратко време. Како су машине постале паметније, корисници су такође добили могућност да у своје песме укључе неколико стилова гласа.

Да ли постоји начин на који могу да откријем музику коју је направила вештачка интелигенција без апликација?

Веома је тешко уочити музику коју генерише вештачка интелигенција без технолошке помоћи. Без обзира на то, можете покушати неколико ствари да бисте утврдили да ли особа пева вашу песму или не. На пример, можете покушати да промените брзину стазе; гласови у песмама генерисаним вештачком интелигенцијом су понекад недоследни када убрзате или успорите оно што слушате.

Чак и при редовној брзини, музика генерисана вештачком интелигенцијом понекад има конзистентност у звуцима и брзинама. На пример, гласови могу звучати роботски или се насумично ломити тамо где нормална особа не би. Међутим, вреди напоменути да, иако ово може бити знак музике генерисане вештачком интелигенцијом, може такође да потиче од грешака у уређивању.

Данас, сервиси за стримовање музике такође користе алате за идентификацију музике коју је направила вештачка интелигенција. На пример, Деезер објавила је у јуну 2023. да ради на функцијама за праћење које би помогле у том погледу. Дакле, ако сумњате да други копирају ваш глас или музику помоћу вештачке интелигенције, често нећете морати много да радите (али ипак треба да пријавите песму ако сумњате да се то вама дешава).

Ако желите да ефикасније идентификујете музику коју је направила вештачка интелигенција, можете да користите један од многих алата. Неки су дизајнирани посебно за откривање музике генерисане вештачком интелигенцијом, док ће вам други помоћи да идентификујете више врста звука.

Испод је листа наших омиљених АИ музичких и аудио идентификатора.

1. Идентификујте лажне гласове и музику генерисану вештачком интелигенцијом помоћу детектора гласа АИ

АИ детектор гласа је један од најмоћнијих алата на тржишту за идентификацију гласова генерисаних вештачком интелигенцијом и идеална је опција ако желите да брзо сазнате да ли је песма креирана помоћу вештачке интелигенције или не. Можете ићи директно на АИ детектор гласа веб локацију, али је такође могуће преузети проширење за прегледач ако вам је потребан бржи и чешћи приступ алату.

Ако желите да користите АИ детектор гласа, мораћете да платите претплату. Месечне претплате коштају 24,99 УСД месечно. Ако желите да плаћате годишње, уместо тога ћете морати да платите 200 УСД годишње. Када се региструјете, можете да отпремате датотеке у више формата и уживате у неколико других погодности.

Да бисте користили АИ детектор гласа:

 • Пријавите се за налог.
 • Идите на почетну страницу АИ детектора гласа. Потражите аудио датотеку коју желите да прегледате.
 • Изаберите Откриј глас и сачекајте да АИ детектор гласа утврди да ли је нумера генерисана вештачком интелигенцијом или не.
 • Ако желите да пронађете музику генерисану вештачком интелигенцијом, можете да погледате ова најбоља места за проналажење музике коју прави вештачка интелигенција.

  2. Користите ПлаиХТ да бисте утврдили да ли је песму направила особа

  ПлаиХТ првенствено специјализован за помоћ корисницима да генеришу АИ садржај, али такође има згодан алат који вам може помоћи да утврдите да ли је снимак гласа стваран или не. Са ПлаиХТ-овом АИ функцијом детекције гласа, можете да прегледате датотеке у МП3, ВАВ или ФЛАЦ формату. Да бисте то урадили, једноставно идите на веб локацију и превуците и отпустите своју аудио датотеку. Алтернативно, изаберите Отпреми датотеку.

  Можете бесплатно користити ПлаиХТ-ов алат за детекцију. Преузимање датотека обично не траје дуго, а видећете да ли је ваша нумера генерисана од стране вештачке интелигенције или не када ПлаиХТ скенира ваш садржај.

  Ако желите да сазнате да ли је слике генерисао АИ или не, мораћете да користите посебан скуп алата. Можда бисте желели да погледате овај водич о томе како да идентификујете слику генерисану вештачком интелигенцијом.

  3. Проверите да ли постоје недоследности у песмама са ТимеСтретцх-ом

  Пошто не постоји велики број јавно доступних алата за откривање музике генерисане вештачком интелигенцијом, можда ћете морати мало да размишљате ван оквира. Пошто понекад можете да проверите да ли је музику генерисао АИ променом брзине песме, ТимеСтретцх нуди потенцијалну руту за откривање да ли је стазу направила особа или не.

  Када користите ТимеСтретцх, можете лако променити брзину преко точкића у доњем левом углу. Штавише, имате опцију да прилагодите висину и мелодију песме. Опет, све што треба да урадите је да померите ове точкове улево или удесно.

  ТимеСтретцх је потпуно бесплатан за коришћење. Ево како да користите алатку:

 • Превуците и отпустите своју нумеру у ТимеСтретцх након одласка на веб локацију.
 • Подесите клизач за брзину и све остало што сматрате да је неопходно.
 • Притисните дугме Плаи да бисте чули своју нумеру. Затим можете утврдити да ли је вашу песму развио АИ или не.
 • С обзиром да је вештачка интелигенција још увек веома нова, није изненађујуће да је открити да ли је песма развијена помоћу ове технологије тако тешко. Готово сигурно ће постати много лакше у годинама које долазе; поред тога што ће више алата постати доступно, платформе за стриминг музике ће такође постати напредније у праћењу ових песама. Међутим, ове опције су добро место за почетак.