12 најбољих платформи за улагање у анђеле за улагање у стартапе у раној фази

Не може свако да пронађе најбоља предузећа за инвестирање. Али ове платформе вам сигурно могу помоћи да уочите те стартупе у раној фази у које ћете улагати.

За сваког предузетника може бити изазов да обезбеди финансије, али неке услуге окупљају врхунске инвеститоре и дају вам директан приступ. Водећи веб-сајтови анђела инвеститора окупљају најбогатије и најбоље анђеоске инвеститоре на једној локацији. Хајде да имамо ширу идеју о томе овде у овом чланку.

Платформа

Значајне карактеристике

Линк

СтартЕнгине

Демократизује инвестиције, могућности улагања

АнгелЛист

Филтрирајте опције улагања, широку мрежу, терене

Ангел Инвестмент Нетворк

Велика база података различитих компанија

Република

Цровдфундинг за стартапове, разне компаније

Густ

Алати за финансирање покретања, управљање портфолиом

Некеа

Огромна мрежа стартапа, ригорозна провера

ВентуреСоутх

Регионални фокус, локални економски утицај

Леапфундер

Мешавина умрежавања и улагања, конвертибилна нота

Инвеститори

Истраживање тржишта, кооперативни инвестициони екосистем.

Вефундер

Праћење напретка улагања, разнолик портфолио инвестиција

МицроВентурес

Стартапи са високим потенцијалом, дубоки увиди

ФундерсЦлуб

Алати за управљање портфолиом, умрежавање

Анђеоско улагање: подухват високог ризика и високе награде

Несумњиво, улагање у анђеле је високоризичан подухват са високом наградом који захтева и добро око за потенцијал и стомак за опасност. С једне стране, обећава привлачност високог приноса на улагање, често умањујући конвенционалније инвестиције као што су акције или обвезнице.

Ови добици могу доћи од стартапа које анђели инвеститори финансирају који се брзо шире и стварају атрактивне излазе кроз аквизиције или иницијалне јавне понуде (ИПО).

Анђеоски инвеститори нису имуни на чињеницу да већина стартапа пропадне. Улагање у стартуп бизнисе подразумева преузимање ризика укупног финансијског губитка. Инвестиције у стартапе су често споре и захтевају истрајност јер могу проћи године да се види било какав повратак.

Међутим, постоји и шанса да добијете значајан повраћај своје инвестиције. Анђели инвеститори често финансирају стартап предузећа са солидним изгледима за раст. Као резултат тога, ако је компанија профитабилна, могли бисте добити значајан повраћај своје инвестиције.

Поред тога, анђели инвеститори често нуде више од обичне финансијске подршке; они такође дају приступ својим мрежама и саветима.

Платформа наведена у наставку пружа вам врхунско окружење за улагање у анђеле у којем можете испунити своју жељу да постанете анђео инвеститор. Погледајте ове платформе и одмах започните своје путовање анђелима!

СтартЕнгине

Инвеститори би требало да провере СтартЕнгине Веб страница Ангел Инвестор. Нуди огромну прилику за улагање у стартап компаније и нове подухвате које пружа ова платформа. Имаћете користи од корисничког дизајна платформе као анђео инвеститора јер ће вам бити лакше да пронађете и процените могуће могућности улагања.

Посвећеност демократизацији улагања је оно што издваја СтартЕнгине Ангел Инвестор. Акредитовани и неакредитовани инвеститори могу даље финансирати значајне фирме јер то ствара фер терен.

Платформа такође пружа различите могућности улагања, укључујући споразуме о подели прихода и групно финансирање капитала. Захваљујући разноликости, можете прилагодити своје инвестиције на основу толеранције ризика и финансијских циљева.

Да би вам помогао да донесете информисане одлуке о улагању, СтартЕнгине Ангел Инвестор нуди детаљне информације о свакој компанији, укључујући њен пословни план, финансије и биографије тима. Све у свему, једном када почнете са овом веб локацијом, она ће се показати као водич за улагање анђела какав сте желели!

АнгелЛист

Можете сузити своју жељу да Ангел улаже у ово АнгелЛист веб-сајт који користи филтере за географију, индустрију и још много тога. Укључује велику базу података анђеоских инвеститора и компанија.

АнгелЛист има више од 100.000 предузетника, послова, инвеститора и више од 5 милиона чланова. Стартапи могу чак и да повежу своје профиле друштвених медија са сајтом како би добили препоруке за проширење своје мреже.

Можете доносити паметне пресуде захваљујући детаљним профилима компаније на платформи, који садрже детаљне информације, финансијске податке и индикаторе вуче. Витална компонента АнгелЛист-а је умрежавање. Омогућава вам да сарађујете са другим инвеститорима на пословима, ко-инвестирању и умрежавању. Такође пружа директан приступ управљању инвестицијама, од истраживања до куповине.

АнгелЛист користи јединствени концепт синдиката, који омогућава искусним инвеститорима да воде пројекте и траже учешће од других. Као резултат тога, већи број инвеститора сада може да улаже у анђеле.

Ангел Инвестмент Нетворк

Тхе Ангел Инвестмент Нетворк је непроцењив ресурс за анђеле инвеститоре који траже нове могућности улагања у стартап компаније и компаније у раној фази. Ова веб страница пружа јединствене пословне идеје за допирање до инвеститора који желе да их подрже капиталом и знањем о индустрији.

Једна од јединствених предности ове мреже је велика база података власника из различитих делатности. Инвеститори могу контактирати компаније које су упућене и страствене у областима интересовања инвеститора. Као резултат свог дизајна прилагођеног кориснику, платформа је једноставна за употребу и олакшава проналажење потенцијалних могућности улагања.

Захваљујући Ангел Инвестмент Нетворк, инвеститори могу да комуницирају са предузетницима у безбедном окружењу. Такође омогућава детаљне планове компаније, финансијске пројекције и дискусије о учешћу како би се осигурало да свако може доносити одлуке на основу информација. Ово је добро место за почетак ако желите да постанете познати као анђео инвеститор.

Република

Република је врхунски сајт за цровдфундинг који омогућава корисницима да уложе новац у стартапе и предузећа у раној фази, подстичући предузетништво и креативност. Републиц-ов веб-сајт прилагођен кориснику чини процес улагања прилично једноставним. Због разноликости компанија у њиховом портфељу, инвеститори могу испитати изгледе који одговарају њиховим интересима и областима стручности.

Доступност фирми које траже финансијска средства преко Регулатион Цровдфундинг (Рег ЦФ), Регулатион А+ и Регулатион Д понуде чини га прикладним за акредитоване и неакредитоване инвеститоре. Програм „Ноте“ који омогућава инвеститорима да зараде део зараде платформе и да остваре профит од успеха Републике, један је од изузетних аспеката Републике.

Такође ћете наћи детаљне детаље о свакој прилици за инвестирање на веб страници, као што су циљеви компаније, финансије и процена вредности. Осећај сродства се негује међу инвеститорима и предузећима због подстицања интеракције заједнице кроз коментаре и дебате.

Густ

Густ делује као онлајн улазна тачка у фасцинантан свет финансирања стартапова. Пружа читав низ алата и информација које убрзавају цео процес улагања, све преко интуитивне веб странице. Користи га 800.000 компанија и преко 80.000 стручњака за инвестиције широм света. Преко 50 милијарди долара финансирања је прикупљено коришћењем ове веб странице.

Надаље, платформа чак нуди услугу под називом Аццелерате која помаже у лансирању производа и рјешава све правне препреке. Да би се омогућили разговори са власницима предузећа и другим могућим суинвеститорима, он такође пружа сигурне методе комуникације.

Користећи Густ-ове алате за управљање портфолиом, можете даље пратити своје инвестиције, одржавати картице о њиховом развоју и добијати ажурирања оснивача. Безбедан систем плаћања платформе осигурава да је процедура улагања брза и сигурна. Свако ко жели да истражи свет инвестиција у раној фази мора да користи овај вредан ресурс.

Некеа

Као анђео инвеститор, Некеа пружа брз и лак приступ проналажењу и интеракцији са најсавременијим предузећима. Некеа се истиче својом огромном мрежом стартапа и ригорозним процесом провере кроз који сваки пролази како би се осигурало да само најперспективнија и одржива предузећа буду прихваћена на платформу.

Приступ широком спектру предузећа и сектора је један од његових примарних квалитета, који омогућава инвеститорима да успешно диверзификују своје инвестиционе портфеље. Веб локација нуди свеобухватне профиле компанија, укључујући њихове пословне планове, финансијске прогнозе и детаље о тиму, дајући вам знање које вам је потребно да направите мудре инвестиционе изборе.

У циљу подстицања сарадње и размене знања између инвеститора и предузетника, Некеа такође обезбеђује вредне ресурсе, укључујући вебинаре, радионице и догађаје за умрежавање.

Навигација је лака због интуитивног дизајна и прилагођених препорука. Ако сте тек започели своје инвестиционо путовање, ово ће вам се показати као веб локација која мења игру.

ВентуреСоутх

Географски фокус на ВентуреСоутх чини јединственим. Имају мрежу група анђела широм југоистока Сједињених Држава, омогућавајући инвеститорима да финансирају предузетнике у свом локалном региону. Лакше вам је да останете повезани са предузећима која подржавате због ове регионалне стратегије, која такође промовише локални економски напредак.

Због ригорозне процедуре прегледа платформе, само најперспективнији стартупи долазе у круг прикупљања средстава. Поред тога, они пружају широк спектар могућности за инвестирање, од почетних компанија у раној фази до етаблираних компанија које желе да расту.

Инвеститори могу да сарађују са другим искусним анђелима инвеститорима, деле знање и доносе разумне одлуке о улагању као група. То је платформа која заиста разуме захтеве анђеоских инвеститора попут вас и која ће вашу каријеру подићи на нове висине.

Леапфундер

Сваки анђео инвеститор треба да буде свестан одличне локације Леапфундер. Леапфундер се истиче због свог јединственог споја могућности умрежавања и опција улагања. Иако је њихов примарни производ конвертибилна новчаница, инвеститори могу почети са почетном уплатом од 1.000 долара.

Леапфундер олакшава инвеститорима да пронађу перспективна предузећа која одговарају њиховим интересима и циљевима тако што пружа добро одабрану листу предузетника који траже финансије. Такође је лако пружити финансијску подршку овим фирмама због њиховог једноставног процеса инвестирања и отворених услова.

Платформа такође подржава активну заједницу инвеститора и пословних људи. Кроз догађаје, вебинаре и могућности умрежавања, платформа помаже људима да се смислено повежу, отварајући врата плодним односима и сарадњи.

Инвеститори

Као и многе друге платформе за улагање анђела, Инвеститори олакшава контакте између власника предузећа и могућих инвеститора. За разлику од других сличних веб локација, ова нуди информације о најновијим вестима, догађајима и ресурсима за власнике предузећа. Поред услуга претплате, истраживања тржишта и академије, они нуде широк спектар услуга.

Преко 500 инвестиција у различите фирме направљено је током година кроз мрежу, која има више од 4.000 анђелских инвеститора. Инвеститори помажу у изградњи значајних односа између других анђеоских инвеститора и ризичног капитала, успостављајући кооперативни инвестициони екосистем. Не ради се само о повезивању са предузетницима.

Ова платформа блиста у највећем такмичењу у свету анђеоског улагања. Овај витални алат ће додатно побољшати ваше путовање улагања нудећи искуство без премца.

Вефундер

Вефундер‘с усер-фриендли интерфејс поједностављује процедуру улагања. Ова апликација омогућава инвеститорима да истражују различите компаније, испитају њихове пословне стратегије и процене њихов потенцијал. Пошто је потребно само 100 долара, платформа је доступна широком спектру инвеститора.

Једна од истакнутих карактеристика Вефундер платформе је њена посвећеност транспарентности. Захваљујући доступности огромних финансијских података доступних на веб страници, инвеститори сада могу изабрати да мудро улажу. Штавише, инвеститори могу брзо и стално да прате напредак свог улагања користећи функцију „Прати“ платформе.

Пошто пружа темељну платформу за лоцирање, подршку и улагање предузећа уз развој разноликог инвестиционог портфеља, Вефундер је суштински алат за анђеоске инвеститоре. То је сјајна илустрација колаборативног, демократског инвестиционог етоса предузетништва.

МицроВентурес

МицроВентурес дозвољава само стартапима са високим потенцијалом да се региструју на њиховој платформи. Платформа се фокусира на пружање дубоких увида у сваку опцију улагања. Нуди податке који омогућавају инвеститорима да доносе информисане изборе о различитим питањима, као што су финансијске одлуке и кретања на тржишту.

Интерфејс прилагођен кориснику додатно исправља процес улагања и олакшава раст портфолија клијената. Пружајући могућности за умрежавање и тимски рад, МицроВентурес помаже инвеститорима да искусе осећај припадности. Нуди се и секундарно тржиште, које омогућава акционарима да тргују својим акцијама по потреби како би се повећала ликвидност.

Све у свему, то је једна од најпопуларнијих веб страница за анђеоске инвеститоре. Он подстиче окружење у којем могућности улагања напредују захваљујући пажљивом прегледу, отвореној комуникацији и позивању заједнице.

ФундерсЦлуб

Веб локација под називом ФундерсЦлуб делује као веза између инвеститора који желе да изврше стратешка улагања и предузетника у настајању. ФундерсЦлуб се издваја по пажљиво одабраном стартап портфолију, који гарантује да се инвеститорима пружају само најизводљивије шансе. У том процесу, ово штеди инвеститорима много времена.

Фокус на управљање портфолиом је један од кључних елемената. Да бисте поједноставили управљање и модификацију вашег портфеља, ФундерсЦлуб нуди алатке за праћење учинка ваших средстава. Поред тога, веб локација промовише групу инвеститора истомишљеника, олакшавајући умрежавање и дељење информација.

Са ручно одабраним перспективама за покретање, детаљним алатима за дубинску анализу и заједницом добродошлице, ФундерсЦлуб је угледна платформа која олакшава процес улагања анђела.

ФАКс

Које ствари треба имати на уму пре него што одлучите да инвестирате у стартап?

Пре улагања у стартап потребно је решити неколико питања. Прво испитајте пословни план стартапа и уклапање производа на тржиште. Уверите се да представљају посебан одговор на прави проблем. Затим треба проценити ниво посвећености и искуства тима. Финансијски фактори, посебно стопа сагоревања и приход, такође морају бити пажљиво испитани.

Поред тога, диверсификујте своја улагања да бисте смањили ризик уместо да улажете сав свој новац у један стартуп. Пошто је у питању значајан ризик, имајте јасну излазну стратегију и будите спремни на најгоре.

Које ствари треба узети у обзир пре него што изаберете платформу за улагање анђела?

Пре него што изаберете платформу за улагање анђела, имајте на уму кључне факторе како бисте гарантовали успешно инвестиционо путовање. Требало би узети у обзир резултате рада, репутацију и све успешне фирме које је платформа подржала. Проверите њихову цену да бисте били сигурни да је у оквиру вашег инвестиционог буџета. У предметима или индустријама које вас занимају, потражите платформе. Доступност и једноставност употребе су од кључне важности јер утичу на ваше опште расположење.

Поред тога, требало би да проверите политике заштите инвеститора и да се придржавате прописа да бисте смањили ризик. Такође треба узети у обзир количину и квалитет ресурса и пружене помоћи, укључујући могућности умрежавања и помоћ са дужном пажњом. Ако темељно истражите ова питања, моћи ћете да донесете информисану одлуку.

Када се добија излаз док се улаже у стартуп у раној фази?

Секундарна продаја акција, ИПО или аквизиција су три најчешће коришћене излазне стратегије у раној фази улагања фирме. Конкретно време одласка може значајно да варира, иако је често потребно неколико година, често 5 до 10 година или више, јер је стартапима потребно време да се прошире, остваре профит или скупе замах на тржишту.

Након што примете значајан повраћај своје инвестиције – обично након што се процена стартупа довољно повећа – инвеститорима је дозвољено да повуку свој новац, продају свој капитал и искористе профит. Тачно време изласка ће варирати у зависности од тога колико добро фирма ради и како је тржиште.

Закључак

Постоје бројне могућности у домену улагања анђела за интеракцију са стартап компанијама. Ове платформе прихватају низ склоности ка ризику и преференцијама за инвестирање због својих посебних предности и приоритета.

Без обзира да ли желите флексибилан ток трансакција, заједницу добродошлице или широк портфолио покретања, постоји платформа за улагање анђела која ће задовољити ваше потребе.

Такође можете прочитати о фазама финансирања стартап-а: семе, серија А, Б, Ц и Д.