Предности и недостаци креирања веб локације помоћу Цанва-овог алата за прављење веб локација

Цанва платформа за дизајн нуди почетницима начин да дизајнирају графичке дизајне професионалног изгледа, објаве на друштвеним мрежама, па чак и веб странице. Не треба вам диплома информатике да бисте направили Цанва веб локацију, нити квалификација за УКС/УИ. Прављење веб-сајта помоћу Цанве отвара врата многима, али које су предности и мане Цанвиног креатора веб локација и да ли га вреди користити?

Које су предности коришћења Цанва Вебсите Буилдер-а?

Можете лако да направите веб локацију помоћу Цанве; ево користи од тога.

1. Ефикасан дизајн на једној страници

Дизајни на једној страници су одлични за свакога коме није потребно ништа сложено за своју веб локацију. Цанва нуди само дизајн веб странице на једној страници, али не мора да буде ограничавајући.

Веб локације на једној страници су најбоље за одредишне странице, личне веб странице и мала предузећа. Можете да дизајнирате своју веб локацију на једној страници са бесконачним могућностима померања, барем у мери у којој Цанва нуди. Превише страница или елемената може да вас спречи да сачувате Цанва документ.

Цанва креатор веб локација означава странице по бројевима и одељке сваку област величине екрана по страницу. Ово омогућава пуно простора за дизајн, опције боја и раздвајање у дизајну ваше веб странице.

Можете лако додати хипервезе и тексту и елементима у Цанва. Ово вам омогућава да се лако повежете са спољним местима када је то потребно.

Једноставно кликните десним тастером миша на елемент који желите да повежете, одаберите да га повежете и додајте УРЛ. Када ваша веб локација буде активна — или у режиму прегледа — можете да изаберете и отворите све везе које сте додали.

  Како научити етичко хаковање

3. Креирајте лични стил дизајна

Иако је Цанва добро позната по томе што обезбеђује унапред дизајниране шаблоне, коришћење Цанва за креирање веб локације има предност додавања сопственог личног стила дизајна вашој страници.

Иако можете да користите безброј опција шаблона, они се такође могу прилагодити тачно онако како желите за јединствене резултате. За потпуно прилагођени дизајн веб локације, можете да дизајнирате сајт на једној страници од нуле помоћу Цанва-овог креатора веб локација.

Не морате да користите унапред направљене и претерано коришћене шаблоне који изгледају као веб локације свих других. А за додавање прилагођених елемената дизајна у Цанва није потребно много вештине.

4. Одаберите прилагођени или бесплатни домен

Цанва алатка за веб локацију нуди сопствени домен за дељење ваше веб странице уживо. Цанва корисници добијају до пет бесплатних Цанва домена за коришћење са својих налога. Ако желите да користите прилагођени домен или увезете постојећи домен, то можете учинити за око 20 УСД годишње, у зависности од завршетка домена.

5. Укључите брендирање компаније

За Цанва Про чланове, можете додати свој лични или пословни бренд својим Цанва пројектима, а то укључује и вашу веб локацију. Користите функцију комплета бренда Цанва да бисте сачували своје логотипе, палете боја бренда и избор фонтова за лак приступ приликом дизајнирања ваше Цанва веб локације.

Комплет бренда је одлична функција за уштеду времена и фрустрација при прављењу ваше Цанва веб локације и одржава дизајн ваше веб странице у складу са вашим објавама на друштвеним мрежама и другим Цанва дизајном које сте направили.

6. Респонзивни дизајн

У данашње време, све веб локације морају да буду брзе, а са тим се слаже и Цанвин креатор веб локација. Цанва аутоматизује одзив вашег веб дизајна. Можете лако да креирате портфолио веб локацију прилагођену мобилним уређајима помоћу Цанве која користи Цанвин респонзивни дизајн.

Дизајнирање помоћу мреже помоћи ће брзом реаговању. Такође можете да групишете или разгрупишете елементе заједно у Цанва-у да бисте обезбедили да се исправан текст налази уз исправну слику када се промени величина за мобилни уређај.

7. Укључите заштиту лозинком

Заштита ваше веб странице лозинком је згодна опција ако правите веб локацију за децу, изненађење или приватни догађај. Цанва вам омогућава да укључите или искључите заштиту лозинком у било ком тренутку, омогућавајући вам да контролишете ко може да приступи вашој Цанва веб локацији.

  Шта су тихи прекидачи механичке тастатуре и да ли они заиста раде?

Постоји и секундарна опција скривања ваше веб локације од Гоогле-а и других претраживача тако што не индексирате своју веб локацију. Међутим, ова опција није сигурна и не даје вам избор ко може да приступи вашој веб локацији ако се негде пронађе.

8. Приступ увиду у саобраћај

У свету маркетинга садржаја, увид у саобраћај је један од најважнијих делова вођења веб странице. Прегледање ваших увида у саобраћај је доступно само корисницима Цанва Про, Цанва Теамс и Цанва Едуцатион, али то је једна од функција због које је вредно надоградње на Цанва Про.

Које су мане коришћења Цанва-овог алата за прављење веб локација?

Цанва-ин креатор веб локација има неке недостатке. Они вам могу представљати проблем, па је добро да знате са чиме радите пре него што почнете.

1. Не постоји дизајн са више страница

За неке веб локације, дизајн са више страница је кориснији од сајта на једној страници. Цанва-ин креатор веб локација не нуди традиционалне веб странице са више страница, али имате избор да додате навигациону траку на врх како бисте водили гледаоце кроз веб локацију на једној страници.

Постоји решење за додавање више страница на своју веб локацију. Можете да додате хипервезе и везе до више дизајна на једној страници изграђених у Цанви, али то је досадан метод и неће бити глатка транзиција.

Постоји много других креатора веб локација—као Скуареспаце или ВордПресс— који уместо тога омогућавају дизајн веб странице на више страница.

2. Без ЦСС-а или дубинског кодирања

Упркос Цанвиној одличној аутоматизацији веб-сајта, она и даље неће бити тако прецизна као кодирана веб локација. Цанва-ин креатор веб локација не нуди начин за додавање кода као што је ХТМЛ, ЦСС или Јавасцрипт.

Ако желите да креирате веб локацију и сами је развијете, као и дизајн, Цанва можда није најбоља опција. Ако су вам потребни само добри визуелни елементи и једноставна веб страница, онда је Цанва понуда плодоносна.

3. Нема интегрисаних образаца или графикона

Додавање образаца или интерактивних графикона на веб локацију је важно да би ваша публика могла да вас контактира, дели информације или да укључите нове клијенте. Цанва-ин програм за прављење веб локација нема изворни алат за обрасце; међутим, можете интегрисати Типеформ обрасце у своју Цанва веб локацију.

  Како отказати претплату на Валмарт Плус

Иако је Типеформ доступан у Цанви, мораћете да направите посебан налог са њим да бисте користили интегрисану апликацију за образац. Ово додаје додатни корак, спречавајући вас да додајете обрасце на једноставан начин. А лоша страна Цанвиних апликација је то што се могу уклонити у било ком тренутку, што вас спречава да их доследно користите.

4. Елементи дизајна нису јединствени

Иако можете да креирате сопствене елементе негде другде да бисте их отпремили и уређивали у Цанви, то може бити дуготрајно или чак немогуће ако вам недостају вештине илустрације или дизајна. Већина корисника Цанва-а користи предности огромне библиотеке елемената Цанва-е, али то има ризик од коришћења истих елемената као и други корисници Цанва-е.

Многи корисници Цанва-а често прате трендове дизајна, што резултира гомилањем дизајна са истим елементима и стиловима — ови дизајни им не дају јединствену предност.

Нажалост, не можете интегрисати спољне елементе као што су Сплине 3Д или Лоттие анимацијске датотеке у Цанва. Цанва је једноставна апликација за дизајн која нуди одличан приступ алатима за дизајн, али долази са несрећним резултатом да је тешко креирати или користити нове, јединствене елементе дизајна као што нуде традиционални градитељи веб локација.

5. Нема СЕО алата

Ако правите веб локацију помоћу алатке као што је ВордПресс, имате СЕО додатке као што је Иоаст који помажу да ваша веб локација буде на врху Гоогле-овог алгоритма. Нажалост, не постоји такав додатак за Цанва.

Мораћете да научите СЕО вештине и да их примените сами уместо да се ослањате на додатак или интерне СЕО алате. Међутим, никада није лоша идеја да побољшате своје знање о СЕО-у ако правите веб локацију или покушавате да побољшате своје присуство на мрежи.

Кључне Такеаваис

  • Кључни закључци из чланка:
  • Цанвин креатор веб локација нуди ефикасан дизајн на једној страници који је идеалан за одредишне странице, личне веб странице и мала предузећа. Пружа довољно простора за дизајн и могућности боја.
  • Корисници могу лако да додају хипервезе тексту и елементима у Цанви, омогућавајући лако повезивање са спољним ресурсима. Везе се могу отворити на веб локацијама у режиму уживо или прегледа.
  • Цанва омогућава креирање личног стила дизајна, са могућношћу прилагођавања унапред дизајнираних шаблона или дизајна сајта на једној страници од нуле. Нису потребне опсежне дизајнерске вештине.

Да ли се исплати користити Цанвин програм за прављење веб локација?

Цанвин креатор веб локација је одличан за креаторе садржаја, мала предузећа и почетнике у дизајну или оне којима није потребно ништа сложено. То је бесплатна алатка са врло мало плаћених функција или додатака, а резултат ће бити потпуно функционална веб локација.

Цанвин програм за прављење веб локација није најбољи избор ако желите да развијете веб локацију од нуле и користите интегрисане функције као што су Сплине 3Д, сложени обрасци или дубинско кодирање.