5 најбољих приступачних мрежастих Ви-Фи система за 2022

Да ли планирате да инсталирате мрежни Ви-Фи систем код куће или у канцеларији? Онда ће вам овај пост помоћи да одаберете најбољу.

У овом посту ћемо прегледати најбоље приступачне Месх Ви-Фи системе и њихове карактеристике.

Шта је Месх Ви-Фи систем и зашто је потребан?

Мрежни Ви-Фи систем се састоји од главног рутера и два или више Ви-Фи чворова (који се називају и јединице). Рутер се повезује са модемом да би приступио интернету, а Ви-Фи чворови су постављени широм куће или канцеларије како би покрили целу област за беспрекорну интернет везу.

Ви-Фи чворови испоручују Ви-Фи сигнале формирањем низа са другим чворовима у систему. Због ланца у низу, најудаљенији чвор од рутера и даље може да обезбеди јак Ви-Фи сигнал уређајима у његовој близини.

Механизам у низу осигурава да чворови међусобно комуницирају како би одредили најбржи пропусни опсег за ваш уређај и рутирајући саобраћај у случају квара на Ви-Фи чвору (јединици).

У Месх Ви-Фи подешавању, једна интернет конекција се може проширити на широк спектар области стварањем мреже велике брзине повезивања.

Уочено је изнова и изнова да можда нећете моћи да приступите интернету или имате спору везу у неким деловима куће, а таква подручја су позната као мртве зоне. Имплементација Ви-Фи месх мреже превазилази мртве зоне и нуди непрекидну Ви-Фи конекцију у вашем дому.

Главне предности Месх Ви-Фи система

Постоји неколико типова Месх Ви-Фи система за покривање средњих и великих домова, укључујући двоспратне и дуплекс куће. Главна сврха мрежног подешавања је да покрије различите области са једном интернет конекцијом за повезивање Ви-Фи уређаја као што су паметни телефони, рачунари, паметни телевизори итд., великом брзином.

Кредит за слику: линксис.цом

Неколико главних предности укључује:

 • Сви чланови породице могу лако да се повежу са више паметних уређаја, истовремено одржавајући јак приступ интернету.
 • Једна интернет веза се може проширити на пуну кућу без успоравања Ви-Фи пропусног опсега.
 • Више чворова гарантује стабилну везу, без обзира на вашу локацију, као што су мртве зоне, подрум, степенице итд.
 • Једноставан за одржавање и подешавање без икаквих додатних трошкова
 • Даљински приступ или управљање кућним уређајима помоћу апликације.

Тренутна и будућа величина тржишта Ви-Фи мреже

Растући тренд ка Интернету ствари, култури рада код куће и технолошким напретком у свим индустријама повећавају употребу тржишта бежичних мрежа.

Према једном извештајглобално тржиште бежичних мрежа је процењено на 4,98 милијарди долара у 2020. и предвиђа се да ће достићи 9,66 милијарди долара до 2026. године, са комплексном годишњом стопом раста (ЦАГР) од 11,7% током предвиђеног периода 2021-2026.

У следећем одељку ћемо покрити најбоље светске Месх Ви-Фи системе, укључујући ТП-Линк, Гоогле, НетГеар, АСУС и Амазон, и њихове различите моделе.

ТП-Линк Месх Ви-Фи

Децо С4

ТП-Линк месх Ви-Фи систем има једну од најбржих технологија рутирања која бира најбржи пут за сваки уређај који подржава Ви-Фи.

Његова Децо Месх технологија осигурава да сви чворови раде синхронизовано и аутоматски се пребацују између њих како би се обезбедио приступ интернету без прекида било где у кући, нпр. у подруму, гаражи, кухињи и ходнику.

Апликација ће вам помоћи да инсталирате и користите мрежни систем за неколико минута, а подржава и Андроид и иОС уређаје.

  Можете ли да купите скинове догађаја у Апек Легендс?

Децо Месх обезбеђује да сви Ви-Фи уређаји у целом дому добију стабилан и поуздан Ви-Фи сигнал, елиминишући лоше мрежне зоне.

Овај модел, ТП-Линк Децо С4, нуди Ви-Фи покривеност од малих до дуплекс домова без обзира на величину или облик и подржава до 5.500 квадратних стопа.

Долази са 3 јединице и ствара јаку Ви-Фи мрежу, бира најбржу бежичну руту и ​​нуди Ви-Фи брзине за до 100 уређаја. Има 6 Гигабит Етхернет портова и компатибилан је са свим главним ИСП-овима, укључујући АТ&Т, Веризон, Ксфинити и још много тога.

Сви модели ТП-Линк-а опремљени су снажним родитељским контролама које вам омогућавају да креирате налог за сваког корисника. Можете да управљате коришћењем интернета у смислу ограничавања времена приступа интернету, ограничавања приступа неприкладним веб локацијама итд. тако да сваки члан може безбедно и одговорно да користи интернет.

Његове напредне функције, као што је аутоматско пребацивање када је уређај офлајн и самоподешавање, омогућавају му да одабере најбољи бежични начин да дође до уређаја који подржавају Ви-Фи. ТП-Линк Месх ВИ-ФИ систем подржава Алека гласовне команде за контролу Ви-Фи уређаја и веза.

ТП-Линк Децо Месх има и друге моделе (Децо М3, Децо П9, Децо Кс20), али основна функционалност остаје иста као што је горе описано за Децо С4.

Децо М5

ТП-Линк Децо М5 је препознат од стране произвођача Ви-Фи рутера као највиши ниво задовољства купаца, према извештају ЈД Повер. Долази са бесплатним доживотним сигурносним софтвером под називом ХомеЦаре.

Нуди Ви-Фи брзине до 1,3 Гбит/с и покрива површину до 5.500 квадратних стопа. Његов капацитет повезивања може да прими 100 Ви-Фи уређаја. Такође долази са софтвером ХомеЦаре Сецуре.

ТП-Линк Децо М5 пружа не само брзу Ви-Фи везу већ и сигурност и заштиту од краја до краја за кориснике Интернета, укључујући заштиту од претњи за све повезане уређаје, управљање интернет контролом за све чланове породице, филтрирање садржаја према старосној групи , подешавање временског ограничења приступа интернету, контрола приступа интернету према вишем приоритету и брзини.

Децо М3

Поред свих уобичајених ТП-Линк Децо Месх функција, нуди Ви-Фи брзине до 1,2 Гбпс и покрива бежичну површину до 4.500 квадратних стопа. Пружа Ви-Фи сигнал за до 50 Ви-Фи уређаја.

Децо П9

Овај ТП-Линк Децо П9 је два пута освојио награду за највеће задовољство корисника.

Нуди Ви-Фи брзине до 1,2 Гбпс + АВ1000 и покрива бежичну површину до 6.000 квадратних стопа. Подржава до 100 Ви-Фи уређаја и 6 гигабитних портова.

Као тропојасни рутер, он додаје трећу траку како би се осигурало да Ви-Фи сигнал пролази кроз дебеле зидове или плафоне како би дошао до уређаја са омогућеном Ви-Фи мрежом и обезбедио стабилну интернет везу.

Децо Кс20

Са 1,8 Гбпс, овај Децо Кс20 нуди највеће Ви-Фи брзине од било ког ТП-Линк модела.

Брзина везе од 1,8 Гбпс довољна је за 8К/4К стримовање без бафера и играње игара на свим уређајима. Аутоматизација паметне куће, паметни телефони и други електронски уређаји такође могу имати брзу интернет везу без одлагања.

Користи следећу генерацију Ви-Фи 6 и обезбеђује Ви-Фи сигнал за до 150 уређаја. Као и Децо М5, такође долази са ТП-Линк-овим ХомеЦаре безбедносним софтвером који повећава безбедност и контролише коришћење интернета и повезивање.

Овај Ви-Фи мрежасти систем је опремљен са 6 Гигабит Етхернет портова.

Гоогле Нест Месх

Чвор – АЦ2200

Гоогле Нест је безбедан, флексибилан и поуздан Месх Ви-Фи систем за ваш дом, који покрива широк спектар области.

Нест систем аутоматски ажурира свој софтвер како би уређај и корисници били безбедни и безбедни. Систем се може лако инсталирати и управљати путем апликације и компатибилан је са већином ИСП-а (провајдера интернетских услуга).

Овај Нест Ви-Фи Месх систем од 2 јединице долази са једним Ви-Фи рутером и једном додатном јединицом која се може поставити на било коју локацију у дому. Систем обезбеђује бежичну покривеност до 4400 квадратних стопа.

  Колико је торрентинг опасан без ВПН-а?

Систем је довољно скалабилан да обезбеди Ви-Фи сигнал за до 200 уређаја који подржавају Ви-Фи. Брзина је довољна за 4к видео стримовање и обезбеђује везу без кашњења када сте у ромингу код куће.

Гоогле Нест Месх Ви-Фи систем има још један модел, који је само продужетак овог модела за још један рутер, чији су детаљи дати у наставку.

Чвор – АЦ2200

Све функције и функције Гоогле Нест Месх система које су наведене изнад се односе на овај модел, осим за неке од функција у наставку.

Покрива Ви-Фи сигнал за велику кућу од 6.600 квадратних стопа и једна је од највећих области покривености мрежног система у овој категорији.

За повезивање жичаних уређаја као што су лаптопови, уређаји за игре итд., долази са 6 Етхернет портова за бржи приступ.

Остали фактори као што су једноставност подешавања, родитељски надзор, безбедност и Ви-Фи брзина остају исти као код модела са 2 јединице као што је горе описано.

Амазон ееро

6 двопојасни месх Ви-Фи 6 систем

ееро је Амазон компанија. Амазон ееро 6 дуал-банд систем подржава до 75 уређаја и покрива до 5.000 квадратних стопа површине.

Пошто је изграђен на Ви-Фи 6 технологији, нуди повећан капацитет и ефикасност за вашу интернет конекцију на свим Ви-Фи уређајима.

Нуди брзине везе до 500 Мбпс, практично елиминише баферовање приликом гледања филмова или играња онлајн игрица, а његова мрежаста технологија обезбеђује да Ви-Фи сигнал стигне до сваког места превазилазећи мртве зоне.

Лако се подешава и управља преко ееро апликације што га чини веома прилагодљивим. Са Зигбее-овим уграђеним интелигентним софтвером, Алека управља свом кућном аутоматизацијом, укључујући контроле осветљења, браве, сигурносне камере и још много тога.

Сигурност ееро система гарантује члановима породице приступ интернету у безбедној области скенирањем претњи, упозорења о злонамерном садржају итд. Ако тражите додатну безбедносну заштиту као што су ВПН, управљање лозинкама, заштита од вируса и сајбер безбедност, требало би да размотрите плаћени ееро Сецуре план.

Карактеристике: Његов Ви-Фи сигнал покрива површину од 5.000 квадратних метара. Стопе при брзини везе до 350 Мбит/с. Усваја двопојасни и Ви-Фи 5 (802.11ац) стандарде и опремљен је са 6 Етхернет портова за директно повезивање жичаних уређаја са рутером.

Други модел компаније Амазон ееро је Про 6 три-банд Месх систем. Разлика лежи у подручју покривености, Ви-Фи брзини и броју портова, као што је наведено у наставку:

Про 6 три-банд месх Ви-Фи 6 систем

Овај модел Амазон ееро-а је напреднији од претходна два модела.

Изграђен је на Ви-Фи 6 (802.11ак) стандардима и користи три опсега (један 2,5 ГХз и два 5 ГХз) за пренос Ви-Фи сигнала.

Нуди 6.000 квадратних метара покривености, довољно да покрије велике куће. Његова гигабитна Ви-Фи брзина омогућава лако стримовање 4К садржаја, играње игара на мрежи и још много тога.

НЕТГЕАР Орби

НЕТГЕАР Орби Месх систем је опремљен најновијом ВиФи6 технологијом да покрије више простора и обезбеди веће брзине везе са већим капацитетом.

Мрежна повезаност у свакој просторији је довољна за покретање апликација великог пропусног опсега као што су вишеструки 4К/8К УХД видео стримовање, онлајн игре, безбедносни уређаји и други уређаји за кућну аутоматизацију.

Систем покреће 30-дневна пробна верзија НЕТГЕАР Армор софтвера, који обезбеђује напредну сајбер безбедност за све уређаје. Цео систем је једноставан за подешавање и може се пратити преко Орби апликације.

Постоје три модела НЕТГЕАР Орби Месх Ви-Фи 6 система:

Три-банд Месх Ви-Фи 6 систем РБК752, РБК852 и РБК853.

Горе описане НЕТГЕАР Месх Ви-Фи функције се примењују на све моделе. У наставку ћемо размотрити главне карактеристике сваког од три модела:

Три-банд Месх Ви-Фи 6 систем (РБК752)

Ово је Три-Банд Ви-Фи Месх систем. Три-банд систем емитује Ви-Фи сигнал на 3 одвојена опсега – један опсег од 2,4 ГХз и два опсега од 5 ГХз.

Једна од највећих предности тропојасне мрежне технологије је та што користи трећу наменску Ви-Фи везу између рутера и уређаја како би обезбедила максималну брзину за достизање места где је тешко доћи до других Ви-Фи сигнала.

  Како гледати Јелоустон у Великој Британији

Његове најбоље карактеристике укључују: Систем покрива површину од 5.000 квадратних стопа са брзином од 4,2 Гбит/с и подржава до 40 Ви-Фи уређаја.

Три-банд Месх Ви-Фи 6 систем (РБК852)

Овај модел НЕТГЕАР-а долази са две јединице (главни рутер + 2 сателита) за покривање 5000 квадратних стопа површине. Пружа брзину до 6 Гбпс и подржава 100 Ви-Фи уређаја. Долази са укупно 8 Гигабит Етхернет портова.

Три-банд Месх ВиФи 6 систем (РБК853)

Овај НЕТГЕАР модел има три јединице (1 рутер + 2 сателита) за покривање 7.500 квадратних стопа. Нуди брзине до 6 Гбпс и подржава 100 Ви-Фи уређаја. Има 12 Гигабит Етхернет портова за повезивање жичаних уређаја директно на рутер.

АСУС Зен Месх Ви-Фи

Ви-Фи АКС6600 Три-Банд Месх Ви-Фи 6 систем (КСТ8 2ПК)

АСУС АиМесх је једно од најбољих Ви-Фи месх решења које вам омогућава да се повежете и користите интернет без кашњења и, што је најважније, на безбедној бежичној мрежи.

Његов иновативни дизајн вам омогућава да скалирате своју Ви-Фи мрежу једноставним додавањем било ког модела рутера на АСУС без потребе да замените рутер.

То је један од најбржих провајдера брзине у Месх Ви-Фи категорији. Његов јединствени распоред антене нуди Ви-Фи брзине до 6,6 Гбит/с за достизање сваког угла куће и превазилажење мртвих зона.

Интеграција најновијих технологија као што су ОФДМА и МУ-МИМО обезбеђује константну брзину везе када више Ви-Фи уређаја ради истовремено.

Карактеристике

 • Коришћење ЗенВиФи АКС повећава брзину за 2,2 пута у поређењу са тропојасним
 • Флексибилна конвенција именовања (ССИД) за сва три опсега
 • Тренд Мицро Протецтион је бесплатна за откривање инфекција, блокирање злонамерних веб локација, заштиту од напада и још много тога.

Ако тражите најбезбеднији мрежни Ви-Фи систем за ваш дом, можете изабрати овај АСУС модел јер долази са комерцијалном безбедношћу за вашу мрежу, која је бесплатна доживотно. Опремљен је са две јединице, довољно способне да покрију 5500 квадратних метара површине.

Тачке које треба узети у обзир када бирате најбољи Ви-Фи Месх систем за ваш дом

Тренутно тржиште је преплављено многим Месх ВИФИ системима са различитим моделима. Прави изазов је како одабрати најбољи модел тако да Ви-Фи систем може да покрије сваки кутак вашег дома и да сваки члан породице може да га користи без кашњења и, што је важно, одржава безбедност и сигурност на свим кућним уређајима.

Пре него што изаберу систем, корисници треба да поставе следећих 5 питања:

 • Колико је велика ваша кућа: Ако знате величину свог дома, можете одабрати Ви-Фи месх мрежу на основу подручја покривености.
 • Колико уређаја ће бити повезано за коришћење интернета: Сваки Месх Ви-Фи систем означава број уређаја који подржава. Већина система подржава најмање 40 уређаја. Ако имате додатне захтеве, можете изабрати одговарајући систем.
 • Која врста коришћења интернета се дешава: На основу коришћења интернета као што је од прегледања до екстензивне употребе са великим пропусним опсегом, као што је 4к/8к стримовање, онлајн игре, итд., можете да изаберете систем на основу спецификација брзине Ви-Фи.
 • Потребна врста безбедности: Већина система обезбеђује безбедно повезивање као што је родитељска контрола, филтрирање садржаја, ограничење приступа, вирус, крађа података итд. Ако тражите било какве специфичне безбедносне параметре, одлучујете се за систем који нуди напредне мере безбедности.
 • Колико жичаних уређаја ће се повезати на рутер: Жичани уређаји ће се повезати директно са рутером да би обезбедили директан приступ интернету за веће брзине. Већина Ви-Фи рутера нуди Етхернет портове од 2 до 16 портова са брзинама од 100 Мбпс до Гигабита.

Многи корисници радије повезују жичане уређаје као што су рачунари, машине за игре, итд., директно на рутер за бржи приступ Интернету.

Ако можете пронаћи тачне одговоре на 5 питања изнад, сигурно ћете купити најбољи мрежни Ви-Фи систем за свој дом.

Закључак

Заиста, избор мрежног Ви-Фи система за ваш дом од разних компанија и модела може бити изазов. Да бисте поједноставили процес куповине, можете тражити само три ствари: подручје покривености Ви-Фи-јем, Ви-Фи брзину и број подржаних уређаја.

Ова три фактора ће вам помоћи да пронађете најбољи Ви-Фи мрежни систем за ваш дом. Додатни фактори као што су број Етхернет портова, проширена безбедност, скалабилност, итд., могу се проценити ако је потребно.

Надам се да ће вам овај пост помоћи да купите најбољи Месх ВИФИ систем за ваш дом како бисте уживали у беспрекорном интернету 24 сата дневно.

Можда ћете бити заинтересовани и за ове основне ствари за рад од куће и неке од најбољих Ви-Фи рутера.
Погледајте 6 најбољих алата за Ви-Фи анализатор за мала и средња предузећа.