Шта је Пхото АИ и како га користите?

Кључне Такеаваис

 • Пхото АИ омогућава корисницима да генеришу слике у портретном стилу са прилагодљивим функцијама и позадином.
 • Бирајте између различитих АИ ликова или отпремите своје слике.
 • Корисници могу да прилагођавају карактеристике карактера, стилове и подешавања, да копирају упите и лако преузимају слике.

Научите како да креирате интригантне слике генерисане вештачком интелигенцијом помоћу апликације Пхото АИ. Сазнаћете како да дизајнирате свој лик и генеришете упутства, заједно са неколико савета који ће вам помоћи да побољшате своје резултате. Такође ћемо покрити цене и још много тога.

Шта је Пхото АИ?

Пхото АИ је алатка која вам омогућава да генеришете слике у портретном стилу користећи различите упите. Можете да прилагодите своју позадину, поред одеће коју ваш лик носи и још много тога. Имате могућност да бирате између различитих већ постојећих ликова, али такође можете да отпремите своје слике ако желите.

Пхото АИ је крајем 2022. покренуо Пиетер Левелс, холандски дигитални предузетник који је такође основао Номад Лист (имамо комплетан водич о томе шта је Номад Лист ако желите и то да проверите). Поред коришћења десктоп верзије, Пхото АИ такође има иОС апликацију која је доступна за преузимање.

Преузимање: Пхото АИ за иОС (Доступне су бесплатне куповине у апликацији)

Да ли је Пхото АИ бесплатан?

Да бисте користили Пхото АИ, потребно је да купите месечну или годишњу претплату. Цене почињу од 29 УСД месечно и 390 УСД годишње за Пхото АИ Про — најјефтинији план. Такође можете добити Премиум (99 УСД месечно и 990 УСД годишње) и Бусинесс (299 УСД месечно и 2990 УСД годишње).

  Како селективно синхронизовати фасцикле са Гоогле диском

Пхото АИ Про ће бити више него довољан за већину корисника, посебно ако апликацију користите само за забаву. Главна разлика између сваког плана је у томе што добијате веће додатке са Премиум и Бусинесс. Испод је преглед онога што добијате са сваком претплатом:

Пхото АИ Про Пхото АИ Премиум Пхото АИ Бусинесс
Направите до 5 АИ ликова месечно Направите до 25 АИ ликова месечно Направите до 100 АИ ликова месечно
Ограничење од 1.000 фотографија Ограничење од 5.000 фотографија Ограничење од 25.000 фотографија

Ако немате новца да потрошите на апликацију, можете да погледате ове бесплатне АИ генераторе уметности.

Шта можете да урадите са Пхото АИ?

Углавном можете да користите Пхото АИ за генерисање портрета, било да се ради о вама или измишљеном лику. Једна од највећих предности апликације је то што имате неколико опција прилагођавања, као што је генерисање фотографија у многим деловима света. Поврх тога, можете одабрати различите пакете ако желите да стил ваше слике буде доследан.

Пхото АИ вам такође омогућава да прилагодите фризуру свог лика и дизајнирате слике за различите мреже друштвених медија, као што је Инстаграм. Штавише, можете да користите подешавања попут говора на сцени и корпоративних снимака главе.

Да бисте олакшали генерисање фотографија, Пхото АИ вам такође омогућава да копирате и налепите упите. Ово је посебно корисно ако желите да експериментишете са различитим идејама пре него што наставите са својом главном креацијом.

Како генерисати слике помоћу Пхото АИ

Сада када смо покрили основе онога што је Пхото АИ, хајде да погледамо како можете да генеришете слике помоћу апликације. Показаћемо вам главне кораке и провест ћемо вас кроз неке од других битних функција које ћете пронаћи када користите Пхото АИ.

Корак 1: Креирајте свој лик у Пхото АИ

Први корак за генерисање ваших слика у Пхото АИ је креирање вашег лика. Ако желите да се укључите у фотографије, можете да отпремите своје слике. Процес у просеку траје нешто мање од 40 минута, а видећете опцију под називом Креирајте свој први АИ карактер након регистрације.

  Како користити Фирефок-ов уграђени менаџер задатака

Алтернативно, можете изабрати један од многих доступних знакова пратећи ове кораке:

 • Померите се надоле на левој страни и идите до Изабери карактер.
 • Изаберите свој лик са листе доступних опција. За овај водич ћемо изабрати АИ карактера по имену Крис.
 • Чак и ако сте фотограф, и даље можете да користите алате попут Пхото АИ који ће вам помоћи да концептуализујете и креирате. Имамо комплетан водич о томе како фотографи могу да користе вештачку интелигенцију ако не знате одакле да почнете.

  Корак 2: Одаберите своје основне параметре АИ за фотографије

  Након што одаберете свој лик или отпремите своје слике, спремни сте да почнете да креирате своје слике у Пхото АИ. Прво ћете морати да подесите неке основне параметре:

  • Број фотографија које желите да направите (изаберите између једне и 16 слика)
  • Било да желите портретне, квадратне или пејзажне слике
  • Функције замене лица
  • Било да желите да користите функцију Финал Упсцалер

  Да бисте приступили свему овоме, померите се надоле до Параметри и прилагодите своја подешавања онако како сматрате да је потребно. За ову демонстрацију, изабраћемо осам слика у портретном режиму и видети шта добијамо.

  Корак 3: Уметните своје упите у Пхото АИ

  Након подешавања почетних параметара, спремни сте да пређете на забавне делове креирања слике помоћу Пхото АИ. Прво, померите се надоле до Промпт и унесите тачно оно што желите да видите на својим сликама. Што више детаља можете дати, то боље; објасните одећу коју желите да модел носи, где желите да буде и тако даље.

  Такође би требало да користите одељак Негативни упит да бисте објаснили шта не желите. Размислите о стварима које би потенцијално могле поћи наопако и ставите их овде.

    Како блокирати некога на Страви

  Ако не знате одакле да почнете, увек можете да копирате и налепите један од многих упита који су већ у Пхото АИ. Видећете пример слике за сваку од њих, што значи да неће бити тешко видети шта ћете потенцијално добити. Једноставно идите на картицу Промптс и пређите курсором преко слике која вам се свиђа, пре него што изаберете Копирај упит.

  Резултати нашег експеримента у фото АИ

  Као што видите, слике које смо добили у Пхото АИ имале су и позитивне и негативне стране. На многим сликама на којима су руке модела видљиве, руке нису генерисане како треба.

  Архитектура на неким сликама није одговарала ономе што смо тражили. На пример, дрвена зелена зграда на другој слици је типичнија за Норвешку или Фарска острва него део Копенхагена који смо тражили од Пхото АИ да генерише. Тражио сам и сунчано време, али слике су биле облачне.

  Такође смо приметили да, иако је алатка сликала у долчеви, то није урадила у боји коју смо тражили. Ипак, слике на којима је манекен држао руке у џеповима заправо су испале прилично добро. Штавише, жижна даљина је близу онога што смо тражили.

  Размислите о коришћењу функције Пхото АИ Цопицат

  Ако желите да ваше слике буду тачније, размислите о коришћењу функције Цопицат у Пхото АИ. Овде можете да отпремите слику коју желите да опонашате на неки начин, облик или форму. Ову опцију ћете пронаћи у одељку Цопицат на левој страни.

  Да бисте били сигурни да Пхото АИ зна шта желите да опонашате, попуните текст у одељку Шта да копирате.

  Како преузети своје слике са Пхото АИ

  Када направите слике у Пхото АИ са којима сте задовољни, њихово преузимање је лако:

 • Идите на Камера и пређите курсором преко слике коју желите да преузмете.
 • Кликните на дугме Преузми. Ваша слика ће затим бити преузета на ваш рачунар.
 • Ако желите да видите своје слике у потпуности пре него што их преузмете, једноставно кликните једном да бисте проширили фотографију.

  Пхото АИ вам нуди прилику да креирате занимљиве фотографије виртуелних ликова или чак себе. Што више упита дате, бољи ће бити ваши коначни резултати. Сада када сте прочитали овај водич, размислите о томе да испробате апликацију и видите шта можете да креирате.