Како престати да делите потврде о читању за текстове на иПхоне-у

Потврде о читању не морају да вас натерају да се осећате обавезним да одговорите.

Ако не желите да неко зна да ли сте и када видели његову поруку, мораћете да искључите потврде о читању. На срећу, Аппле олакшава онемогућавање потврда о читању у иМессаге-у. Показаћемо вам шта тачно треба да радите на свом иПхоне-у.

Искључите иМессаге потврде о читању за све на свом иПхоне-у

У већини случајева, можда ћете желети да потпуно искључите иМессаге потврде о читању тако да нико не може да види да ли сте прочитали њихове текстове.

Да бисте искључили потврде о читању на иПхоне-у или иПад-у, идите на Подешавања > Поруке и померите се надоле до Пошаљи потврде о читању. Искључите прекидач да бисте били сигурни да су потврде о читању деактивиране.

Аппле-ова апликација Мессагес вам такође даје опцију да искључите потврде о читању за одређене разговоре. Дакле, ако вам неко посебно смета што не одговарате на текстове довољно брзо, можете да онемогућите потврде о читању за своју иМессаге нит са њима.

Покрените апликацију Поруке и отворите разговор са особом са којом не желите да делите потврде о читању. Ако немате постојећу конверзацију, мораћете да је направите да бисте приступили овој функцији. Затим додирните слику профила на врху екрана и искључите Пошаљи потврде о читању.

Имајте на уму да постоје и други начини за читање иМессаге текстова без упозорења пошиљаоца осим онемогућавања потврда о читању. На пример, можете да изађете ван мреже пре него што прегледате поруке или да их прочитате из прегледа обавештења на закључаном екрану вашег иПхоне-а или Центру за обавештења.

  Које је право доба за почетак коришћења друштвених медија?

Одржавајте своју приватност док користите иМессаге

Иако корисне на свој начин, потврде о читању имају цену приватности. Срећом, Аппле-ова апликација Мессагес олакшава искључивање потврда о читању за све или одабране појединце без обзира на уређај који користите. Од сада, не морате да бринете о одговарању на поруке чим их прочитате.