Креирајте информативне приручнике са ових 11 софтвера за упутства за употребу

Софтвер за упутство за употребу помаже продуктивности убрзавајући монотон процес.

Само неколико оставља трајни утисак на препуном тржишту где се безброј производа такмичи за ангажовање купаца. Моћ производа да се постигне зависи првенствено од његове вредности и колико је једноставан за коришћење за кориснике. Без обзира на то колико робустан или привлачан производ може бити, ако не побољша животе својих корисника, пропада.

У овом тренутку, софтвер за упутство за употребу заузима централно место. Користећи одговарајуће софтверско решење, можете креирати детаљне корисничке приручнике који воде клијенте кроз сваку фазу њиховог искуства са производом, од почетног укључивања до потпуног усвајања. Ево кратког погледа на софтвер за упутство за употребу који смо посебно припремили за вас.

Наслов

Опис

Истражите

Документ360

Моћан уредник, менаџер категорија, вишејезична средства.

Гитбоок

ГитХуб интеграција, креирање садржаја заснованог на вештачкој интелигенцији, уређивање у реалном времену.

КновледгеОвл

Унапред дизајниране теме, повратне информације корисника, Запиер интеграција, контекстуални виџет помоћи.

ПроПрофс

Робусна платформа, веб уређивач, алати за извештавање, интеграција са продајом карата.

Др.Екплаин

Лако објављивање упутства за употребу, 22 клика, решења у реалном времену.

Сонат

Ситемапови, анализатор читљивости, унапред направљени шаблони за форматирање, паметни алат за превођење.

Манула

Уграђена претрага, ЦСС прилагођавање, унос читача, праћење перформанси теме.

Стонли

Прилагодљив оквир, робусна претрага, персонализовани обиласци производа, НПС анкете.

Кликните на помоћ

Хостинг једног портала, лака миграција, историја верзија, јавна и интерна документација.

Сцрибе

Снимање екрана, ГИФ-ови, персонализовани кориснички приручници, лака дистрибуција.

Танго

Аутоматско креирање корисничког приручника, уређивање за више корисника, интерактивне пројекције слајдова, благовремена обавештења.

Ови приручници су промишљено дизајнирани да комбинују писана упутства са визуелним помагалима, обезбеђујући да купци уживају у занимљивом и интерактивном искуству приликом интеракције са вашим производом.

Међутим, свесни смо изазова у одабиру најбољег алата за овај посао. Због тога смо одлучили да направимо листу најбољег софтвера за упутство за употребу. Након опсежног истраживања и прегледа различитих веб локација за преглед производа, детаљно наводимо најбољи софтвер за упутство за употребу са детаљним описима њихових функција.

Предности креирања информативних и лаких за разумевање корисничких приручника

Прављење добро написаних корисничких приручника је значајна компонента пружања одличне корисничке услуге. Ево неких предности које ваша компанија може очекивати од креирања дивних корисничких приручника:

 • Смањени трошкови подршке: Кориснички приручници су од виталног значаја за побољшање корисничког искуства и исплатив алат за подршку за власнике предузећа.
 • Смањено радно оптерећење тимова за подршку: Детаљни кориснички приручници омогућавају клијентима да самостално решавају проблеме. Као резултат тога, ваша радна снага има више времена да се фокусира на кључне задатке који подстичу раст пословања.
 • Супериорна лојалност купаца: Када се корисницима дају добро написани приручници, искуство након куповине је повољно и оставља трајан утисак. Ова пракса врхунске корисничке подршке промовише понављање послова.
 • Растућа стопа конверзије: Неометани процес укључивања корисника повећава шансе да ће корисници бити задовољни, што их чак може убедити да изаберу премијум планове.

Поред тога, срећни потрошачи би могли да шире позитивне повратне информације на мрежи или усмено, повећавајући заговарање бренда, препознавање и повећавајући стопе конверзије.

Кључне карактеристике софтвера за кориснички приручник

Следе неки битни атрибути софтвера за упутства за употребу:

 • Уређивање и креирање докумената: Софтвер за корисничке приручнике треба да понуди интерфејс прилагођен кориснику за уређивање и креирање докумената. Форматирање богатог текста, слике, графикони, табеле и други мултимедијални елементи морају бити подржани.
 • Библиотека шаблона: Корисници могу брже да крену са библиотеком унапред дизајнираних шаблона. Брендирање и дизајн организације могу се ускладити са овим шаблонима.
 • Контрола верзија: Версионирање вам омогућава да пратите ручне измене током времена. Од тога зависи очување објективне историје ажурирања и модификација.
 • Алати за сарадњу: Функције сарадње омогућавају да више чланова тима истовремено раде на истом документу.
 • Поновна употреба материјала: Да би одржали доследност и уштедели време, корисници би требало да буду у могућности да брзо и ефикасно пренамене материјал у другим одељцима или водичима.
 • Подршка за неколико језика: Програм треба да поједностави превођење и локализацију материјала.
 • Петље повратних информација: Омогућите корисницима да примете документацију и искористе тај унос за стварање трајних напретка.
 • Обука и помоћ: Да бисте осигурали да корисници извуку максимум из производа, понудите материјале за обуку, документацију и услуге клијентима.
  Како пренети видео записе на иПад

Може потрајати много времена и труда да прођете кроз различите веб локације да бисте прочитали рецензије, проверили оцене и одабрали најбоља решења. Али не брини! Организовали смо детаљно припремљену листу најбољих софтверских решења за упутства за употребу.

Документ360

Документ360 је добро познат софтвер због својих моћних способности. Укључује моћан уређивач и менаџер категорија, што олакшава креирање привлачних корисничких приручника.

Можете глатко да управљате својим садржајем са шест нивоа категорија и поткатегорија које су вам на располагању. Захваљујући његовом површном корисничком интерфејсу превуци и испусти, можете брзо реорганизовати ове категорије по потреби.

Карактеристике:

 • Приступите детаљној историји промена за било који садржај, укључујући алате за враћање и верзионисање.
 • Брзо направите резервне копије свог рада и вратите их на раније итерације.
 • Користите прилагођени ЦСС да прилагодите своју базу знања својим укусима.
 • Помоћник у апликацији ефикасно пружа помоћ на лицу места, док истовремено смањује карте за подршку.
 • Са вишејезичним средствима, можете добити глобалну публику и служити клијентима из целог света.

Функција претраживања Доцумент360 заснована на вештачкој интелигенцији, која је веома ефикасна и прилагођена мобилним уређајима, једна је од његових значајних карактеристика. Ово гарантује да потрошачи могу брзо да пронађу податке који су им потребни.

Гитбоок

ГитБоок садржи различите популарне функције које се обично виде у другим алатима за руковање и посебно је намењен техничким људима.

Ове могућности укључују коришћење унапред дизајнираних шаблона, страница група и подгрупа, табела, фотографија и неколико других елемената. Али ГитБоок-ова беспрекорна интеракција са ГитХуб-ом га издваја.

Карактеристике:

 • Интеграција са алаткама и програмима независних произвођача које волите, укључујући Јира, Слацк и Дисцорд.
 • Користи вештачку интелигенцију за креирање веома поучног садржаја заснованог на знању.
 • Коришћењем система заснованог на улазницама, лакше је тражити ажурирања, управљати прегледима и ревизијама и упоређивати верзије.
 • Обезбеђује уређивач блокова у реалном времену који вам омогућава да брзо реорганизујете садржај.
 • Овај приступ уређивању је брз и једноставан јер омогућава блокове кода, слике, табеле и друге функције.

Посебно, за техничке тимове, ГитБоок поједностављује процес развоја корисничких приручника тако што лако рукује блоковима кода, табелама и добро познатим пречицама.

КновледгеОвл

Унапред дизајниране теме и распореди који долазе уз КновледгеОвл олакшајте корисницима да прегледају вашу колекцију знања. Поред тога, можете означити садржај да бисте гарантовали његово укључивање у резултате претраге.

Карактеристике:

 • Састављање повратних информација корисника кроз коментаре и оцене да би се проценило задовољство садржајем.
 • Омогућавање питања и коментара кроз контакт форме за интеракцију корисника.
 • Комбиновањем са другим софтвером преко Запиер-а за побољшану функционалност.
 • Уграђивање виџета за контекстуалну помоћ на вашу веб локацију или апликацију омогућава корисницима да без напора претражују и приступају вашем корисничком приручнику.
  9 најбољих хардверских новчаника за криптовалуте

Можете да појачате безбедност и да контролишете ко може да приступи вашем корисничком приручнику користећи КновледгеОвл. Корисницима и читаоцима можете дати одређене дозволе у ​​зависности од њихових захтева.

ПроПрофс

ПроПрофс је робусна платформа са обиљем алата који ће вас пратити током сваке фазе ручног креирања, од почетног генерисања садржаја до коначног објављивања и кључних фаза. Омогућава вам да направите узбудљив кориснички приручник препун корисних информација, пажљиво организован и представљен коришћењем текстуалног текста, графике и видео записа.

Карактеристике:

 • Користите веб уређивач који је једноставан за коришћење за састављање, уређивање и форматирање текста.
 • Повежите презентације, Екцел табеле и Ворд документе са лакоћом.
 • Потврдите да је ваш приручник у складу са личношћу и принципима ваше компаније.
 • Користите уграђене алате за извештавање за приступ, праћење и анализу података о учинку.
 • Интерфејс са познатим решењима за продају карата и ћаскање за побољшање помоћи и ангажовања корисника.

ПроПрофс драматично убрзава креирање вашег корисничког приручника тако што представља различите опције за израду, прилагођавање, увоз и извоз.

Др.Екплаин

Можете брзо и лако да објавите детаљна упутства за употребу у различитим форматима користећи Др.Екплаин да би се олакшао процес њиховог писања. Др.Екплаин вам је објаснио да ли вам је потребан центар за помоћ интегрисан у ваше десктоп или мобилне апликације или желите да поставите онлајн спремиште спојено са вашом веб локацијом или СааС решењем.

Карактеристике:

 • Прво издање вашег новог корисничког приручника удаљено је само 22 клика, тако да Др.Екплаин има интерфејс који је једноставан за коришћење.
 • За 3 минута корисници ће пронаћи решења за своја питања.
 • За један дан обучите нови тим и купце.
 • Плаћајте само када сте задовољни резултатима.

Др.Екплаин вам такође омогућава да отпремите своју документацију као онлајн систем помоћи на сервер, чинећи је доступном вашим корисницима.

Сонат

Сонат је софтверски програм богат функцијама направљен посебно за креирање корисничких приручника. Ефикасно декодира проблеме креирања и објављивања углађених, корисничких упутстава.

Ова онлајн платформа ће водити цео процес ручног креирања ручног ауторства, који ће бити уз вас на сваком кораку.

Карактеристике:

 • Користите мапе сајта да бисте осигурали да ваш материјал добије најбоље рангирање на претраживачима.
 • Користите анализатор читљивости који оцењује метрику читљивости вашег материјала у вашу корист.
 • Користите унапред направљене шаблоне за форматирање да бисте убрзали процес структурирања и уштедели време.
 • Користите паметни алат за превођење да бисте се лако повезали са већом међународном публиком.

Сонат је организован да управља свим вашим проблемима формирањем одличних приручника. Служи у тимском окружењу које успешно прикупља стручњаке из различитих области како би гарантовало објављивање вашег најбољег рада.

Манула

За презентацију, дизајн и објављивање материјала, Манула нуди разне примамљиве карактеристике. Овај софтвер пружа опцију за спровођење заштите лозинком за побољшану приватност докумената, што олакшава руковање безброј верзија докумената.

Карактеристике:

 • Уграђени претраживач за брзу претрагу.
 • Подршка за прилагођени ЦСС омогућава темељно ручно прилагођавање.
 • Добијте мишљење читалаца о чланцима да бисте побољшали квалитет садржаја.
 • Пратите учинак теме, пратите рецензије корисника и испитајте понашање претраге.
 • Лако објавите приручнике на многим уређајима.

Манула такође омогућава интеграцију ИоуТубе видео записа док поједностављује форматирање садржаја помоћу једноставних кодова. Поред тога, Манула вам омогућава да креирате ПДФ верзије ваших водича, које можете лако да преузмете.

Стонли

Стонли пружа прилагодљив оквир за изградњу интерактивних корисничких приручника и решавање специфичних потешкоћа које се могу појавити у различитим тачкама.

Овај алат садржи виџет за све намене који пружа детаљна упутства за укључивање клијената, конфигурацију производа и коришћење функција. Виџет проактивно комуницира са клијентима и показује подршку пре него што вас контактирају.

  Како приступити ПлаиСтатион Плус 14-дневној пробној верзији

Карактеристике:

 • Робусна функција претраживања пружа прецизне, циљане резултате.
 • Универзални виџет промовише персонализовано вођење, обогаћујући корисничко искуство.
 • Визуелни знаци чине интерактивно и самостално вођено путовање за кориснике.
 • Персонализовани обиласци производа се динамички прилагођавају на основу интеракција и акција купаца.
 • Нето Промотер Сцоре (НПС) анкете могу мерити и посматрати задовољство купаца.

Као најбољи софтвер за упутства за употребу у индустрији, Стонли користи корисничке податке и моћне функције циљања да обезбеди садржај који се експлицитно служи за решавање одређених проблема.

Кликните на помоћ

Кликните на помоћ омогућава вам да хостујете и емитујете свој материјал на једном порталу, што олакшава креирање корисничких приручника.

Ако имате већ постојећи садржај који желите одмах да искористите, ЦлицкХелп омогућава лаку миграцију из програма као што су МС Ворд, Опен Оффице и ХТМЛ. Такође укључује конфигурабилне улоге и стратегије дозвола за чување ваше документације од неовлашћеног приступа.

Карактеристике:

 • Имаћете приступ бескрајној верзији историје.
 • Користите један извор садржаја за неколико чланака.
 • Учинити јавну и интерну документацију.
 • Да бисте побољшали перформансе, пазите на критичне показатеље садржаја.

Једна од посебних карактеристика по којима се ЦлицкХелп разликује као алат за генерисање корисничких приручника је његова чврста инфраструктура, која садржи интерфејс прилагођен кориснику и аутоматизовану подршку за прављење резервних копија.

Сцрибе

Сцрибе је програм који креира упутства корак по корак за неколико секунди. Користећи додатак Сцрибе, можете поједноставити приступ тако што ћете снимити свој екран док обилазите одређени задатак или активност – платформа ће се побринути за остало.

Сцрибе може да формира корисничке приручнике са ГИФ-овима, фотографијама и јасним упутствима које можете лако да проследите својој бази потрошача.

Карактеристике:

 • Укључите Сцрибе туторијале у платформе са којима су ваши корисници већ упознати.
 • Брзо креирајте персонализоване корисничке приручнике како бисте помогли клијентима у превазилажењу специфичних проблема.
 • Додајте контекст папирима генерисаним софтвером тако што ћете укључити хипервезе, савете и обавештења.
 • Аутоматски направите водич са упутствима са текстом и снимцима екрана.

Професионалци на терену могу лако сами да ураде процес, а када се заврши, имаћете комплетан приручник на располагању.

Танго

Танго ласка свом аутоматизованом софтверу за упутство за употребу. Користећи директну методу кликања, Танго управља читавим процесом, укључујући снимање снимака екрана, састављање описног текста и креирање везе за дељење до вашег свеже направљеног водича.

Карактеристике:

 • Омогућава корисницима да генеришу садржај из једног извора и да га без напора шире у различитим форматима.
 • Промовише колаборативно креирање и уређивање садржаја кроз своје могућности уређивања за више корисника.
 • Ефикасно управља вишеструким итерацијама ваших чланака.
 • Унапредује ваш садржај омогућавањем излаза задивљујућих интерактивних пројекција слајдова.

Обезбеђује да добијате благовремена обавештења путем свог проширења у вези са релевантним приручницима за употребу који су повезани са веб-сајтом или алатом којим тренутно користите, а све то без потребе да мењате картице или прекидате своје сараднике.

Закључак

Софтвер о коме смо горе говорили има неке заједничке карактеристике, али и неке разлике. Иако имате приступ свим овим алатима, одређивање које је најбоље за вас захтева темељно разумевање ваших захтева.

Наведите своје специфичне потребе:

 • Које прилагођавање се надате да ћете понудити?
 • Коју врсту могућности корисничког приручника волите?
 • Да ли желите мобилни одзив или само компатибилност са десктопом?
 • Шта је, још важније, ваш буџет?

Процес доношења одлука постаје приступачнији ако одговорите на ова питања и забележите жељене функције. Ваш примарни циљ би требало да буде да откријете све-у-једном, прилагођено кориснику, решење богато функцијама које пружа невероватну вредност за ваш новац.

Следеће, док радите на тим колачићима за задовољство купаца, размислите шта и ваши клијенти говоре. Ево како да прикупите Глас купца (ВОЦ) да бисте побољшали своје пословање.