Научите оптимизацију стопе конверзије за веб локације, апликације и СааС за 7 минута

Испод површине саобраћаја ваше тренутне веб локације, мобилне апликације, онлајн тржишта или СааС портала, крије се скривено благо. Можете да откључате овај потенцијални ток прихода коришћењем оптимизације стопе конверзије.

Будући да сте дигитални маркетер и власник онлајн предузећа, пратите све постојеће технике да бисте привукли више јединственог саобраћаја на своје веб некретнине или мобилне апликације. Али, често заборављате публику која се већ бави вашим веб локацијама и апликацијама.

Да ли су сви они претплатници на ваш билтен? Да ли су се сви посетиоци вашег СааС производа пријавили за пробну верзију? Да ли мислите да сви посетиоци Гоогле Плаи или Апп Сторе странице ваше мобилне апликације преузимају апликацију?

Ако немате одговоре на ова питања, не брините! Многи власници онлајн предузећа то не чине. Јер ми само ловимо нову публику, а не гајимо постојећу саобраћајну базу. Ту долази до оптимизације стопе конверзије.

Хајде да разумемо овај дигитални маркетиншки алат у наставку и видимо како можете брзо повећати конверзије за свој производ и услугу!

Преглед садржаја

Шта је оптимизација стопе конверзије (ЦРО)?

Оптимизација стопе конверзије (ЦРО) је дигитални маркетиншки алат који побољшава дигиталне интеракције и на тај начин повећава број радњи које желите да ваша публика изврши. Фокусира се на усавршавање корисничког искуства како би се постојећи саобраћај претворио у вредне ангажмане, као што су продаја, регистрације, пробе, захтеви за демонстрацију и преузимања.

Пажљивом анализом понашања корисника, експериментисањем са дизајном производа, подешавањем садржаја или медија и коришћењем увида заснованих на подацима, ЦРО има за циљ да максимизира проценат посетилаца који предузимају планиране радње.

Овај метод трансформише пасивне претраживаче у активне учеснике, повећавајући ефикасност постојећег саобраћаја. У окружењу где је привлачење нове публике кључно, ЦРО помера фокус ка оптимизацији интеракције са публиком коју већ поседујете, на крају подстичући раст пословања.

Зашто је ЦРО оптимизација важна за ваше пословање?

Тржиште онлајн пословања постало је потпуно засићено. Изазов је стећи нову публику, посетиоце или купце. Међутим, ако већ добијате добар број редовних посетилаца, али они нису ангажовани, можете да користите ЦРО да побољшате ангажовање.

  Како уклонити све форматирање из текста међумеморије помоћу пречице на тастатури

Дакле, не морате много да улажете у оглашавање или маркетинг утицаја да бисте сваког месеца привукли нову публику. Једноставно пратите ЦРО смернице да бисте побољшали корисничко искуство и употребљивост вашег производа како би се постојећи корисници претплатили, регистровали и куповали више.

Такође прочитајте: Најбоље методе тестирања употребљивости за апликације и веб локације са примерима

Како направити калкулатор стопе конверзије за ЦРО оптимизацију

Морате пажљиво израчунати стопу конверзије за своју веб локацију, СааС производ или мобилну апликацију. У супротном, добићете искривљене резултате који су надувани или испухани. У наставку пронађите две уобичајене конвенције израчунавања ЦРО:

Јединствене поруџбине и све сесије

Овај метод одговара веб локацијама, тржиштима и апликацијама у којима посетиоци могу да се ангажују на различите начине. На пример, пријављују се за билтене, попуњавају образац за повратне информације, захтевају демо, пријављују се за пробе и купују различите артикле. Такође, све ово могу да ураде сваки пут када посете веб локацију, одредишну страницу или мобилну апликацију.

Дакле, све посете су јединствене, као и активности које се обављају. У том случају, ево формуле за израчунавање стопе конверзије:

Total conversion actions / Total sessions x 100

На пример, ако постоји 10 регистрација од 100 посетилаца, стопа конверзије је 10%.

Јединствене поруџбине и јединствени корисници

За веб-сајтове или апликације које продају капитална добра или скуп софтвер који купци купују само једном, не можете сматрати поновљене посете истог корисника као јединствене посете. На пример, Џо је купио претплату на технички часопис на вашој веб локацији.

Неће поново купити исту претплату, али ће сигурно наставити да посећују ваш веб портал. У овом случају, формула стопе конверзије се мења у следеће:

Total unique actions / Total unique visitors x 100

На пример, када постоји 50 претплата од 2.000 јединствених посетилаца, стопа конверзије је 2,5%.

Да бисте направили брзи калкулатор, можете да унесете горње формуле у Екцел радни лист и креирате референтне ћелије за радње и посетиоце. За вашу помоћ, направио сам један. Можете преузети калкулатор на линку испод и прилагодити га ако је потребно. Бесплатно је за коришћење и дељење и нема грешака!

Кључне компоненте оптимизације стопе конверзије

Док зимзелене кључне речи обезбеђују редовне посетиоце ваше веб странице, кључне речи у тренду вам омогућавају да ухватите кориснике који траже тренутно популарне кључне речи.

Такође, постоје динамичке кључне речи које су можда забележиле пораст у претрази, али можда неће имати учинак након неколико дана. Оптимизација ваше веб странице за све ове врсте кључних речи ће вам помоћи да привучете више посетилаца на своју веб локацију.

#2. Садржај и копија веб-сајта или апликације

Садржај веб странице игра значајну улогу у оптимизацији стопе конверзије. Са убедљивим писањем текста, можете натерати посетиоце да предузму жељену акцију. Можете се усредсредити на копирање конверзија да бисте постигли максималан успех.

#3. Одредишне странице апликација и веб локација

Одредишна страница је катализатор веће стопе конверзије. Компаније треба да осигурају да њихова одредишна страница садржи атрактивне наслове, сјајне визуелне елементе и видљив позив на акцију.

#4. Навигација и структура сајта или апликације

Без глатке навигације или добро структуриране веб странице, корисници неће добити оптимално искуство. Поједностављена навигација, падајући менији и крушне мрвице су корисни начини ЦРО-а.

  Како направити УСБ за покретање за било који оперативни систем за стони рачунар

#5. ЦТА дугмад

Пошто ЦТА дугмад подстичу више људи да изврше жељену радњу, потребно је да их поставите на видљиво место, додате убедљиву ЦТА копију и користите контрастне боје.

#6. Брзина апликације или странице

Повећањем брзине странице и брзине учитавања апликације, можете смањити стопу посете само једне странице која је одговорна за ниску стопу конверзије.

#7. Повратне информације или обрасци за контакт

Уз различите форме, можете добити мишљење публике и открити уска грла која су одговорна за ниже стопе конверзије.

Такође прочитајте: Најбољи градитељи онлајн образаца за ваше пословање

Кључни типови конверзија у ЦРО оптимизацији

#1. Куповина производа, услуге или апликације

Ово је најчешћи тип конверзије који већина предузећа тражи. Убедљиви описи производа, ХД слике и лака наплата могу помоћи у овој конверзији.

#2. Додавање артикала у корпу за куповину

Веб локације за е-трговину имају за циљ ову врсту конверзије. Нудење ограничених попуста и приказивање сродних производа може утицати на корисника да дода још артикала.

#3. Захтевање понуде за производ, апликацију или услугу

Компаније које нуде прилагођене цене за услуге високе вредности или масовне услуге сматрају да су захтеви за понуду веома вредни. Са једноставним и кратким обрасцима захтева за понуду, компаније могу да подстакну више корисника.

#4. Претплата на билтен или листу е-поште

Креирање листе е-поште је важно за генерисање потенцијалних клијената и континуирано ангажовање. Коришћење јасних ЦТА-а и помињање погодности претплате чини да више људи пошаље своје адресе е-поште.

#5. Захтевање демонстрације или повратни позив

Писањем привлачне копије у којој се описују предности производа или демо, компаније могу добити више захтева за повратни позив или демо.

#6. Преузимање апликације

Компаније које нуде апликације фокусирају се на број преузимања као циљну конверзију. Занимљиви визуелни елементи и истакнуте функције апликације могу навести више људи да преузму апликацију.

#7. Коришћење бесплатне пробне верзије мобилних апликација и веб апликација

Програмери Фреемиум апликација могу да подстакну више корисника да се пријаве за бесплатну пробну верзију кроз једноставан процес регистрације и прикажу вредност производа.

Шта је ЦРО процес?

 • Прикупљање података о платформи:
  • Прикупите тренутни саобраћај на веб-сајту или у апликацији и податке о конверзијама.
  • Такође, прикупите квалитативне податке као што су анкете корисника, повратне информације и топлотне мапе.
 • Анализа података:
  • Идентификујте странице са великим прометом и кључне путање корисника.
  • Анализирајте понашање корисника, тачке одласка и обрасце интеракције.
 • Креирање и рангирање хипотезе:
  • Креирајте више хипотеза да бисте повећали стопу конверзије
  • Фокусирајте се на побољшање елемената који утичу на корисничко искуство, као што су наслови, позиви на акцију и обрасци.
 • Експериментисање са хипотезом:
  • Хипотезе рангирања на основу потенцијалног утицаја и лакоће имплементације.
  • Фокусирајте се на промене са великим утицајем и малим напором за почетно тестирање.
  • Направите А/Б тестове или мултиваријантне тестове да бисте упоредили варијације.
 • Имплементација успешне хипотезе:
  • Примените варијације на веб-сајту или у апликацији помоћу алата за тестирање.
  • Обезбедите тачно праћење и мерење интеракција корисника.
 • Прикупите и анализирајте податке:
  • Прикупите податке о новом саобраћају у односу на стопу конверзије и погледајте да ли има побољшања.
    Објашњено управљање безбедносним положајем у облаку (ЦСПМ).
 • Итеративна побољшања:
  • Континуирано радите на новопримењеном веб садржају, интерфејсу апликације или СааС продајном току како бисте даље побољшали стопу конверзије.
 • Надгледање:
  • Редовно пратите стопу конверзије.
  • Ако дође до пада броја конверзија, креирајте нови ЦРО пројекат.
 • Случајеви коришћења оптимизације стопе конверзије

  ЦРО за онлајн берзе (е-трговина)

  Напуштање колица је често највећи изазов са којим се сусрећу онлајн тржишта. Вођење ЦРО кампања ће помоћи овим компанијама да идентификују узроке који су одговорни за овај проблем.

  Да би побољшале стопу конверзије и натерале више људи да купи производе, компаније за е-трговину би требало да уклоне сметње са својих веб локација у напредним фазама тока. Уклањање скривених трошкова при плаћању, олакшавање процеса плаћања и плаћања и смањење трошкова испоруке су други начини за оптимизацију стопе конверзије.

  ЦРО за мобилне апликације

  Већина мобилних апликација долази са једном или две покварене везе за позиве на акцију, повратне информације, регистрације, колица и тако даље. Можете да извршите ЦРО оптимизацију за своју мобилну апликацију да бисте затегли лабаве крајеве. Морате осигурати да везе и токови странице раде све време.

  Такође, морате стратешки да поставите позиве на акцију, попусте, промоције и дугмад за куповину разбацане по мобилној апликацији како посетиоци не би пропустили дугме за акцију када су спремни да делују.

  ЦРО за СааС Бусинесс

  Генерисање потенцијалних клијената је почетна тачка за ангажовање купаца за СааС компаније. Обично прикупљају информације о клијентима путем анкета и образаца за регистрацију. ЦРО је одличан начин да постигнете циљеве тако што ћете ухватити интересовање корисника и понудити им оно што желе.

  За то, СааС компаније могу да пронађу веб странице на својој веб локацији које имају максимални потенцијал за добијање потенцијалних клијената и да садржај тих веб страница учине релевантнијим и усмереним на конверзију.

  ЦРО за веб странице и дигиталне публикације

  Циљ дигиталних издавачких кућа је да стекну велику базу публике и да их задрже на веб локацији. Да би то постигли, требало би да се постарају да елементи као што су иконе за дељење на друштвеним мрежама, регистрације путем е-поште и друге промотивне опције буду правилно постављене.

  Такође могу укључити препоручени садржај у различитим одељцима веб локације како би привукли пажњу посетилаца. Ово ће привући кориснике и натерати их да проводе више времена на веб локацији.

  ЦРО за агенције за продају карата на мрежи

  Иако је конверзија прилично тешка за агенције за продају карата на мрежи, може се побољшати олакшавањем процеса резервације.

  На пример, такви веб-сајтови могу да учине свој интерфејс без нереда и изнесу битне информације у први план. Дакле, публика може лако да сазна шта тражи и неће лако напустити веб локацију.

  Предности оптимизације стопе конверзије (кратко)

 • Повећава конверзије из постојећег саобраћаја, оптимизујући потенцијал ваше веб локације, апликације или СааС платформе.
 • Максимизира РОИ коришћењем увида заснованих на подацима за прецизирање стратегија и побољшање ефикасности конверзије.
 • Смањује стопе посете само једне странице и напуштање корпе кроз побољшану употребљивост и убедљиве позиве на акцију.
 • Информише одлуке о производима и садржају анализирајући интеракције и преференције корисника, што доводи до прилагођених понуда.
 • Подржава А/Б тестирање, омогућавајући систематско експериментисање за одређивање најефикаснијих варијација дизајна и садржаја.
 • Оптимизација стопе конверзије — будући тренд

  Примарни будући тренд је повећано усвајање ЦРО-а са главним стратегијама дигиталног маркетинга као што су СЕО, ППЦ, итд. Други значајни трендови које ћете видети у наредним годинама су следећи:

  • Коришћење машинског учења за разумевање сваког посетиоца посебно. Затим користите сегментацију тржишта и купаца да бисте понудили јединствена искуства.
  • Повећаће се употреба механизама за препоруке на еЦоммерце и СааС тржиштима како би се посетиоцима понудили производи које они преферирају.
  • Користећи опсежну анализу спремности да се плати, брендови ће сигурно покушати да имплементирају опсежне динамичке цене како би показали различите цене различитим групама публике.
  • Токови конверзије и продаје ће постати кратки тако да потенцијални клијенти и клијенти могу без проблема да прођу.
  • Постојаће АИ цхат ботови који ће одговарати на сложена питања клијената директно на веб локацији и у мобилној апликацији како би се смањило време чекања за корисничку подршку.

  Одлука остаје на вама! Да ли сте вољни да будете сведоци превелике стопе раста броја конверзија? Дајте горе наведене технике и покушајте да видите како ваш бренд расте као никада раније!

  Сада вам је потребан било који од ових најбољих софтвера за праћење конверзија.