Најбољи 10 РГБ напајања за ваш лични рачунар

Да ли свакодневно користите радну површину? Ако јесте, онда би требало да имате основно знање о јединици за напајање. Хајде да набавимо неке цоол РГБ јединице за напајање за ваш рачунар данас.

Многи од нас који свакодневно користе десктоп и ПЦ рачунаре морају бити свесни важности и употребе јединице за напајање. Можда није баш гламурозан или узбудљив део рачунара, али је његово срце.

Јединица за напајање рачунара је оно што је храна за људе. Снабдевање рачунара струјом је витални задатак; ако не користите одговарајућу јединицу, може доћи до велике штете.

Хајде да прочитамо о РГБ јединицама за напајање и зашто су нам потребне за наше десктоп рачунаре.

Шта је РГБ јединица за напајање?

За оне који су нови у термину РГБ, означава црвену, зелену и плаву.

Извор слике: Цорсаир

Зашто користимо РГБ у јединицама за напајање (ПСУ)?

Одговор је прилично једноставан. Користимо РГБ у напојним јединицама да би напојне јединице изгледале видљивије привлачније.

РГБ осветљење које се може поставити на различита места, као што су лопатице вентилатора кућишта ПСУ или чак као РГБ прстен око вентилатора, даје РГБ јединицама напајања више прилагодљивости. Неки производи имају дугме на кућишту ПСУ које можете притиснути да бисте променили светла. Неке напојне јединице укључују функције као што је режим Зеро Фан који онемогућава вентилатор када ради на малој снази ради тихог рада.

Према њиховим оценама снаге и ефикасности, ови уређаји обично раде на 100 до 240 волти и производе широк спектар нивоа снаге. Највећа од ових јединица за напајање (ПСУ) укључује могућности високих перформанси са РГБ прилагодљивошћу. Напојна јединица је отпорнија на флуктуације снаге и робусна, захваљујући висококвалитетним компонентама.

Важност ПСУ-а за десктоп

Основу сваког рачунара чине компоненте за напајање. Ове компоненте преносе снагу кроз ваш рачунар тако што га извлаче из електричне утичнице. Ваша машина неће радити онако како вам је потребна и не може се чак ни укључити ако нема довољно енергије.

Дестабилизација коју би могло бити тешко одредити је једно од многих проблема које могу произаћи из извора напајања који не испоручује поуздану или чисту електричну енергију. У ствари, неисправан извор напајања често доводи до додатних проблема као што су неправилна ресетовања и замрзавања која би иначе могла проћи непримећено. Напојна јединица може заштитити компоненте након пада рачунара или понудити сигурност од кварова за несталне струје поред напајања.

Колика би требала бити снага ПСУ-а за ваш рачунар?

Напајање напаја сваку компоненту, а ако инсталирате неодговарајуће напајање, ризикујете да оштетите компоненте. Ваше компоненте ће добијати константну енергију од одговарајуће ПСУ када је то потребно.

Најбоље напајање за подешавање вашег рачунара је оно које истовремено напаја сваку компоненту одговарајућом количином вати. Ово морате ручно израчунати тако што ћете збир свих компонентних ампера поделити њиховим комбинованим напоном. Укупан број вати потребан за конструкцију вашег рачунара је резултат.

  Креирајте састанке, делите путем СМС-а и е-поште, подржава РСВП и иЦлоуд

Било који ПСУ калкулатор ће то извести за вас и представити листу могућности. Једноставно треба да унесете све делове рачунара које уграђујете у њега. Компликованији системи обично захтевају више електричне енергије за рад. Радна површина са више ГПУ-а, врхунском матичном плочом и прилагођеном петљом за течно хлађење захтеваће рачунарско напајање већег капацитета од основних подешавања.

Модуларни наспрам немодуларних ПСУ-а

Када тражите јединице за напајање, модуларни и немодуларни су два појма на која ћете наићи. Фиксни сет жица обезбеђује немодуларно напајање и не може се уклонити. Морате оставити те каблове у кућишту ако ваш рачунар не захтева све.

Могуће је независно прикључити и уклонити сваки кабл из модуларног напајања. То значи да можете уклонити све каблове који вам нису потребни и одложити их у кутију у случају да то учините. Можете смањити неред, поједноставити управљање кабловима, па чак и побољшати вентилацију тако што ћете елиминисати потребу за лоцирањем безбедне локације за складиштење нежељених жица у кућишту.

Сертификација напајања

Неопходно је узети у обзир неколико фактора када купујете напајање да бисте донели најбољу одлуку. Сертификати за напајање помажу у одређивању потрошње енергије напојних јединица.

Израз „80 Плус“ се односи на сертификате за напајање. Многе класе у оквиру 80 Плус сертификата указују на ефикасност сваког извора напајања: бело, бронзано, сребрно, злато, платинасто и титанијумско. Они су организовани према растућем степену ефикасности, почевши од беле и завршавајући са титанијумом.

Кључне карактеристике за одабир најбоље РГБ ПСУ

Постоји много функција на које треба да обратите пажњу када купујете РГБ јединицу за напајање. Пре куповине, уверите се да је напајање од реномиране компаније и прочитајте рецензије да бисте добили прави. Избегавајте генеричка, јефтина напајања јер су често лошег квалитета. Изаберите реномиране компаније са поузданом подршком и гаранцијама.

Кориштење већих, тежих јединица је пожељније у односу на мале, лагане. Унутрашњи делови квалитетнијих извора напајања су увек значајнији, са бољим кондензаторима, пригушницама и другим деловима. Често имају веће хладњаке за боље одвођење топлоте, што све додаје тежину. Још једна предност је што већи вентилатори за хлађење често покрећу више ваздуха док су тиши од мањих.

Морате да проверите везе да бисте били сигурни да је ПСУ компатибилан са вашим специфичним системом. Веза која може послужити као 20-пински или 24-пински конектор се назива 20+4-пински.

Такође, потражите три кључне карактеристике када купујете напајање. Ове три карактеристике су излазна снага, шине и ефикасност. Ова три директно утичу на перформансе ПСУ-а, док су друге карактеристике и карактеристике такође значајне.

Сада када имате добру идеју о РГБ напојним јединицама, дозволите нам да пређемо на листу неких од најбољих које можете купити на тржишту.

АСУС РОГ Тхор РГБ напајање

РОГ Тхор 850В Платинум, напајање има 100% јапанске кондензаторе, ОЛЕД екран напајања и 135мм вентилатор са крилима. Напајање од 850 вати такође укључује Аура Синц, омогућавајући синхронизацију осветљења са великим Аура екосистемом и уштеду енергије. Има оцену енергетске ефикасности од 80+ Платинум и у потпуности је направљен од јапанских кондензатора за стабилност и дуговечност.

Поред тога, ова ПСУ нуди хлађење од 0 дБ са интегрисаним РОГ хладњаком за тиши рад и крилним вентилаторима отпорним на прашину ИП5Кс. Има ОЛЕД екран напајања за праћење потрошње енергије у реалном времену. Опсег АЦ улаза за ову ПСУ је 100-240Вац.

  Миранда вам помаже да координирате време у више временских зона [iOS]

Цорсаир ЦКС750Ф РГБ напајање

Напајање ЦОРСАИР ЦКС-750Ф РГБ серије је модуларно. Овај РГБ ПСУ обезбеђује вашем систему поуздану ефикасност са 80 ПЛУС бронзаном оценом и шарено, програмабилно осветљење кроз РГБ од 120 мм.

Овај вентилатор за напајање има осам РГБ ЛЕД диода и модеран дизајн. Можете да контролишете РГБ осветљење притиском на дугме, а пребацивање између десет унапред програмираних стилова осветљења је једноставно.

За софистициранију контролу РГБ осветљења, такође можете да користите испоручени 5В АРГБ адаптер за повезивање са ЦОРСАИР иЦУЕ РГБ контролером осветљења или компатибилном матичном плочом.

Такође, ЦОРСАИР ПСУ-ови укључују побољшану криву вентилатора која је посебно пројектована да смањи буку. Такође подржава режим мировања Мицрософт Модерн Стандби за брзо буђење из стања мировања и побољшану ефикасност при малом оптерећењу.

Тхермалтаке Тоугхповер Гранд РГБ

Тоугхповер Гранд РГБ серија користи најбоље компоненте и има потпуно модуларну архитектуру која може да подржи било коју маинстреам изградњу у било ком тренутку. Има унапред инсталиран, патентиран 256 Цолорс Ринг 14 РГБ вентилатор, уграђену меморију и пет различитих режима осветљења. Поред тога, има 80 ПЛУС и 650В до 850В могућности.

Кондензатори јапанске производње у Тоугхповер РГБ ПСУ, који има Голд сертификат, значајно повећавају издржљивост и пружају најбољу стабилност и поузданост. Смарт Зеро Фан, који одржава тишину док вентилатор ради са мање од 20% радног оптерећења како би се смањио звучни шум, најбоља је карактеристика ове ПСУ.

Тхермалтаке Тоугхповер ПФ1 АРГБ

Тхермалтаке Тоугх Повер ПФ1 АРГБ Платинум серија је направљена од висококвалитетних материјала и најсавременијих технологија за комбиновање перформанси и лепоте. Има опсег снаге од 850В, 1050В и 1200В. Револуционарни Ринг Дуо од 16,8 милиона боја, 14 РГБ вентилатора са 18 унапред инсталираних ЛЕД диода, доприноси светлијем и живописнијем осветљењу.

Светлост сија кроз пажљиво израђене РГБ бочне панеле. Серија омогућава синхронизацију са РГБ матичним плочама компаније Асус, Гигабите, МСИ и роцк за различите опције осветљења. Робусна снага ПФ1 и РГБ Платинум испуњавају, па чак и превазилазе строге спецификације ентузијаста или страствених корисника рачунара својим скоро тихим и поузданим радом.

ГАМЕМАКС РГБ напајање

Са својом 16ПИН (12ВХПВР) везом, ГАМЕМАКС РГБ 1300В пружа робусне и поуздане перформансе, омогућавајући напајању да у потпуности искористи потенцијал графичких картица следеће генерације. Његова конструкција укључује 140мм адресабилни АРГБ вентилатор и интелигентно унапред подешено управљање бројем обртаја, што обезбеђује ефикасно хлађење и тих рад.

Модуларни дизајн ове јединице за напајање побољшава вентилацију уз јачање управљања жицама. Одсуство жица код ГАМЕМАКС РГБ-1300В на ДЦ страни унутар кућишта ПСУ побољшава проток ваздуха за хлађење, продужавајући век трајања компоненти до њиховог највећег потенцијала.

Поред тога, укључује 25 интелигентних подешавања осветљења која могу да се ускладе са другим компатибилним уређајима и која су интероперабилна са Аура Синц и РГБ меморијом.

Цорсаир ЦКС550Ф РГБ напајање

Цорсаир РГБ напајање је потпуно модуларна ПСУ која вашем рачунару нуди енергетску ефикасност са 80 Плус бронзаном оценом.

Такође долази са програмабилним осветљењем, које можете лако да контролишете помоћу дугмета. Крива вентилатора је дизајнирана да смањи генерисану буку, што вам заузврат пружа мирније искуство. Овај ПСУ долази са снагом од 550 вати.

Цоолер Мастер КСГ850 Плус АРГБ

КСГ Плус Платинум напајање, које је креирао Цоолер Мастер у својој кући, нуди врхунску ефикасност, чврсту конструкцију и поуздане перформансе како би задовољио све ваше свакодневне захтеве рачунара и игара. Флуид динамички лежај вентилатора овог ПСУ-а минимизира трење, омогућавајући рад на ниском броју обртаја и тихе перформансе хлађења.

  5 Кспосед модула подешавају Гоогле музику, обавештења, закључани екран

Високоефикасни каблови и јапански ин-лине кондензатори се користе у КСГ Плус Платинум за побољшање укупне ефикасности и термичких перформанси смањењем буке и отпорности на топлоту, снижавањем температуре околине и повећањем протока ваздуха.

На крају, али не и најмање важно, корисници могу да прате сваки елемент КСГ Плус Платинум у реалном времену, захваљујући иновативном систему управљања системом МастерПлус+ софтвера, укључујући температуру, брзину вентилатора, оптерећење система и још много тога.

Редрагон ПСУ007 Напајање

Са оценом ефикасности од 80 плус злата, Редрагон РГБ ПСУ обезбеђује 4-5% мање енергије од типичног улаза за напајање. Да би ваш систем радио и уштедио више на рачунима за струју, смањује укупну количину електричне енергије колико год је то могуће. Ова ПСУ има снажне вентилаторе од 120 мм оптимизоване за тих рад и одлично одвођење топлоте.

Просечан ниво буке ове напојне јединице од 33 дБА даје вам тихо и импресивно искуство играња. Најлепша ствар у вези са куповином од Редрагона је то што они имају снажан осећај поверења у своју висококвалитетну робу и пружају помоћ 24/7 за све релевантне упите.

Тхермалтаке Смарт РГБ

Унапред инсталирано и патентирано РГБ чвориште вентилатора у 256 боја из Тхермалтаке Смарт РГБ серије има 15 подешавања осветљења и уграђену меморију. Поред тога, има могућности од 500В до 700В и 80 ПЛУС. Са стандардним сертификатом, Смарт РГБ серија користи врхунске делове и тихи дизајн који можете да користите са било којом главном конструкцијом у било ком тренутку.

Овај РГБ ПСУ користи 10 ЛЕД сијалица за повећање осветљености и креирање најсавременијег корисничког искуства са осветљењем. Има моћну једну +12В шину која елиминише ограничења изазвана дистрибуцијом напона. Такође обезбеђује снагу коју ваш ЦПУ и ВГА захтевају у било којој ситуацији. Као резултат, обезбеђена је најбоља компатибилност, ефикасност конверзије и конзистентан излазни напон.

ЗЕУС ГАМДИАС РГБ ПСУ

У ГАМДИАС РГБ ПСУ, КРАТОС П1 750Г гарантује поуздану излазну снагу и врхунски квалитет за професионалне играче. Играчи могу да бирају између прикључених и додатних каблова како би испунили своје јединствене захтеве, захваљујући полу-модуларној архитектури. Адресибилне ЛЕД диоде и уграђени РГБ светлосни ефекти олакшавају креирање жељеног личног стила.

Најбољи и најисплативији метод преноса енергије за ваше рачунарске системе за игре је обезбеђен помоћу ГАМДИАС 80 Плус Голд напајања. Идеалан баланс између потрошње енергије и буке постиже се технологијом управљања брзином вентилатора ГАМДИАС ЕЦО уз прилагођавање брзине вентилатора. Има веома тих вентилатор и само треба да се пребаци у тихи режим.

Закључак

За пројекте где се преферира РГБ осветљење, РГБ ПСУ су прикладне. Они побољшавају изглед конструкције и доприносе њеном дизајну. Неколико РГБ ПСУ-а је опремљено адресабилним ЛЕД диодама, што вам омогућава да прилагодите режиме осветљења, боје и друге карактеристике. Одређене напојне јединице чак имају уграђену меморију која може да ускладишти ваше прилагођавање, тако да нећете морати да је конфигуришете сваки пут када ИСКЉУЧИТЕ рачунар.

Можете постићи високе перформансе комбиновањем РГБ ПСУ са компонентама које обезбеђују потребну снагу. Компоненте којима је потребно више снаге биће потребни снажнији ПСУ. Да бисте истакли готов производ, можете направити уредну конструкцију са потпуно модуларним жицама.

Такође можете истражити прилагођене веб локације ПЦ Буилдер да бисте добили савршену радну површину.