Шта да радите ако вам је забрањен приступ у сенци на Инстаграму

Ако сте приметили драстичан и нагли пад вашег ангажмана на Инстаграму, постоји велика шанса да вам је забрањен приступ. Ако је то случај, ево шта треба да урадите да бисте се решили ограничења налога.

1. Проверите статус свог Инстаграм налога

Пре него што предузмете било какве драстичне мере, добра је идеја да потврдите да ли вам је Инстаграм забрањен у сенци. Срећом, Инстаграм има уграђени алат који можете користити да проверите да ли сте објавили нешто што крши Инстаграмове смернице заједнице.

Иако је ово дефинитиван начин да проверите да ли је видљивост вашег налога ограничена са Инстаграма, једина квака је да морате да имате налог креатора или професионални налог на Инстаграму да бисте користили ову функцију.

Да бисте проверили статус свог Инстаграм налога, следите ове кораке:

 • Идите на свој профил тако што ћете додирнути слику профила у доњем десном углу екрана.
 • Додирните икону у три реда у горњем десном углу екрана и додирните Подешавања и приватност.
 • Наставите да се крећете док не видите Статус налога у заглављу Више информација и подршке.
 • Сада ћете моћи да видите да ли сте објавили нешто што крши Инстаграмове смернице заједнице. Ако јесте, можете уложити жалбу на одлуку. Или можете да уредите објаву и уверите се да је у складу са смерницама. Такође можете изабрати да у потпуности избришете објаву.

  Бити забрањен у сенци на Инстаграму често је последица кршења Инстаграмове смернице заједнице а њихово стално кршење могло би чак и продужити. Један од најједноставнијих, али најефикаснијих начина да укинете забрану сенке је играње по Инстаграмовим правилима.

    Како направити инфографику: водич корак по корак

  То значи доследно дељење оригиналног и неувредљивог садржаја, органски развој налога и избегавање било каквог материјала који би могао бити у супротности са овим смерницама.

  Пажљиво прођите кроз свој Инстаграм профил и прегледајте своје постове. Потражите било који садржај који потенцијално крши смернице Инстаграма. Ово укључује постове са експлицитним или неприкладним материјалом, говором мржње или било којим обликом узнемиравања.

  Када одредите шта треба да урадите, следите доле наведене кораке:

 • Додирните три тачке у горњем десном углу поста.
 • Изаберите Избриши из менија који се појави.
 • Додирните Избриши да бисте трајно уклонили објаву са свог налога. Поново додирните Избриши да потврдите своју одлуку.
 • Слично томе, утврдите да ли било шта што сте поделили у својој Инстаграм причи крши Инстаграмове смернице и избришите објаву из своје Инстаграм приче. Ово укључује слике, видео записе и постове које сте можда делили.

  Иако је упаривање ваших објава са хештеговима важно и осигурава да је ваш садржај видљив на Инстаграму, коришћење хештегова повезаних са неприкладним садржајем може да смањи видљивост вашег налога. Ако нисте били у могућности да идентификујете одређену објаву помоћу функције Статус налога, још једна ствар коју можете да урадите је да прегледате своје Инстаграм постове и проверите да ли сте користили забрањене хештегове.

  Изненађујуће, Инстаграм је забранио хасхтагове попут #снапцхат и #алоне. Стога је вероватно да сте можда ненамерно користили забрањени Инстаграм хасхтаг једноставно зато што нисте знали да није забрањен.

  Ако нисте сигурни да ли хасхтаг крши смернице Инстаграм заједнице, једноставан начин да проверите је да га унесете у траку за претрагу. Ако се хештег не појави у потпуности у резултатима или каже да крши смернице Инстаграма, добра је идеја да га уклоните из постојећих постова и избегавате да га користите у будућности.

    Како служити клијентима у свету социјалног дистанцирања?

  4. Опозовите приступ Инстаграму апликацијама трећих страна

  Према смерницама заједнице Инстаграм, генерисање неаутентичних активности је забрањено. Корисници могу приметити да су одређени делови њиховог Инстаграм налога ограничени ако наставе да користе апликације трећих страна.

  Без обзира на то да ли користите апликацију треће стране за планирање постова или апликацију за праћење пратилаца, коришћење апликације треће стране која није повезана са Мета-ом је један од најчешћих разлога зашто би вам могли бити забрањени приступи. Срећом, можете да опозовете приступ Инстаграму апликацијама трећих страна и надамо се да ће ваша забрана сенке бити укинута.

  Ево шта треба да урадите:

 • Идите на свој Инстаграм профил тако што ћете додирнути слику профила. Додирните икону са три линије на дну екрана.
 • Сада идите на Подешавања и приватност > Дозволе за веб локацију > Апликације и веб локације.
 • Додирните Активно да бисте видели све апликације које су тренутно повезане са вашим Инстаграм налогом. Да бисте опозвали приступ Инстаграма њима, додирните Уклони.
 • 5. Користите упозорење о садржају за све осетљиве постове на Инстаграму

  Посебно је важно да будете опрезни и пажљиви када постављате графичке слике или видео записе који могу да узнемире вашу публику. Људи који вас пријаве када је ваш досег већ ограничен, неће помоћи вашем случају. На пример, ширење свести о земљотресу који се догодио је у реду. Међутим, ако одлучите да делите графичке снимке повређених људи, сигурно ћете узнемирити своју публику.

  Стога, ако одлучите да наставите са објављивањем упркос томе што вам је забрањен приступ, добра је идеја да користите упозорења о садржају на свим осетљивим објавама како бисте избегли пријаву. На овај начин, сваком гледаоцу би се пружила могућност да одлучи да ли жели да се бави вашом објавом или не.

    Шта су напади човека у средини и како их спречити?

  Док Инстаграм аутоматски приказује упозорења о садржају на објавама које сматра осетљивим, корисници не могу директно да уређују ову функцију. Уместо тога, препоручујемо да укључите слајд или клип на почетак вашег колута или поста, експлицитно наводећи да би предстојећи садржај могао бити осетљив за неке кориснике.

  6. Зауставите све активности сличне ботовима и нежељену пошту на Инстаграму

  Слично куповини пратилаца на Инстаграму, ангажовање у активностима као што су брзо праћење стотина налога, масовно коментарисање и лајкање бројних постова у кратком временском року може довести до тога да Инстаграм системи означи ваш налог као потенцијално аутоматизован или нежељени.

  Иако ово можда видите као начин да брзо добијете пратиоце на Инстаграму, на крају ћете угрозити досег свог Инстаграм налога. Уместо тога, препоручујемо интеракцију са креаторима који објављују садржај који је у складу са вашим интересовањима.

  7. Одморите се од објављивања на Инстаграму

  Ако не можете да идентификујете узрок ваше сенке на Инстаграму, препоручујемо вам да привремено направите паузу од објављивања на платформи. Ако је ваш ангажман већ пао, сваки нови садржај који објавите неће бити видљив већини ваших пратилаца, без обзира на његов квалитет. Стога је добра идеја да направите паузу од објављивања прича, колутова или постова.

  Иако нема много информација о трајању забране у сенци, она се на крају аутоматски укида. Препоручујемо да почнете са кратком паузом од три дана и продужите је на највише 14 дана ако је ваша забрана сенке још увек на снази.

  Нажалост, трајање Инстаграм сенке може варирати, од једног дана до неколико недеља. Ако ништа друго не успе, а ви сте направили двонедељну паузу од објављивања на Инстаграму, вреди контактирати Инстаграм тим за подршку.